• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2019

13:25

AMBASADOR BOCAN HARČENKO O NATO AGRESIJI NA SRBIJU: Učinićemo sve da se takvo zlo više VIŠE NE PONOVI!

Politika

AMBASADOR BOCAN HARČENKO O NATO AGRESIJI NA SRBIJU: Učinićemo sve da se takvo zlo više VIŠE NE PONOVI!

Podeli vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko posetio je danas, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, izložbu "Odbrana 78", Koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije priredili u Muzeju grada Beograda povodom obeležavanja 20. godišnjice od NATO agresije

Vulin je ruskom ambasadoru predstavio koncept interaktivne, multimedijalne postavke, sačinjene od osam tematski različitih celina, koje sažeto svedoče o dešavanjima u Jugoslaviji neposredno pre, za vreme i posle NATO agresije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ambasador Bocan-Harčenko zahvalio u svoje i u ime Rusije, svima koji su napravili izložbu, koja je, kaže, neophodna za nas, sadašnju generaciju i generacije koje dolaze.

On je dodao da ga postavka vraća u vreme 1998. i 1999. godine, kada je kao član ruske delegacije nekoliko puta učestovao u pokušajima da se pronađe kompromis na tlu Jugoslavije.

- Bilo je veoma teško. Na kraju, došlo je do ovog zla, agresije od strane NATO i mi ćemo napraviti sve što je moguće da se tako nešto, takva agresija i zlo ne ponove - rekao je Bocan-Harčenko.

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane

OVO SE NE PROPUŠTA! Oproštajni intervju MIROSLAVA LAZANSKOG uoči odlaska na mesto ambasadora u Moskvi!

 

On je rekao i da bi izložbu "Odbrana 78" trebalo da posete svi članovi diplomatskog kora i stranci koji dolaze u Srbiju.

U knjigu utisaka ruski ambasador je napisao:

"Veliko hvala svima koji su napravili ovu izložbu. Ona je neophodna, presudna za generacije sadašnje i koje dolaze. Jako težak osećaj. Tako nešto ne sme se ponoviti nikada! Neka živi junački srpski narod i Srbija!" 

Foto: Tanjug/Ministarstvo Odbrane


Izložba "Odbrana 78" autora Dušana Jovovića jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad Jugoslavijom, a realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a doprinos su dale i jedinice Vojske Srbije.

Današenjem obilasku izložbe prisustvovali su vojni i vazduhoplovni ataše Ruske Federacije pukovnik Vladimir Kornjejenkov, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i zastupnik načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17