• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

02.01.2020

14:55

MUHADŽIRI RASTURIO TAČIJA, HARADINAJA, KURTIJA! Dosta ste izmišljali, SRBIJA NE LAŽE, IMA DOKAZE ZA SVE, a gde su vaši?!

Politika

MUHADŽIRI RASTURIO TAČIJA, HARADINAJA, KURTIJA! Dosta ste izmišljali, SRBIJA NE LAŽE, IMA DOKAZE ZA SVE, a gde su vaši?!

Podeli vest

Stručnjak za politička pitanja, Artan Muhadžiri izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je Srbija ponudila više argumenata o pitanju povlačenja kosovskog priznanja državnosti.

Prema njegovim rečima, srpske vlasti su dostavile pisane činjenice, ali i zapise sa zajedničkih konferencija sa ministrima spoljnih poslova država koje su povukle priznanja.

- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova trebalo bi da bude u mogućnosti da pruži maksimalan dokaz, čak i službenim posetama onim zemljama za koje se pretpostavlja da su povukle priznavanje Kosova, kako bi ubedilo kosovsku javnost u svoje stavove. Suprotno tome, ostaje nam da, na žalost, više verujemo Srbiji nego ministru spoljnih poslova Kosova - rekao je Muhadžiri.

Na veb stranici Ministarstva spoljnih poslova Kosova navodi se 116 zemalja koje su priznale kosovsku nezavisnost.

Muhadžiri ne veruje da je stvaran broj o zemljama koje su priznale Kosovo, a koji se navodi od strane predstavnika kosovskog ministarstva spoljnih poslova.

- Ne. Kosovo još uvek zvanično nema tačan broj zemalja koje su ga priznale, jer nedostaju zvanična svedočenja svih zemalja. Dakle, katastrofa je da Ministarstvo spoljnih poslova nije raelistično i treba da napusti političku igru a da prikaže stvarno stanje argumentima - naglasio je Muhadžiri.

Politolog Ramuš Tahiri mišljenja je da Ministarstvo spoljnih poslova Kosova greši kada smatra da prema međunarodnim normama i međunarodnom zakonu priznanja koja su stečena, ne mogu da se povuku, samo za to što to nije nigde propisano.

I ŠIPTARI SU UKAPIRALI! PROPALI SU, SVE VIŠE ZEMALJA U SVETU IH OTKAČILO, A SRBIJA JE PREJAKA! Kolaps institucija lažne države je nezaustavljiv!

- Po mom mišljenju, ovo je pogrešan stav i ne udovoljava istinu, jer nema "blanko" priznavanja. Povlačenje priznanja ili prekidi diplomatskih odnosa mogu se desiti, iz više razloga. Kosovo uzalud drži te države (na veb stranici Ministarstva spoljnih poslova) a koje su priznale Kosovo izvesno vreme, ako sa njima nema diplomatske odnose ili ako nema podršku ovih država na međunarodnim agendama u vezi sa članstvom Kosova, dok tu podršku dobija Srbija - ocenjuje Tahiri.

On situaciju vidi potpuno drugačije. Tahiri za Radio Slobodna Evropa kaže da je dijalog između Kosova i Srbije, Srbija u mnogim zemljama sveta predstavila kao razgovor o statusu Kosovo i ubedila te zemlje da zamrznu ili da povuku priznanje Kosova dok se ne postigne status koji bi prihvatila i Srbija.

PUNI HRAMOVI I HILJADE GRAĐANA PORUČUJU ĐUKANOVIĆU: NE MOŽEŠ RASRBITI CRNU GORU, ovo nije bitka za vlast, nije politička igra...

- To je uspelo zato što se Kosovo nije predstavilo kao suverena i nezavisna država, vec´ su mu predstavljena fusnotom i Rezolucijom SBUN 1244 i kao takve, mnoge zemlje su u dovedene u zabludu. Nismo imali ni priznanja i nismo imali članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama. To znači, imamo zastoj u smislu unapređenja međunarodnog kosovskog subjektiviteta - ocenjuje Tahiri


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Ko god da je priznao nezavisno Kosovo, priznao je TERORIZAM kao legitimno političko sredstvo....Da li su toga svesni oni koji se bore protiv TERORIZMA u svetu, da su ga na primeru Kosova zapravo - PRIZNALI

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija