• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2019

13:01

(FOTO) ĐURIĆ SE OBRATIO MEŠTANIMA ZUBINOG POTOKA: Kosmet najbolje mesto za proslavu Vidovdana!

Politika

(FOTO) ĐURIĆ SE OBRATIO MEŠTANIMA ZUBINOG POTOKA: Kosmet najbolje mesto za proslavu Vidovdana!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić stigao je danas u Zubin potok, gde se sastao sa gradonačelnicima četiri opštine sa severa srpske pokrajine i obratio okupljenim građanina

Više stotina građana dočekalo je Ðurića, a on im je preneo podršku i poručio da je Kosmet najbolje mesto za proslavu Vidovdana. 

- Za nas Srbe nema lakog Vidovdana. Nijedan u poslednje tri decenjje njje bio, nijedan koji je prethodio. Ali, kao što su činili naši preci i mi ćemo da sačuvamo naš jezik i nacionalni identitet. A ovde, na Kosmetu, je najbolje mesto da proslavimo Vidovdan - rekao je Ðurić u obraćanju građanima. 

Foto: Tanjug

On je dodao da želi da prenese podršku, ljubav i bratsku solidarnost čitavog srpskog naroda. 

- Ono što vi ovde izdržavate vredno je divljenja i poštovanja da biste ostali i opstali na vašim ognjištima - dodao je direktor Kancelarije za KIM. 

ŠIPTARI PONOVO HOĆE DA HAPSE MARKA ĐURIĆA!

- Uprkos svim pritiscima nećemo prestati sa borbom, ni sa podrškom našem narodu, iako to mnoge nervira. Upravo današnje otvaranje Vodovoda je primer, a ja vam donosim lepu veatvda će država Srbija nastaviti sa izgradnjom sekindarne mreže, što znači da na severu Kosmeta u česmama neće biti samo bolji pritisak nego i kvalitetnija voda - saopštio je Đurić

Foto: Tanjug

On je takođe rekao da država trenutno realizuje 149 projekta na Kosmetu, a da će do kraja godine taj broj iznositi 350. 

- Moja poruka vama je da čuvate jedni druge, gradite jedinstvo, da ponavljamo naš zavet i ne dozvolimo da nas bilo ko podeli, razjedini, jedne od drugih. Država trenutno realizuje 149 projekata na Kosmetu, a do kraja godine taj broj iznosiće 350, poput ovog vodovoda, obnova škola, izgradnje privrednih kapaciteta - naglasio je je direktor Kancelarije za Kim.

Foto: Tanjug

- Verujemo da nakon najtežih oluja dolazi lep perood, a mi Srbi smo stare čekalice. Znamo šta je bilo naše, šta je naše i šta će uvek biti naše, živela Srbija - završio je Ðurić, koji je potom održao sastanak sa gradonačelnicima opština sa severa Kosmeta.

Foto: Tanjug

On će u 14 sati, kako je predvciđeno, u Svečanoj sali Rektorata Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvovati svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Tu su koreni srpstva, tu je Car Lazar položio slavno svoje mošti.

Saradžogla

pre 4 godine

Zubin Potok ...Gradovi i sela koji u nazivu imaju dva imena OBA SE PIŠU VELIKIM SLOVOM!Kosovska Mitrovica,Sremski Karlovci,beogradsko selo Beli Potok ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17