• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2019

11:05

SKANDAL ISPRED REKTORATA! Studenti oduzeli ključeve, ZAPOSLENI OSTALI ISPRED ZGRADE!

Politika

SKANDAL ISPRED REKTORATA! Studenti oduzeli ključeve, ZAPOSLENI OSTALI ISPRED ZGRADE!

Podeli vest

Zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ostali su jutros ispred zgrade, jer su studenti iz pokreta"1 od 5 miliona" oduzeli ključeve portiru i zaključali se u zgradi

Rektorka UB prof. Ivanka Popović kaže za Tanjug da su studenti jutros oko 5.30 sati, kada je portir otključao zgradu da uđe higijeničarka, "iskoristili priliku i oduzeli mu ključeve od zgrade". 

- Zaposleni su ispred Rektorata, studenti su u Rektoratu. Danas Rektorat neće raditi, studenti su okupirali zgradu - navela je ona. 

Foto: Media centar

Dodala je da će zaposleni u Rektoratu svoje dužnosti obavljati izvan prostorija Rektorata, ali zgrada Rektorata neće raditi.

U međuvremenu se oglasio i Rektorski kolegijum, saopštenjem, u kojem ističe da je ulaz zaposlenima u Rektorat onemogućen uprkos jučerašnjem razgovoru Rektorskog kolegijuma sa studentima i izdavanja saopštenja, u skladu s njihovim zahtevima.

Foto: Beta

"Ovim je ugroženo pravo na rad 70-ak zaposlenih, ali i normalno funkcionisanje Univerziteta u Beogradu, koji ima više od 100 hiljada studenata i preko pet hiljada nastavnika", kaže se u saopštenju Rektorskog kolegijuma.

OVI SE ZAJEBAVAJU S NARODOM! Sad i "mlađanI" Lutovac (55) postao student, ko je sledeći?

Iako je došlo do radikalizacije aktivnosti studenata koji borave u Zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da dalje razgovara o temama koje su u nadležnosti Univerziteta u Beogradu, navodi se u saopštenju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lela

pre 4 godine

To je vec krivicno delo.Ne znam odakle im hrabrost za tako nesto.Da li bi i u nekim drugim zemljama smeli da se tako ponasaju?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17