ČUVAĆEMO SRBIJU! Otvorićemo još 100 fabrika za 4 godine! Vučić poručio iz Pančeva: Oni čija je politika nošenje vešala, nikada neće biti budućnost Srbije!

Tanjug

19:41 Politika 19

Tanjug | 10. 02. 2019.

ČUVAĆEMO SRBIJU! Otvorićemo još 100 fabrika za 4 godine! Vučić poručio iz Pančeva: Oni čija je politika nošenje vešala, nikada neće biti budućnost Srbije!

Čuvaćemo Srbiju, i od onih spolja kojima nikad nije dovoljno mala i od onih iznutra, koji bi da je vrate u prošlost, pljačkaške privatizacije i razorene fabrike, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pančevu, gde se obratio građanima koji su ispunili centralni gradski trg

U govoru, kojim je najavio da priprema razvojne planove za budućnost i koji je, ne samo po tome, podsećao na njegove pobedničke izborne kampanje, Vučić je rekao da je u prethodnih pet godina otvorio 180 fabrika i fabričkih pogona, a da bi voleo kada bi u naredne četiri mogao da otvori još 100.

Najavio je dalje uvećanje prava, primanja, plata i penzija i to tako da ne narušava stabilnost budžeta i države, jer tako, ističe, radi odgovorna vlast.

Naglasio je da SNS predvodi političke stranke koje smeju da se suprotstavljaju lažima i onima koji, kaže, malo rade i dosta kradu, ali su bučni. 

- Nisam ih se nimalo uplašio i koliko god da se skupe i 50 partija da bude i da idu svi zajedno na jednu listu, a protiv liste poštenja i liste budućnosti Srbije, mi ćemo ih pobediti ubedljivo, kad god, ako se bilo kakvi izbori dogode, i pobedićemo ih ubedljivije nego ikada - rekao je Vučić.

TanjugOn je u to uveren zato što, kako je rekao, ima iza sebe građane koji cene red, rad i ozbiljnost, a ne šarene laže.

Poručio je da se ova vlast bori da građani budu bogatiji, a ne oni u foteljama.

- Da ljudi budu bogatiji, a ne oni u foteljama, na vlasti. Takvu budućnost hoćemo i takvu Srbiju - rekao je i zahvalio na podršci i ljubavi koju pokazuju prema svojoj zemlji.

- Čuvaćemo Srbiju pred onima spolja kojima Srbija nikad nije dovoljno mala. Ali i od onih iznutra koji bi da je vrate u prošlost, pljačkaške privatizacije i razorene fabrike - poručio je Vučić.

Mi smo, istakao je, za Srbiju koja će, kako je rekao, imat ZTF u Pačevu i mnoge druge investitore u zemlji, nove bolnice, uređene škole i vrtiće i više dece

- To je Srbija budućnosti - poručio je Vučić. 

TanjugRekao je da je, obilazeći južno banatski okrug video šta je urađeno, ali i šta je još moglo biti urađeno, te podsetio da je od kada je na vlasti otvoreno 180 fabričkih pogona, a da bi voleo kada bi u naredne četiri godine mogao još 100 da otvori. 

Vučić je, u obraćanju građanima koji su ispunili centralni gradski trg u Pančevu, ukazao da je danas u tom okrugu video šta je urađeno, šta još treba, te da je sa saradnicima već pravio planove za budućnost. 

- Video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A video sam i stvari koje smo uspeli da prokrenemo i promenimo - dodao je on. 

Vučić je naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF, najboljeg nemačkog komponentnaša, koji će zapošljavati veliki broj ljudi. 

- To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će doneti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Videćete za 10 godina kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi setiti i reći da je ovo za vreme Vučića urađeno - kazao je on. 

TanjugRekao je da je, svuda gde je bio, obilazeći pogone firmi, koje je ova vlast dovela da ulažu u Srbiji, kao što je fabrika pečuraka u Kovinu, čiji je vlasnik iz Indonezije, video zaposlene, koji i pored teškog rada neće da kažu da im je težak rad. 

- Nisam ni znao koliko je teško prati i brati pečurke, a nijedna od tih dama, koju sam video, neće da kaže koliko je teško raditi, iako ja to vidim. One su samo rekle "predsedniče, bolje je da imamo posao, nego da ga nemamo - objasnio je on. 

Vučić je istakao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije. 

Nedostaje nam još jedan pogon u Opovu, jedan u Kovinu, jedna malo veća fabrika u Vršcu, dodao je on. 

Tanjug


Ponovio je da će biti mnogo teško oko Kosova:

- Ne mogu da vam govorim kao drugi, jer nisam lažov, ali ćemo raditi zajedno - poručio je i dodao da će Srbija uvek pokušavati da napravi kompromis sa Albancima, ukoliko oni ukinu sumanute takse. 

- Čekamo da ukinu te sumanute takse. Ako ih ne ukinu nikad, nikom ništa, živećemo sa tim problemom, živećemo sa tim mukama i pomagaćemo našem narodu na KiM, ako ih ukinu, uvek ćemo pokušavati da napravimo kompromis, ali nikada nikome nećemo dozvoliti da unižava Srbiju i da misli da je Srbija mala i slaba i da mogu da je ponižavaju kao do 2012. godine - rekao je Vučić u Pančevu.

On je zahvalio Srbima sa KIM koji su mu dali podršku od 80 odsto, ocenjujući da oni najbolje znaju ko se bori za njihove interese.

Znaju ko je ćutao na proglašenje nezavisnosti Kosova 2008. godine ili ko je oterao Crnu Goru 2006. godine.

- Zar vam ostrog nije svetinja? Kako lako sve izgubiste i ćutite, šta ste uradili da sprečite nezavisnost Kosova. Postavili ste granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, a ja pokušavam da ih sklonim, a onda kažete da sam ja kriv - rekao je Vučić.

Pozvao je građane da razmisle zašto albanski mediji "slave proteste protiv Vučića"

- Sami razmislite zašto. Neću više ništa da vam kažem. Je l" zato što je loš za Srbe ili zato što se bori za srpski narod - pitao je Vučić.

Kaže da je na protestu protiv vlasti u Gračanici bilo 19 ljudi, a pri tome njih pet je došlo sa severa KiM, jedan od njih je bivši službenik zapadne ambasade... 

TanjugVučić je podsetio da se Srbija 2014. godine suočila sa bankrotstvom, što je rešeno zahvaljujući teškim reformama i zahvaljujući ljudima koji su razumeli da "rak ne može da se leči apsirinom" 

- Ko kaže da to može, ne želi vam dobro - rekao je Vučić i dodao da je sve to bilo rizično za stranku koju vodi, jer je bio svestan da će biti onih koji će da se ljute zbog toga, međutim, ukazuje da se sve to isplatilo.

U prilog tome govori podatak, podsetio je, da je, kada je postao premijer, javni dug iznosio 79 odsto BDP-a, a da je sada 50 odsto.

- Hoćemo da deci ne ostavljamo dugove i da ne vraćaju ono što smo mi napravili, želimo da oni imaju budućnost - rekao je Vučić.

On je istakao da je nezaposlenost smanjena sa 25, 9 odsto na 11,3 odsto, navodeći da je srećan zbog toga.

Svestan je, kaže, sa čime se građani suočavaju.

- Stojanka u Vršcu me je danas preklinjala da uzmem njeno pismo. Uzeo sam, otvorio sam ga - kaže: Nemamo nijednu platu, već 12 godina živimo od moje penzije, ako možete sina ili ćerku da mi zaposlite... - napisala je ona, a predsednik upitao kako onda može da bude zadovoljan, te konstatovao da mora još više da se bori.

- Ali, ne na lepu reč, ne na ono ''glasaj za nas pa će biti lako... - Ništa neće biti lako. Nije lako dovesti investitora. Kada sam sreo Angelu Merkel, ja joj kažem ''dolazi CTF'', a onda je ona rekla - bravo, to je velika stvar Srbiju - preneo je Vučić.

InformerKaže da Srbiji treba još kompanija, ali da one moraju da imaju sigurnost. 

- Svaka vrsta igre sa izazivanjima nestabilnosti ugrožava naš put u budućnost - rekao je Vučić. 

Naveo je da je Srbija imala 3,5 milijarde evra stranih direktnih investicija, a sve druge zemlje zajedno na Zapadnom Balkanu nisu došli ni do 2,5 milijarde evra.

- Upravo zato Srbija mnogima smeta i hoće da je ruše i spolja i iznutra - rekao je Vučić i upitao zašto misle da neki žele Srbiju da vrate u prošlost:

- Pa, videli su da ima novca, da ima budućnost, da uzmu i crno ispod nokta, kao što su već uzeli - kaže on.

Zašto mislite da bi se neko spolja radovao srpskim uspesima, nekima je drago, nekima nije, dodao je Vučić. 

Vučić je istakao da Srbija danas ima veći ugled u svetu, koji se ne ogleda u nečijoj ljubavi prema nama, jer toga u međunarodnim odnosima nema, već se stiče poštovanjem, zbog zaštite nezavisnosti, slobode i suvereniteta zemlje. 

- Moj posao je da šitim Srbiju, ne da se dodvoravam bilo kojoj drugoj velikoj sili. Ne da idem po zadatke u ambasade, već da radim za svoj narod i zemlju. To je naš posao i obaveza - rekao je Vučić.

InformerNaveo je da je 450 sednica vlade u vreme onih koji bi da se vrate na vlast, održano tobož telefonskim putem, što nije bio slučaj kada je on bio premijer, niti je slučaj danas, kada vladu vodi Ana Brnabić.

- Nisu mogli ni da se vide, ni da pročitaju materijale, ni da znaju o čemu glasaju... Bio sam predsednik vlade - nijedna sednica nije održana telefonski. Ana je premijerka - nema sednica telefonskim putem...Treba da čitaju materijale, da vide da li dobro za narod ili nije. Ali, tada, iako su na telefonskim sednicma donosili odluke, nije im bilo teško da dnevni red šalju u jednu stranu ambasadu, da im kažu smeju li da idu sa takvim dnevnim redom ili ne smeju - rekao je Vučić.

Za razliku od njih, on je, ističe, ponosan što nikad nijedan ambasador neće određivati koja je politika Srbije.

- To određuje narod na izborima i niko više - podvukao je on.

InformerKaže i da ga "političari iz prošlosti Srbije" optužuju da je kriv što je "skočila" podrška Rusiji za 20 odsto u upitao - zar toga treba da se stidimo ili da uvedemo sankcije Rusiji?

- To im pričate po tim večerama po ambasadama, a pred narodom nista od toga ne smete da govorite. Ali, po ambasadama svima lepo govorite kako biste uveli sankcije Rusiji - rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija neće uvoditi sankcije Rusima, kao što će uvek i svakom drugom da kaže da smo na evropskom putu.

- Da vodimo svoju politiku, politiku Srbije, jer samo smo Srbiji dužni i nikome više - podvukao je predsednik.

Na povike pojedinih građana "hapsi bandu", Vučić je konstatovao da bi mu, kada bi on to izgovorio, rekli da krši nezavisno pravosuđe.

Primetio je da, kada pita zašto su neki narkodileri pušteni iz pritvora i zašto nema optužnice, kažu - ne diraj, Vučiću nezavisno pravosuđe, a kad je neko za nešto kriv, onda je - "Ti si Vučiću kriv, iako krivice nema".

-  Ali, ne brinite, sve će doći na svoje mesto i sve dolazi na svoj red, za sve i svakoga - dodao je.


Napomenuo je da će uskoro biti usvojen Zakon o poreklu imovine, koji se čeka 20 godina, a sa kojim će za svakoga moći da se utvrdi kako je i na koji način stekao imovinu.

- Ja se, kao predsednik, dobrovoljno prijavljujem da budem među privima kojima će da bude ispitana imovina. Ali, onda će, boga mi, i njihova imovina da bude ispitana. A, neka narod proceni ko je pošteno stičao, a ko nije - poručio je predsednik Vučić.

Problem onih koji misle da je narod zaboravan je u tome što moramo da se bavimo državnim pitanjima, i nemamo mnogo vremena, pa zato misle da svaka laž može da prođe.

- Danas sam u svakom mestu u kom sam bio imao 1.000, 2.000, nedge 3.000 ljudi. Oni to ne mogu ni u Beogradu nekad da skupe, a ne u malim mestima - rekao je Vučić.

To, kako kaže, znači da narod odlično razume kakva je politika potrebna - ozbiljan, odgovoran, marljiv rad.

Neki, kako je dodao, smatraju da onda kada obavljaju javne funkcije onda njihove privatne firme mogu da imaju prihode od 500 miliona evra.

- Zamislite da je tih 500 miliona evra došlo u Pančevo - rekao je Vučić okupljenim građanima.

To su, kako kaže, neki uradili i nemaju stida, a žele i danas Srbiju da vrate u prošlost.

- Oni, čija je politika - politika vešala nikada neće biti budućnost Srbije - istakao je on.

Oni, koji vređaju Pravni fakultet, jer valjda ne služi njihovim politčkim interesima, koji kažu da su fakulteti smrdljiva mesta - to govore oni koji znaju o fakultetima taman toliko koliko su ih videli iz luksuznih automobila - oni ne mogu da predstavljaju budućnost.

Vučić je poručio da će građani i penzioneri ove godine imati nova povećanja plata i penzija zato što su ta povećanja zasnovana na realnim ekonomskim rezultatima i privrednom rastu.

Istakao je i da će poljoprivrednici pored različitih vrsta subvencija, gde dobijaju do 60 odsto za nabavku novih traktora, moći ponovo da dobijaju i subvencije za gorivo.

Vučić kaže da će vlada već za dva meseca moći da obavesti poljoprivrednike da se ponovo uvode subvencije za gorivo.

Naglasio je da se te subvencije uvode iz ostvarenih prihoda, a ne zaduživanjem države i da je to primer odgovorne vlasti.

- Tako radi odgovorna vlast, uvećava prava, primanja, plate i penzije, ali ne ruši državu.

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U PANČEVU: Velika nemačka kompanija ZTF OTVARA FABRIKU! Biće posla za VIŠE OD HILJADU LJUDI!

 

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ OKUPIO VIŠE LJUDI U PANČEVU, NEGO SVI IZ OPOZICIJE JUČE U BEOGRADUBiljana Đ

11.02.2019. 06:48

Samo neka se otvaraju nove fabrike i nova radna mesta i neka se radnici zapošljavaju. To nam je sada najvažnije.


007

11.02.2019. 10:55

Tako je nove fabrike nova radna mesta uz Vucica nam je sigurna buducnost .
peki

11.02.2019. 08:23

Srbija je nasa zemlja i mi druge nemamo,bice radnih mesta i fabrika jer se dobra i odgovorna politika vodi na celu sa Vucicem.


Sanja

11.02.2019. 08:30

Buducnost Srbije je sigurna samo uz politiku predsednika Vucica.manja

11.02.2019. 08:34

Ovo jos niko nikada nije uradio..toliko novootvorenih fabrika, toliko smanjenje nezaposlenosti..Zoki

11.02.2019. 08:36

Buducnost Srbije je osigurana I na dobrom putu! Nova radna mesta, veci standard stanovnistva!


Petko

11.02.2019. 08:54

Juzni banat je nedvosmisleno stao uz svog Predsednika...!!!


Petko

11.02.2019. 08:56

Narod prepoznaje i ceni rad i zalaganje Predsednika da nam svima bude bolje.!


vida

11.02.2019. 08:57

Otvaranje novih fabrika , izgradnja infrastrukture sve to zajedno ce nas drzati na putu razvoja.Ivana

11.02.2019. 09:19

Svaki normalan čovek zna da je jedino rad ono što nas može izvući iz krize i podići standard građana!


Jeca

11.02.2019. 09:37

To je prava borba za srpski narod!Podrska predsedniku u novoj kampanji Buducnost Srbije!


milos

11.02.2019. 00:09

Ovoliko planova i realizacija niko nije imao kao Vucic.


Danko

11.02.2019. 00:16

Budućnost Srbije je otvaranje novih fabrika, otvaranje novih radnih mesta.


Mila

11.02.2019. 00:27

Narod podrzava trud, rad, zalaganje, otvsranje fabrika, za koje se nas predsednik zalaze, a ne nasilje koje promovise opozicija.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]