• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2019

14:51

ODBORNICE SNS: Nasilje nad ženama je neprihvatljivo!

Politika

ODBORNICE SNS: Nasilje nad ženama je neprihvatljivo!

Podeli vest

Odbornice Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda najoštrije su danas osudile uvrede koje na račun žena iznose predstavnici opozicije i istakle da je nasilje nedopustivo i da više ne sme da se toleriše

 

One su pozvale celo društvo da osudi neprihvatljivo ponašanje dela opozicije i upitale odbornice Saveza za Srbiju u beogradskom parlamentu zašto se nisu ogradile od mržnje i nasilja nad ženama u svojim redovima i zašto dozvoljavaju da predsednika države Aleksandra Vučića nazivaju Hitlerom.

Istakle su da su žene u Srbiji političarke, aktivistkinje, novinarke, a ne "kurve i fukse", da misle svojom glavom i podržavaju pristojnu Srbiju u kojoj postoji nulta tolerancija prema nasilju, te da drugačije ponašanje ne sme da bude opšteprihvaćeno u uređenoj i pristojnoj zemlji za koju se, kažu, zalaže SNS.

Direktorka Istorijskog muzeja Srbije i gradska odbornica SNS Dušica Bojić rekla je da žene u 21. veku ne bi trebalo da trpe uvrede i nasilje, posebno ne od strane pripadnika srpske nacionalnosti.

- Mi smo predstavnici jedne države i naroda, ako jedni druge vređamo i blatimo, ako naše žene koje rađaju naše sinove i pokolenja treba da nazivamo pogrdnim imenima, mi smo onda pljunuli na naše majke i sestre, a to nikome ne smemo da dozvolimo da radi, jer je to skrnavljenje identiteta žene - rekla je ona.

Dekan Filološkog fakulteta i odbornica naprednjaka u beogradskom parlamentu Ljiljana Marković kaže da je neprihvatljivo da na "putu Srbije ka svetskom poštovanju i ugledu" neko upućuje reči pogrde i nepoštovanja ženama.

"Sve vas molim da prestane užasna hajka protiv žena i predsednika Aleksandra Vučića", koji, kako kaže, radi na modernizaciji Srbije.

Prema njenim rečima, takav rečnik nije prihvatljiv ni sa filološkog ni bilo kog drugog apsekta u Srbiji .

- Naš jezik mora da se čuva, čisti od svih ružnih reči, a ne da se javno, na političkoj sceni iz političkih razloga kvari atmosfera ljubavi, razvoja, dobrote i napretka koja sada karakteriše našu zemlju - smatra Marković.

Odbornica SNS Gordana Mišev rekla je da poslednje uvrede nisu jedan incident, već obrazac ponašanja koje lideri Saveza za Srbiju konstantno prenose u redove svojih stranaka.

- Ali to nije obrazac ponašanja našeg društva i zato molim sve da osude ovakvo ponašanje, kako bi prestala diskriminacija žena - rekla je ona.

Odbornica Marijana Krasić rekla je da nije potrebna velika hrabrost da se žene na društvenim mrežama nazivaju kurvama, već da je za to dovoljno da je neko "prostak".

Ona je dodala da Sergej Trifunović piše ono što lideri Saveza za Srbiju, Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović misle, jer pokušavaju da neprimerenim uvredama i pozivima na linč skupljaju političke poene.

Krasić je istakla da žene u Srbiji nisu ni kurve ni fukse i pozvala sve državne organe da osude pozive na nasilje nad ženama.

Njena koleginica Bojana Mijušković rekla je da SNS ima program u čijoj realizaciji učestvuju i žene, dok Savez za Srbiju ima program da te žene vređa i preti, kao i predsednika Vučića.

- To bi svako trebalo da osudi - istakla je ona, a takvo mišljenje dele i druge odbornice Skupštine grada Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mima

pre 5 godina

Tom nasilju nad zenama se vec jednom mora stati na put.

Maja

pre 5 godina

Svaki vid nasilja je neprihvatljiv natocito nad zenama.

NB

pre 5 godina

Sergej sve više tone u mulj koji je sam stvorio. Ako ga stvarno izaberu za predsednika PSG-a, to će biti jasna poruka za sve pripadnice lepšeg pola u Srbiji.

Marija

pre 5 godina

Trifunović, Đilas, Jeremić i Obradović kao i njima slični vređaju žene koje ne misle kao oni, iznose niz uvreda i pretnji. Nikako ne podržavam takvo ponašanje.

Duja

pre 5 godina

Treba najostrije osuditi i kazniti svako vredjanje i omalovazavanje zene, jer to sto radi Sergej je nedopustivo.

Kristina

pre 5 godina

Žene su majke, bake,sestre..treba ih poštovati i ceniti.

danilo

pre 5 godina

Nasilje je nedopustivo i ne sme da se toleriše !

Jela

pre 5 godina

Srpska napredna stranka je stala u zaštitu žena.

lara

pre 5 godina

SNS ne želi Srbiju u kojoj zene nazivaju prostitutkama i najvulgarnije vređaju i omalovazavaju, samo zato sto rade svoj posao i misle drugacije.

Ana

pre 5 godina

Mozda je vreme da nadlezni reaguju i kazne sve koji vrse nasilje nad zenama!

ana

pre 5 godina

Vredjanjem zena,vredjao je svoju majku i svoje sestre.

Jana

pre 5 godina

Ko god takvo nešto da učini,mora se najoštrije kazniti!

Ana

pre 5 godina

Slazem se sa vama, ali Sergej nema ni grama kulture i on ce i dalje nastaviti da vredja koga stigne

iVA

pre 5 godina

Zene se godinama bore za svoje mesto i svoju samostalnost i sad da docekamo da neko ovako nas vredja.To je sramota i neko bi trebalo da reaguje.

vedrana

pre 5 godina

Za svaku osudu je prostakluk i vulgarnost SergejaTrifunovica!

Hristijan

pre 5 godina

Nasilje nad ženama je za svaku osudu i takve stvari treba sankcionisati.

Mila

pre 5 godina

Mi smo predstavnici jedne države i naroda, ako jedni druge vređamo i blatimo, ako naše žene koje rađaju naše sinove i pokolenja treba da nazivamo pogrdnim imenima, mi smo onda pljunuli na naše majke i sestre, a to nikome ne smemo da dozvolimo da radi, jer je to skrnavljenje identiteta žene - rekla je ona.

Miljana

pre 5 godina

Treba sankcionisati ovo što pre, a ne da se po medijima vuku prostačke izjave propalog glumca.

Svetlana

pre 5 godina

Za svaku osudu je govor mrznje koji dolazi od opozicije.

milica milicic

pre 5 godina

Zene iznose jasan stav protiv nasilja.

Gaga

pre 5 godina

Svaki vid nasilja prema bilo kome je neprihvatljiv!

Nini

pre 5 godina

Nasilje nad ženama je neprihvatljivo svako to normalan misli!

Branko Pantić

pre 5 godina

Njima spetaju jake i uspešne žene koje su prestavnice one tradicionalne vrednosti Srbije kao poštene, majke i supruge, kao devojke koje svoje znanje nesebično daju unapređenju svog okruženja pa i Srbije. Takve žene treba unapređivati, a to narod jasno vidi i podržava, džabe njihove pretnje..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija