• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

17.04.2020

14:03

NIŠTA OD POVRATKA U KLUPE OVE ŠKOLSKE GODINE! Evo kako će se VRŠITI OCENJIVANJE i kada POČINJE RASPUST!

Politika

NIŠTA OD POVRATKA U KLUPE OVE ŠKOLSKE GODINE! Evo kako će se VRŠITI OCENJIVANJE i kada POČINJE RASPUST!

Podeli vest

Vraćanja u školske klupe zbog časova ove školske godine neće biti

Ministar Mladen Šarčević u izjavi za "Blic" osim ove vesti, najavljuje i izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

- Vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave neće biti. Glavni deo posla, a to je bila nastava, privešćemo kraju. Uspeli smo za izuzetno kratko vreme da se organizujemo i realizujemo nastavu za sve nivoe obrazovanja i mogu samo da pohvalim tim ministarstva prosvete i nastavnike jer smo uspeli ono što drugi u region nisu – kaže ministar Šarčević.

Praktično, raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn.

Pred Ministarstvom je dodaje još mnogo posla, prvenstveno utvrđivanje modela kako oceniti đake.

KO JOŠ JEDNOM POMENE DECI DA JE NATO MIROLJUBIVA ORGANIZACIJA, IMA DA LETI S POSLA! Šarčević posle skandala u onlajn nastavi: POD HITNO DA SE PROVERE SVI UDŽBENICI!

- Izmenićemo Pravilnik za ocenjivanje jer sada nemamo tromesečja, nemamo ni dosadašnji vid završnog ispita. Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole – poručuje Šarćević.

Ističe, kako dodaje, “zato se analizira šta bi bio najbolji model”.

- U svemu se prvenstveno rukovodimo bezbednošću dece i nastavnika. Zato i neće biti primera radi 1. juna masovnog povratka u učionice. Procena modela za završne godine mora zadovoljiti dva uslova, prvenstveno bezbednosni, ali i pravičnost. Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit – ističe ministar.

Podsetimo, prvobitno je bilo najava da će škole početi da rade u junu, ali je struka bila striktno protiv toga, tako da je ova odluka da se sa završetkom onlajn nastave završi i školska godina, u potpunosti u skladu sa epidemiološkom situacijom kod nas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17