• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

10.02.2020

15:42

E, SAD JE STVARNO PRETERAO! Čanak Svetog Savu naziva hrčkom?! ŠOK U EMISIJI

Politika

E, SAD JE STVARNO PRETERAO! Čanak Svetog Savu naziva hrčkom?! ŠOK U EMISIJI

Podeli vest

Lider LSV Nenad Čanak sinoć se na Pinku u emisiji ‘Hit tvit’ osvrnuo na skrnavljenje ikone Svetog Save u Tehničkoj školi u Zrenjaninu nazivajući Svetog Savu hrčkom!?!

Šta će ikona u državnoj školi u sekularnoj državi? Za to što su učenici uradili, kazna bi bila recimo ukor ili nešto tako.. u tom smislu, škola da reaguje. Ali javlja se društvo za zaštitu životinja ’Levijatan’ da će da bije tu decu, jer su gađali Svetog Savu. To je ludilo. Pitam da li je Sveti Sava hrčak kad ga brane ovi iz društva za zaštitu životinja? Odakle ideja da društvo za zaštitu životinja uteruje red u školama i da li sme da se vandalizuje školska imovina? – rekao je Čanak.

Reagujući na Čankove optužbe, Pavle Bihali ispred Pokreta ’Levijatan Srbija’ kaže za Informer da su zgroženi rečima jednog čoveka koji sebe naziva političarem.  

Žalosno je što sebi daje za pravo da na nacionalnoj frekvenciji srpskog svetitelja Svetog Savu nazove hrčkom.  Takođe demantujemo da smo pretili detetu na bilo koji način i prilažemo tvit u kojem se jasno vidi da ne postoji nikakva pretnja, nego poziv nadležnim službama da reaguju. I pored prijava koje su ljudi pravili, tviter nije uklonio tvit jer ne postoji pretnja. Čanku ovo nije prvi put da ima ovakve antisrpske izlive i da pljuje po Srbiji i pravoslavlju. Treba da se nauči poštovanju tuđih religijskih osećaja i prava na veru – poručuje Bihali. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mire

pre 4 godine

Canak jajara. Pa on ni vodu ne plaća za svoju piceriju koju ima u centru Novog Sada, već je to sve kalemio Pravoslavnom svešteniku koji je tu nekada živeo. Jadnicak se morao iseliti koliko je imao problema sa ovim parazitom izdajnickim

Mare

pre 4 godine

Tako je canak je dugo vec pljuvac Srbije i glasni separatista mislim da je vreme da drzava stane na put njemu i slicnima

miroljub

pre 4 godine

Možda umesto Sv.Save staviti Stepinca da bi gospodin bio zadovoljan

NEBOJŠA

pre 4 godine

ŠTO JE NAJ GORE ''ČLANAK''JE U PRAVU.ŠTA LEVIJATAN(pazi ime za nekoga ko štiti bilo koga i bilo šta...LEVIJATAN JBT) IMA SA NEREDIMA U ŠKOLI.A I ŠTA ĆE BILO ČIJA SLIKA NA ZIDU ŠKOLE.TEK SMO SKINULI TITA ,MARKSA,ENGELSA I LENJINA,PA SAD ODMA NEKOG VERSKOG POGLAVARA.KAO I UVOĐENJE VERONAUKA,UMESTO MARKSIZMA.SJAŠI KURTA DA UZJAŠE MURTA.A LEVIJATAN NEK SE BOLJE POBRINE ZA OVOG USTAŠU,PA ONDA NI OVIH KLINACA U ŠKOLI NEĆE BITI.KAD SE DRŽAVA VEĆ NE BAVI KVISLINZIMA.SMRAD JE ,CRNO NA BELO,DOBIO JOŠ OD DAČIĆA,PAPIR DA NIJE SEPARATISTA NI ANTI DRŽAVNI ELEMENT.MADA SE MOŽE POSTAVITI I PITANI''A KOJE TO DRŽAVE''???

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17