• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G. - M. D.

21.05.2019

19:42

LIDERI SZS NISU SMELI DA IZAĐU NA OČI SVOM NARODU U JUŽNOJ POKRAJINI! Đilas i Jeremić bežali od Srba po Kosovu!

Politika

LIDERI SZS NISU SMELI DA IZAĐU NA OČI SVOM NARODU U JUŽNOJ POKRAJINI! Đilas i Jeremić bežali od Srba po Kosovu!

Podeli vest

Šefovi opozicije odustali od dolaska u Gračanicu kada im je javljeno da ih tamo čekaju besni građani. Savez za Kosovo onda osnovali na Gazimestanu, sakriveni od lokalnih Srba

Lideri Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas i tajkunčić Vuk Jeremić, bežali su juče po Kosovu i Metohiji kako bi izbegli susret sa besnim Srbima.

Đilas i Jeremić najpre su najavili da će u Gračanici formirati Savez za Kosovo (!?!), ali su promenili planove kada su čuli da ih tamo čekaju lokalni Srbi nezadovoljni njihovom kosovskom politikom. Umesto da dođu među građane u jednu od najvećih srpskih opština u južnoj pokrajini, oni su tajno otišli na Gazimestan, gde je čak i medijima bilo zabranjeno da snimaju šta rade!?

Prozreli ih građani

Građani su ih prozreli i jasno pokazali da podržavaju Srpsku listu. Niko ne veruje u njihovu kosovsku politiku
Dejan Vuk Stanković

Do svega ovoga, inače, došlo je samo dan pošto je Srpska lista sa ubedljivih 95 odsto glasova pobedila na lokalnim izborima za četiri opštine na severu pokrajine. Đilasov SZS pozivao je na bojkot ovih izbora.

Razbijaju jedinstvo

Prema rečima Informerovog izveštača sa lica mesta, ispred doma kulture u Gračanici spontano se okupilo više stotina građana koji su protestovali zbog najavljenog dolaska Đilasa, Jeremića i Boška Obradovića na KiM i formiranja njihovog Saveza za Kosovo. Okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo "Niste dobrodošli", "Ovde mi živimo", "Savez za lični interes" i "Savez za pljačku".

Foto: Informer DN

- Okupili smo se samoinicijativno jer smo protiv onoga što Srbima na KiM najmanje treba u ovom trenutku, a to su podele u srpskoj zajednici. Došli smo da podržimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i pokažemo da se protivimo dolasku Dragana Đilasa jer on pokušava da razjedini Srbe ovde. Narod je na izborima pokazao da ih ne želi - rekao je jedan od prisutnih građana.

Opozicija neće razgovor u institucijama

Lideri SZS još jednom su juče poručili da neće doći na posebnu sednicu Skupštine Srbije posvećenu Kosovu, koju je za 27. maj zakazala predsednica parlamenta Maja Gojković. Iako su mesecima tražili da se o toj važnoj temi razgovara u Skupštini, sada odbijaju da o tome raspravljaju u zvaničnim institucijama!?!
- Bojkot parlamenta, na koji smo se obavezali Sporazumom sa narodom, nastaviće se i dalje - poručio je Đilas.

Oni su izviždali Radu Trajković, Marka Jakšića, Nenada Radosavljevića i ostale čelnike Saveza za Kosovo koji su se nakratko pojavili u Gračanici. Kada im narod nije dozvolio da uđu u dom kulture, gde je trebalo da održe sastanak, đilasovci su se uputili na Gazimestan i tamo održali improvizovanu osnivačku skupštinu. Ubrzo im se pridružio i sam Đilas, koji je nevešto pokušao da se opravda što je pobegao iz Gračanice.

- Ne želimo sukob ili da dozvolimo da nas bilo ko huška jedne na druge. Zato nismo insistirali da uđemo u dom kulture. Važan je dijalog i razgovor između Srba i Albanaca. Do toga će teško doći kada nema razgovora ni između nas samih - izjavio je Đilas i dodao da je kosovska policija zabranila Bošku Obradoviću da pređe prelaz kod Jarinja.

Foto: Informer DN

Nisu dobrodošli

Istina je, međutim, da su prištinske vlasti zabranile direktoru Vladine Kancelarije za KiM Marku Đuriću da Srbima u Lešku juče uruči traktore i drugu pomoć, ali da su Đilasa, Borka Stefanovića i Boškove saradnike pustili da uđu da bi promovisali svoju politiku protiv Vučića.

95

ODSTO GLASOVA OSVOJILA JE SRPSKA LISTA NA IZBORIMA U ČETIRI OPŠTINE NA SEVERU KiM

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da Đilas, Jeremić i Obradović nemaju nikakvu podršku na Kosovu i Metohiji.

- Građani su ih prozreli i jasno pokazali da podržavaju Srpsku listu, koja je lojalna državi Srbiji. Niko ne veruje u Đilasovu kosovsku politiku i moć da mogu nešto da urade na KiM za građane koji tamo žive. Narod ih posmatra kao nekoga ko nije dobrodošao i ko unosi smetnju u ionako komplikovanu situaciju na Kosovu - ocenjuje Vuk Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17