• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

29.03.2019

21:01

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA OPET ISPOD CENZUSA! SERGEJ prokockao REJTING!

Politika

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA OPET ISPOD CENZUSA! SERGEJ prokockao REJTING!

Podeli vest

Lider PSG Sergej Trifunović za samo mesec dana uspeo je da prepolovi rejting svoje stranke i da ponovo padne ispod cenzusa - na 4,7 odsto

Nakon što je 26. januara izabran za naslednika Saše Jankovića, popularnost PSG je, prema svim istraživanjima javnog mnenja u februaru, naglo skočila na oko devet procenata. Međutim, najnoviji presek stanja iz marta pokazuje da je PSG izgubio poverenje velikog dela birača. Da se vanredni izbori održavaju u nedelju, za njih bi glasalo svega 4,7 odsto građana Srbije.

I dok se Sergej Trifunović juče nije oglašavao ovim povodom (on je već tri nedelje na skijanju u SAD!?!), šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Vladimir Orlić ocenjuje da ovakav pad rejtinga PSG nije neočekivan.

Bahatošću gura prst u oku narodu

Vukoičićeva konstatuje i da su tajkunski život Sergeja Trifunovića i njegove objave po društvenim mrežama u velikoj meri uticali na pad popularnosti i rejtinga.

- Kako građani koji žive skromno da se identifikuju sa nekim ko se bahati i pune tri nedelje se hvali slikama iz SAD?! - pita Vukoičićeva.

- Sergej nije uspeo da brutalnošću i prostaklukom nadmaši vešala i motorne testere kojima mašu ovi iz Đilasovog tabora i zato je i tako pao - podvlači Orlić.

Na drugoj strani, politikolog Jelena Vukoičić smatra da je do ovakvog obrta došlo jer Sergej, osim mržnje prema predsedniku Vučiću i ekstremno vulgarnog i uličarskog rečnika i nastupa, nije ponudio nikakav konkretan program.

- Bez obzira koliko neki ljudi želeli promene, očigledno nije dovoljno da im se ponude samo mržnja, prostakluk i vulgarnost. Iako su takvo ponašanje i politički nastup možda atraktivni u prvom trenutku, dugoročno gledano oni ne mogu da donesu pozitivan rezultat - ističe Vukoičićeva, dodajući da se na duže staze kod građana javlja otpor prema nepristojnom ponašanju.

Najnoviji rejting stranaka


SNS 52%
SZS 11%
SPS 9,5%
PSG 4,7%
SRS 4,5%

- Neko ko se ponaša bahato, necivilizovano i prostački ne može građanima da uliva poverenje i da im bude nada za bilo šta, a kamoli za nekakvu svetliju i bolju budućnost - naglašava ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 5 godina

Idiote evo ti malo u tvom stilu " 'EBO LI TI PAS MATER DEBILU JEDAN DEBILNI "

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija