• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

10.03.2020

19:55

MIRKOVIĆ: Samo narod ima moć da odluči ko će biti na vlasti

Politika

MIRKOVIĆ: Samo narod ima moć da odluči ko će biti na vlasti

Podeli vest

Samo narod ima moć da odluči ko će biti na vlasti, kaže Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS reagujući na izjavu Dragana Đilasa da Aleksandar Vučić neće biti na vlasti naredne četiri godine

Najavljuje li Đilas takvom izjavom već sada pokušaj nasilnog dolaska na vlast, pita Mirković, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

- Prosto pitanje koje se nameće, ako su izbori raspisani za 26. april mandat traje četri godine, a podsećam Ðilasa da oni ne učestvuju na izborima, kako i na koji način Ðilas misli da dođe na vlast, kojim metodama i uz pomoć čega - puta Marković a navodi se u saopoštenju koje je informativna služba SNS dostavila medijima.

U Srbiji se, navodi Mirković, na vlast dolazi na izborima, poverenjem građana i glasovima koje dobijete na tim izborima.

- Ovakvom izjavom prebogati Dragan Ðilas već sada najavljuje neke nove pokušaje državnog udara, puča ili nasilnog pokušaja dolaska na vlast, jer kako drugačije shvatiti izjavu da će doći na vlast i to pre isteka mandata, a da u izbornoj trci čak i ne učestvuje - pita Mirković i poručuje Đilasu da su "šarlatanski pristup i pominjanje podrške međunarodne zajednice Vučiću dokaz kako olako shvata volju građana Srbije".

Svestan da ga niko u Srbiji ne podržava Đilas želi da marginalizuje volju ljudi, tvrdi Mirković i dodaje da pri tome odbija da prihvati činjenicu da su Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku na vlast doveli upravo i jedino građani Srbije.

- Tu moć ko će biti na vlasti, a ko u opoziciji, u Srbiji imaju samo građani Srbije, iako Dragan Ðilas priželjkuje da je to drugačije, budući da za njega ne bi glasala ni šira familija - kaže Mirković, te poručuje da će SNS nastaviti "uz još veći trud, rad i zalaganje, sledeći politiku Aleksandra Vučića, da se bori za bolju i lepšu Srbiju".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17