• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2018

10:04

STEFANOVIĆ: Sve bezbednosne službe dobile konkretne zadatke

Politika

STEFANOVIĆ: Sve bezbednosne službe dobile konkretne zadatke

Podeli vest

U Beogradu je jutros održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je predsedavao sednicom, kaže da su sve službe bezbednosti - vojska i policija dobile konkretne zadatke šta treba da preduzima u narednom periodu

 - Iz razumljivih razloga ne mogu da vam kažem šta je to, ali će svakako preduzima sve što je u našoj mogućnosti da sprečimo neki novi egzodus našeg naroda -  rekao je stefanović za TV Prva.

Na sednici se razgovaralo o najavljenom formiranju vojske Kosova, ali i sednici Interpola na kojoj bi trebalo da se odlučuje o prijemu samoproglašenog Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Stefanović kaže da je na sednici sagledana celokupna bnezbednosna situacija u našoj zemlji, ali sa posebnim osvrtom na dešavanja u južnoj pokrajini. 

 - Najviše zabrinjava najava formiranja takozvane vojske Kosova, što je u suprotnostio sa svim međunarodnim pravnim dokumentima, Rezolucijom 1244, ali i garancijama koje smo dobijali da bez Srba takva odluka neće moći da bude doneta, a glasova Srba za to nema - istakao je on.

Dodaje da je zadatak Srbije da na ozbiljan način odgovori na sve izazove i da spreči nestabilnost i nešto što bi moglo da ugroži bezbednost ne samo Srba na KiM već i šire od toga.

Upitan šta Srbija još može da uradi pre nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva Kosova u toj međnarodnoj organizaciji, Stefanović kažže da se analiziraju sve države koje ce doći na glasanje. 

 - Tu sada postoji jedna doza neizvesnosti, jer ne možete znati kako je ko glasao pošto je glasanje tajno. Tražimo i koruptivne aktivnosti, da li neko s Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove -  rekao je ministar i dodao da će ti dokazi, ukoliko budu prikupljeni, biti predoceni Interpolu.

 - Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude clan Interpola, počev od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta. Dakle, imamo dobre pravne i političke argumenete, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati -  rekao je Stefanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stefkA

pre 5 godina

Srbija će braniti svoj naraod na Kosovu necemo da ti da se ponovi progon kakav je bio mi smo ozbilna vlada.a ne ko za vreme zutis kad se desilo proterivanje Srba oni su cutali

dule

pre 5 godina

Vojska i policija treba da su u pripravnosti da zastite Srbe na severu Kosova ako se ukaze potreba za tim.

vlada

pre 5 godina

Sigurnost i bezbednost gradjana na prvom mestu.

Nemanja

pre 5 godina

Sad svako od njih ima svoj deo posla i sta god da bude spremni su za rad.

joca

pre 5 godina

Jaka i organizovana drzavna bezbednost za jaku drzavu.

Ena

pre 5 godina

Stefanovic je tim zadacima dao da se na ozbiljan nacin odgovori na sve izazove ako se dese.

Jelena Spasojević

pre 5 godina

Ovi Albanci se stvarno ponašaju kao da su nenormalni.

Dehan

pre 5 godina

Glavni zadatak Srbije je da sacuva svoj narod na KIM

Dehan

pre 5 godina

sRpski narod na kIM ne sme da trpi moramo da uspostavimo stabilnost nase zemlje

Laki

pre 5 godina

Ovo je pravi dokaz da Srbija vrlo odgovorno brine o bezbednosti svih gradjana, pogotovu na KiM gde su osnovna ljudska prava Srba ugrozena.

anja

pre 5 godina

Mi moramo uvek da budemo spremni da odbranimo nas narod na KIM.

Nilka

pre 5 godina

Kako sutra teroristi Albanci da hapse teroriste.Ne ide.

sara

pre 5 godina

Trebamo biti u pripravnosti posto su Albanci bezobrazni i nepredvidljivi.

violetav

pre 5 godina

Ocuvajte mir, ocuvajte nase ljude i njihovu bezbednost na jugu Srbije i severu Kosova.

Andjela

pre 5 godina

Samim tim sto formiraju tzv. vojsku u tzv. drzavi govori o suludosti i nelogicnosti. Umesto da nastave sa dijalogom i pokusa da se dodje do kompromisa, oni se bave stvarima koje nemaju nijednu drugu funkciju do narusavanja mira.

Milica Milicic

pre 5 godina

Ponosni smo na nasu vojsku i policiju, odgovorni su i jaki.

Nina

pre 5 godina

Najviše zabrinjava najava formiranja takozvane vojske Kosova, što je u suprotnostio sa svim međunarodnim pravnim dokumentima, Rezolucijom 1244, ali i garancijama koje smo dobijali da bez Srba takva odluka neće moći da bude donet!

Djurdja

pre 5 godina

Jačanje i modernizacija vojske obezbeđuje Srbiji sigurniju poziciju na Balkanu

Ruki

pre 5 godina

Najbolja vest je to sto su policija i vojska dobila konkretne zadatke šta treba da preduzima u narednom periodu.

Sofija

pre 5 godina

Veće rezultate daće to što svako ima svoje zaduženje.

milan

pre 5 godina

Bezbednosne sluzbe moraju biti u pripravnosti obzirom da se na Kosovu najavljuje formiranje vojske što moze dovesti do ugrožavanja bezbednosti u regionu....

maja

pre 5 godina

Bezbednost mora biti maksimalno sačuvana, jer mi pre svega želimo mir.

Slavica

pre 5 godina

Sa dobrom organizovanoscu bezbednosnih snaga prebrodicemo sve.

Katarina

pre 5 godina

Obzirom da Kosovo planira svoju vojsku i da vec najavljuju da ce ona biti rasporedjena i na severu, sto predstavlja okupaciju, moramo biti spremni da to sprecimo I preduhitrimo

Imperija

pre 5 godina

U regijonu kakav je naš mere predustrožnosti i kordunacije sa svim službama su važne.

Mima

pre 5 godina

Formiranje vojske Kosova predstavlja veliki bezbednosni rizik za Srbe.

Jelena

pre 5 godina

I treba svako da zna konkretan zadatak kada se bavi takvim poslom. Cuvaju mir, ali ne smeju da dozvole da ih nista i niko iznenadi.

lana

pre 5 godina

Ocekivano. Sluzbe bezbednosti moraju biti u pripravnosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija