• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2020

18:45

RUSIJA ODMAH STALA UZ SRBIJU, ČIM JE LAŽNA DRŽAVA DOBILA VLADU! Zaharova pozvala pokrovitelje Prištine da utiču na njih da se "dozovu pameti"!

Politika

RUSIJA ODMAH STALA UZ SRBIJU, ČIM JE LAŽNA DRŽAVA DOBILA VLADU! Zaharova pozvala pokrovitelje Prištine da utiču na njih da se "dozovu pameti"!

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Prištine da zabrani ulaz vozilima koji prevoze srpsku robu ako na dokumentaciji nije naznačeno "Republika Kosovo", rekavši da je to nedopustivo ponašanje i pozvala je Brisel i Vašington da utiču na Prištinu da se ova mera ukine

- Pozivamo, između ostalog, i pokrovitelje Prištine, a to su pre svega Brisel i Vašington, da utiču na njih kako bi se ove mere, koje mi tumačimo kao destruktivne, ukinule - saopštila je Zaharova na press konferenciji.

Ona je dodala da je kao rezultat ove mere obustavljeno snabdevanje severa Kosova proizvodima iz Srbije koji su od životne važnosti.

Navela je i da Beograd sa razlogom odbacuje sve zahteve Prištine da se u dokumentaciji navodi "Republika Kosovo", budući da takva mera nije u skladu sa Rezolucijom 1244, a nije ni u skladu sa dogovorima koji su postignuti tokom minulih pregovora Beograda i Prištine.

- Smatramo takvo ponašanje prištinskih vlasti nedopustivim, jer nanosi ogromnu štetu svim građanima bez obzira na njihovu etničku pripadnost, a pored toga, nisu ni u skladu sa svim dogovorima koji su postignuti uz učešće međunarodne zajednice.

Politički analitičari smatraju da poruka Moskve nije slučajno poslala ovu poruku baš u ovom trenutku. Oni to tumače kao podršku Sbiji u trenutku kada Brisel i EU pripremaju ultimativan nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

(VIDEO) SRBIJA ČEKA I S-300 - OBNOVA RATNE AVIJACIJE I PVO PRI KRAJU! Ovo će posebno obradovati Amere i NATO... Sad će moći samo da nam...

- Rusija je ovim jasno poručila da neće ostaviti Srbe na cedilu, ali i da se kosovski čvor ne može rešiti bez nje, a pogotovo ne na štetu Srbije. Treba imati u vidu da je Priština dobila novu vladu koja je pod potpunom kontrolom Vašingtona i Brisela i da je njen jedini zadatak da postigne dil sa Beogradom - kaže sagovornik Informera.. 

On podseća da će specijalnom izaslaniku američkog predsednika Donalda Trampa, Ričardu Grenelu, i izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku sada će biti odvezane ruke da mogu više da reaguju i češće se susretnu sa pregovaračima kako bi utvrdili kako i kojim ritmom bi se nastavili pregovori.

Foto: Reuters/AP fotomontaža

- Moskva preko Zaharove jasno poručuje da pažljivo prati dešavanja i da ništa ne može biti odlučeno bez njene dozvole, odnosno pristanka Beograda - kaže on.

FRANCUSKI SUD STAO UZ SRBIJU I ŽESTOKO OPTUŽIO AMERE! Kapetan Frikono umro je zbog uranijuma na Kosovu KOJI JE POSEJAO NATO!

Treba imati u vidu i da je u lažnoj državi toku sukob "svi protiv svih". Tako Bivši premijer Aljbin Kurti poručuje da je nova vlada u Prištini beskorisna  i da neće prihvatiti primopredaju sa nekim koga je razrešio dok je bio premijer. Istovremeno, predsednik lažne države Hašim Tači traži od Kurtija da napusti "uzurpiranu" funkciju, optužujući ga, istovremeno, za  zločinački poduhvat, a predsednica parlamenta Vjosa Osmani, koja je odbila da predsedava sednicom na kojoj je izabrana nova prištinska vlada, optužuje Tačija i ekipu za veleizdaju i da rade za Beograd.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 3 godine

Bravo za Ruse i Rusiju. Sve su to gospođo Zaharova ista govna samo drugačije upakovana

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija