• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

09.07.2019

19:32

DONALD TRAMP OBJAVIO RAT PUTINU U SRBIJI! Kreće velika američka ofanziva na našu državu!

Politika

DONALD TRAMP OBJAVIO RAT PUTINU U SRBIJI! Kreće velika američka ofanziva na našu državu!

Podeli vest

Amerikanci preko svojih medija, agencija i NVO ulažu milione dolara kako bi ubedili Srbe da se okrenu protiv Rusa i Rusije

Američki predsednik Donald Tramp objavio je medijsko-politički rat ruskom lideru Vladimiru Vladimiroviču Putinu. A taj rat vodiće se na teritoriji Srbije.

Vašington će u narednim mesecima preko svojih medija, agencija i nevladinih organizacija uložiti u našu zemlju milione dolara kako bi ubedio Srbe da se okrenu protiv Rusa i Rusije. Potvrda ove informacije stigla je kada je prošle nedelje objavljen novi koncept rada Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u kojem piše da će 11 strateških medijskih partnera ove američke agencije maksimalno pojačati svoje prisustvo u BiH, na Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i u Srbiji. Naša država, inače, dobila je posebno mesto u ovom izveštaju, kao ključna zemlja i za Rusiju i za SAD!

"Opasan ruski uticaj"

Izveštaj USAID predstavljen je 4. i 5. jula, a o njemu je govorio direktor ove organizacije Mark Grin. Kako je navedeno na sajtu USAID, Grin je sa predstavnicima G7 u Parizu razmatrao koncept suprotstavljanja "zlonamernom uticaju Kremlja"!?!

Foto: Informer

CRNO NA BELO Izveštaji USAID i "malignom uticaju" Rusije na Balkan
KAJL SKOT
AMBASADOR SAD

Od 2001. godine SAD su obezbedile preko milijardu dolara pomoći Srbiji. Pomoć Srbiji je deo partnerstva SAD sa Vladom i građanima Srbije.

"Uz finansiranje USAID, 11 strateških medijskih partnera povećava prisustvo u Bosni, na Kosovu, u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, koja je ključna zemlja i za Rusiju i za SAD. Time se diversifikuju prihodi, a digitalno medijsko prisustvo se povećava. Uz injekciju američkog novca, USAID predviđa i alatke za borbu protiv lažnih vesti, kao što je "Pop-up Newsroom" iz Moldavije, kako bi se obezbedila bihevioralna analitika i tehnologija društvenih medija u svrhu analiziranja i identifikovanja dezinformacija. SAD odavno smatraju da je jaka, prosperitetna i slobodna Evropa od vitalnog značaja za američke strateške interese. Ruske vlasti i snage pod njihovom kontrolom nastoje da oslabe američki uticaj u svetu i odvoje nas od naših saveznika i partnera... ", piše u dokumentu.

Foto: Informer

Na ovakve najave USAID reagovao je ruski MSP, na čelu sa ministrom Sergejom Lavrovim, ističući da je reč o klasičnoj američkoj propagandi.

HAŠIM TAČI
"PREDSEDNIK KOSOVA"

Kosovo je ponosno kao najviše proamerička država na svetu. Izražavam zahvalnost u ime građana Kosova za američku podršku u najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva.

"Koncept za suprotstavljanje zlonamernom uticaju Kremlja, koji je razvijen u SAD, predstavlja sredstvo za ideološku borbu i propagandu", poručuju u MSP Rusije.

Komentarišući ove navode, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić kaže da su planovi SAD, bar kada je reč o Srbiji i RS, čisto bacanje para.
- Druge države regiona, kao i lažna država Kosovo, jesu američka klijentela, ali i u tim zemljama znatan deo javnosti je dovoljno politički pismen da prozre medijsko spinovanje SAD. Uostalom, nedavne ankete u Evropi pokazale su da javnost u tim zemljama veću opasnost za svoju budućnost vidi u SAD nego u Rusiji - naglašava Paić.

Specijalni rat

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić ocenjuje da Zapad ulaganjem u medije na Balkanu želi da pojača "specijalni rat" protiv Rusije.
- To rade kako na ekonomskom nivou, kroz sankcije, tako i kroz propagandu i krivljenjem istine kroz medije. Cilj je rušenje savezničkog statusa Rusije na Balkanu i jačanje zapadno podanički orijentisanih pojedinaca - upozorava Petrić.

(VIDEO) ON JE NOVI VLADAR SVETA! PUTIN PRESREĆAN! Ameri se hvataju za glavu, RUSI IH PRESTIGLI U NAORUŽANJU!

Bjegović: Žele da oslabe Vučića pred sledeće izbore

Foto: Informer

 

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", najavljuje da će u narednim mesecima biti maksimalno pojačan rad zapadnih obaveštajnih službi.
- Taj rad biće prvenstveno realizovan putem medija sa kojima Zapad ima dobre poslovne odnose i koje zanima samo profit, a ne državni interes. Cilj ovog delovanja jeste oslabiti poziciju Dodika u BiH plasiranjem dezinformacija, kao i slabljenje SNS i Vučića pred prolećne izbore u Srbiji. Nadaju se da će tako potisnuti ruski uticaj i ove dve zemlje gurnuti u NATO - podvlači Bjegović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 4 godine

Ovi kauboji i ne znaju da je vec jedan svetski rat poceo zbog Srbije. Pa valjda nece i ovaj TRECI-poslednji. Posle nastupaju Indijanci sa lukom i strelom, da kaubojima vrate milo za drago. Okanite se male Srbije.

Vns

pre 4 godine

Alo bre huškači,smanjite gas...šta plašite narod? Pokažite kako DJV vrti pijan klupu iznad glave....e to je strašno

nema tih para

pre 4 godine

sad da nam vrate kosovo,srpsku krajinu republiku srpsku..da nam naprave veliku srbiju...mi tada nebi bili protiv rusa,

Saradžogla

pre 4 godine

Када овако нешто САМО ИНФОРМЕР објави онда да знате да је истина!

Smrad

pre 4 godine

Prvo treba informer i sputnjik da se ugase i 90 odsto problema je rešeno

Miloš Milošević

pre 4 godine

ameri, šupci ste i bili i ostali. Sad su druga vremena došla i nije danas niko lud.

Hula hop

pre 4 godine

Pa, zar ne rade to isto već skoro 30 g? Šta još novo mogu da kažu, slažu, uplaše i "ubede" nas da se okrenemo protiv Rusije, a što već nisu? I šta će im piti poluge toga u medijskoj sferi? Niskotiražni tabloidi, N1 i nekoliko lokalnih novina. Dajte, ljudi, manite se ćorava posla. Srbi su oguglali na pritisak.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Dončo, zaznuo si se bato - SRBIJA NEĆE U NATO ! Seti sa samo AUTOGOLA !

Aldo

pre 4 godine

Ne kreće velika ofanziva na Rusiju, nego velika ofanziva na Vučica.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija