• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

16.09.2019

17:40

ON JE GAĐAO SRPSKU DECU, RUŠIO MOSTOVE, A SAD PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! ŠOKANTNA IZJAVA NEMAČKOG GENERALA NE SME DA PROĐE NEPRIMEĆENO: Priželjkujem da se PONOVI NATO BOMBARDOVANJE SRJ!!

Politika

ON JE GAĐAO SRPSKU DECU, RUŠIO MOSTOVE, A SAD PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! ŠOKANTNA IZJAVA NEMAČKOG GENERALA NE SME DA PROĐE NEPRIMEĆENO: Priželjkujem da se PONOVI NATO BOMBARDOVANJE SRJ!!

Podeli vest

Priželjkujem avijaciju koja bi ponovno dobila politički zadatak kako bi pokazala šta može, slično kao 1999. godine

Ovu šokantnu izjavu dao je nemački general u penziji Johen Bot, koji je komandovao nemačkim snagama koje su učestvovale u NATO bombardovanju SR Jugoslavije. On je u nedeljnom broju nemačkog "Bilda" kritikovao kancelarku Angelu Merkel i vojsku, rekavši da je poslednjim reformama dovedena u stanje nepripravnosti.

Bot je rekao da je u toj NATO akciji, kojim slučajem, vodio vojsku, kao što kancelarka Merkel vodi državu, nijedan vojnik ga ne bi sledio.

(VIDEO) OVDE JE DRAŽA SPASIO ŽIVOT TITU! Kafana na Ravnoj Gori u kojoj su Mihailović i Broz sedeli oči u oči!

 

Za vojsku kaže da je reformom iz 2010. dovedena u stanje nepripravnosti i da Nemačka danas ne bi mogla da se odbrani od, na primer, Rusije, bez pomoći SAD.

- Ja bih danas s vojnicima Bundesvera i našim avionima ''tornado'' odmah ponovo krenuo u sličnu akciju - rekao je Bot, te dodao da Budesveru danas i ne ide najbolje.

Penzionisani oficir izrazio je žaljenje što Nemačka više ne pokazuje spremnost da preuzme odgovornost kao krajem devedesetih.

- Saveznoj vladi danas nedostaje volje za to da se naši ''tornado'' avioni ponovo upotrebe kao nosači bombi. Priželjkujem avijaciju koja bi ponovo dobila politički zadatak kako bi pokazala šta može, slicno kao 1999 - zaključio je Bot.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17