• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2020

11:27

POZVAĆU ĐUKANOVIĆA U POSETU SRBIJI POSLE IZBORA! Vučić otvoreno o odnosu sa crnogorskim predsednikom, SPC i događajima na relaciji Srbija - Crna Gora!

Politika

POZVAĆU ĐUKANOVIĆA U POSETU SRBIJI POSLE IZBORA! Vučić otvoreno o odnosu sa crnogorskim predsednikom, SPC i događajima na relaciji Srbija - Crna Gora!

Podeli vest

Spreman sam uvek da razgovaram sa predsednikom Crne Gore kako bi se rešili problemi u odnosima dve zemlje i da ga pozovem u posetu Srbiji posle izbora, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"Spreman sam i da pozovem predsednika Ðukanovića u posetu Srbiji. Poslednji put smo razgovarali u Jerusalimu, otvoreno smo razgovrali o problemima SPC i nismo se po tom pitanju saglasili", kazao je Vučić.

Biću uvek spreman da razgovaramo ako se on, Ðukanović, odazove tom pozivu, dodao je Vučić gostujući na TV Prva.

"Postoji i u Srbiji uvek jedan deo onih koji će da kažu, kojima je nekako krivo što sam stao na stranu SPC, ali nisam stao samo na stranu SPC, već i prava i pravde, kao i srpskog naroda. Moja dužnost je da brinem o srpskom narodu i van granica Srbije, ali neugrožavajući nezavisnost i suverenitet drugih zemalja".

Vučić kaže da su izmišljali u početku da je to sve dogovorio sa Ðukanovićem, iako nije sa njim ni u kakvom kontaktu.

Nisam se sa njim ni čuo, ni video, dodao je Vučić.

"Slušam već sedam ili osam godina da sam spremio izdaju i izdao nešto što su oni predali, a ja uspeo da vratim za pregovarački sto ono što je bilo izgubljeno. Isto slušam i o odnosu prema Srbima u CG", dodao je on.

Kaže da je Srbija sada za kratko vreme dala više novca Srbima u CG, njihovim udruženjima i nego ranije.

"Porede nas po tome sa vremenom kralja Aleksandra koliko je ulagano u srpski narod u CG", dodao je Vučić.

Upitan kako komentariše to što se oglasio Montenegro erlajnz kako trpe velike gubitke i da li može da pronađe bilo kakvu logiku kada je ponašanje crnogorskih vlasti u pitanju, jer je potpuno jasno da gube ekonomski, ako ništa drugo, zbog te odluke, Vučić je rekao:

"Ne bih da komentarišem mnogo i tamo su uskoro izbori. Juče sam pogledao kakve ideje samo padnu ljudima napamet pred izbore, pa što ne bi njima u CG to palo napamet. Pustitte to".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija