• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.10.2019

18:52

DAČIĆ NA SASTANKU POKRETA NESVRSTANIH: Srbiju i Azerbejdžan vezuje iskreno prijateljstvo

Politika

DAČIĆ NA SASTANKU POKRETA NESVRSTANIH: Srbiju i Azerbejdžan vezuje iskreno prijateljstvo

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su odnosi Srbije i Azerbejdžana obeleženi intenzivnom saradnjom u mnogim oblastima - intenzivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, kao i u oblastima ekonomije, kulture i sporta

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić se, posle sastanka u Bakuu s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamađarovim, upisao u Knjigu koja je otvorena povodom 100. godišnjice diplomatije Azerbejdžana.

Dačić: Dobra saradnja Srbije i Venecuele

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areas ocenili su danas u Bakuu da su odnosi dve zemlje veoma dobri, kao i saradnja u međunarodnim organizacijama.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić je Areasu, s kojim se sastao na marginama Ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih, zahvalio na principijelnoj podršci Venecuele teritorijalnom integritetu Srbije i punom razumevanju za probleme u vezi s Kosovom i Metohijom.

Areas je informisao Dačića o situaciji u Venecueli, ali i trenutnim dešavanjima u čitavom regionu.

Foto: Tanjug

- Izuzetna mi je čast što sam u prilici da, povodom ovog važnog jubileja diplomatije Republike Azerbejdžan, podsetim da naše dve države veže iskreno prijateljstvo i saradnja. Ono na čemu se naše razumevanje temelji jeste, pre svega, poštovanje teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava - napisao je Dačić.

Dačić u Bakuu učestvuje na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija