• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.02.2019

14:07

(FOTO) VULIN SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Poštovanje i podrška Srbiji!

Politika

(FOTO) VULIN SA ŠEIKOM BIN ZAJEDOM: Poštovanje i podrška Srbiji!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi na međunarodnom sajmu naoružanja "IDEX 2019" u Abu Dabiju, razgovarao je danas sa šeikom Mohamedom Bin Zajedom koji je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku

- Poštovanje koje je u Abu Dabiju ukazano Srbiji rezultat je prijateljstva predsednika Vučića i šeika Bin Zajeda i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. Šeik je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku - izjavio je Vulin.

On je naveo i da je čitav svet danas na sajmu naoružanja u Abu Dabiju, predstavnici svih velikih sila, velikih kompanija, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

- Svi oni koji imaju šta da ponude ili kupe kada je kopnena vojska u pitanju nalaze se ovde. Zato je za nas velika čast što je šeik Mohamed bin Zajed otpočeo zvanični deo sastanaka sa ministrima upravo sa Srbijom. Srbija nije najveća zemlja danas na sajmu, ali je očigledno zaslužila poštovanje - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug

On je ukazao da je lično prijateljstvo koje je predsednik Vučić stvorio sa šeikom Bin Zajedom pokazalo da Srbija može da se osloni na svoje prijatelje i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. 

Vulin je istakao da poštovanje koje se ovde ukazalo Srbiji je poštovanje dva velika svetska lidera koji se razumeju i čije zemlje mogu i već i sad veoma dobro sarađuju.

- Šeik Bin Zajed je uputio ličnu poruku predsedniku Vučiću, ali i istakao da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku kad god i gde god je potrebno. On jeste naš prijatelj i Abu Dabi jeste emirat koji vodi računa o interesima Srbije. Još jednom je pokazao da nam je zaista veliki prijatelj - poručio je Vulin.

Foto: Tanjug

Međunarodni sajam Naoružanja "IDEX 2019", koji se održava svake druge godine pod pokroviteljstvom šeika Mohameda Bin Zajeda, svečano je otvoren danas. 

Predstavlja jedinu izložbu u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj se predstavljaju najsavremenije tehnologije namenjene svim vidovima oružanih snaga. 

Zbog svog regionalnog značaja IDEX privlači visoke državne zvaničnike, predstavnike odbrambene industrije i oružanih snaga koji su potencijalni korisnici sredstava NVO. 

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje oko 1.300 izlagača iz više od 60 zemalja. Kao i prethodnih godina i na ovom sajmu srpska odbrambena industrija i "Jugoimport SDPR" su na impozantnom štandu predstavili savremena dostignuća u oblasti naoružanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Hvala šeiku Mohamedu Bin Zajedu na stalnoj podršci Srbiji. Ovo je dobra prilika da se na ovom eminentnom sajmu naoružanja vide i pokažu najsavremenija oruđa i oružja.

Lela

pre 5 godina

Podrska koja dolazi od UAE je od velikog znacaja za Srbiju....

Rajko

pre 5 godina

Srbija je za nekoliko poslednjih godina mnogo uradila na modernizaciji svoje vojske.

tina

pre 5 godina

Dobro je da Srbija vodi diplomatiju kako na zapadu tako I na istoku.

Miki

pre 5 godina

Hvala na podršci imamo sve više ovako jakih prijatelja!

Anastasia

pre 5 godina

Zahvaljujuci odgovornoj politici Predsednika Srbije,Srbija ima sve vise podrske u svetu.Znaci nam podrska UAE,i verujem da ce nasa saradnja,biti jos jaca,kao i prijateljstvo.

Milan

pre 5 godina

Srbija je snagom svoje međunarodne politike i autoritetom predsednika Vučića uspela da se nametne velikim silama i podigne ugled u svetu. Sada imamo obostrano poštovanje sa svima i prijateljske odnose.

Aca

pre 5 godina

Zahvaljujuci ovoj vlasti sve vise zemalja nas postuje, pruza podrsku i pomoc

koki

pre 5 godina

Velika je cast imati ovakvu zemlju za prijatelja i partnera. Srbija ima prave ljude uz sebe, za buducnost

Nikoletka

pre 5 godina

Srbija posle dugo vremena u svetu naoruzanja ima cime da prezentuje sta je uradila i koliko napredovala u toj industriji.Podrska UAE i Bin Zadeina nam puno znaci

Ana

pre 5 godina

Hvala šeiku Mohamedu Bin Zajedu na stalnoj podršci Srbiji. Mi smo cenjeni i postovani zahvaljujuci ovoj vlasti i predsedniku Vucicu.

milica milicic

pre 5 godina

Srbija ucestvuje na sajmu naoruzanja u Abu Dabiju, nasa zemlja uziva podrsku seika Bin Zajeda.

milos

pre 5 godina

Srbija uvek može da računa na podršku seika Bin Zajeda.

Mila

pre 5 godina

Podrska UAE je od velikog znacaja nasoj zemlji.

MINJA

pre 5 godina

Od UAE imamo stalnu podršku koja je jako važna za nas.Hvala im.

Mina

pre 5 godina

Hvala im na podrsci za nasu zemlju.To nam dosta znaci.

Nebojsa

pre 5 godina

Podrska koju UEA pruzaju Srbiji je od velikog znacaja a sve zahvaljujuci dobroj politici koju vodi predsednik Vucic. Svet to prepoznaje I ceni.

Danko

pre 5 godina

Arapske zemlje imaju dovoljno sredstava da plate ono sto mi proizvedemo.

Stevan

pre 5 godina

Drago nam je što možemo da se oslonimo na podršku šeika.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17