• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2020

15:54

DAČIĆ I GODFRI: Saradnja u pandemije pokazatelj dobrih odnosa!

Politika

DAČIĆ I GODFRI: Saradnja u pandemije pokazatelj dobrih odnosa!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije i ambasador SAD Entoni Godfri saglasili su se danas da srpsko-američka saradnja u najkritičnijim periodima krize predstavlja jasan pokazatelj dobrih bilateralnih odnosa, ali i prijateljstva srpskog i američkog naroda


Godfri je pohvalio aktivnosti Vlade Srbije u sperčavanju širenja korona virusa i solidarnost koju je iskazala Srbija, a najavio je novu pomoć SAD u vidu medicinske opreme koja bi posredstvom Svetske zdravstvene organizacije uskoro trebalo da stigne u Srbiju.

Kako je saopštilo Ministartsvo spoljnih poslova, Dačić je na sastanku sa Godfrijem ponovio da visoko uvažavamo pomoć koju su SAD uputile Srbiji u borbi protiv pandemije u vidu testova i opreme za ranu detekciju korona virusa.

Dačić je informisao američkog ambasadora da je Skupština Srbije na jučerašnjoj sednici ukinula vanredno stanje koje je uvedeno 15. marta i da je nastupila faza popuštanja mera koje su donete u cilju sprečavanja širenja pandemije izazvane korona virusom.


Godrfri je pohvalio aktivnosti Vlade Srbije koje su preduzete u borbi protiv korona virusa i istakao da Vlada može biti ponosna, jer je merama koje je donosila uspela da sačuva ljudske živote.

Sagovornici su saglasni da solidarnost, kao univerzalna vrednost, ne sme biti zaboravljena ni u najtežim trenucima i da su dve zemlje to pokazale svojim primerima u ovoj krizi.

Godfri je pohvalio solidarnost koju je Srbija pokazala učešćem na donatorskoj konferenciji, kao i kroz pomoć koju je uputila regionu, a Dačić naveo da je doniranjem dva miliona evra na konferenciji "Globalni odgovor na Koronavirus" Srbija pokazala spremnost da i u najtežim trenucima pruži pomoć i drugima.

Godfri je predstavio Deklaraciju o principima Međunarodne alijanse za verske slobode i pozvao Srbiju da se pridruži ovoj inicijativi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija