• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Pink

14.06.2020

09:47

DA SMO NA JEDNOJ LISTI SA SNS NE BI POKUŠAVALI DA SVAĐAJU VUČIĆA I MENE! Dačić: Kaže mi jedna žena u Nišu - GLASAĆU ZA TEBE, ALI I ZA VUČIĆA!

Politika

DA SMO NA JEDNOJ LISTI SA SNS NE BI POKUŠAVALI DA SVAĐAJU VUČIĆA I MENE! Dačić: Kaže mi jedna žena u Nišu - GLASAĆU ZA TEBE, ALI I ZA VUČIĆA!

Podeli vest

Lider Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, gostujući na TV Pink, da su zajednički rezultati koje su u proteklom periodu ostvarili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on ustvari njihova predizborna kampanja...


- Kad je reč o Vučiću i o meni, odnosno o koaliciji koju predvodi Vučić i koaliciji koju vodimo Dragan Marković Palma i ja, mislim da su naši zajednički rezultati, tojest ono što smo zajedno ostvarili, ustvari naša kampanja. Zato nema potrebe da bilo ko razmišlja o tome kako ćemo se posle izbora ponašati i da sumnja da li će biti realizovano ovo ili ono. Postoje rezultati koji su postignuti i istom takvom energijom ćemo nastaviti i dalje - rekao je Dačić i dodao:

- Vi znate da sam ja predlagao Vučiću da idemo na istu listu. Mislim čak da je to bilo bolje, da izbegnemo to što razni ludaci pokušavaju da svađaju mene i Vučića. To bismo izbegli i imali bismo 240 poslanika u parlamentu. Ali to možda nije dobro zbog neke poruke da bi trebalo da bude što više stranaka u Skupštini.

Mi smo ponosni, ističe Dačić, na ono što smo zajedno uradili, ali ipak imamo dve liste i sada njegovi birači i moji birači moraju da glasaju za jednu od njih.

- Ja sam bio nedavno u Nišu i kaže mi jedna žena: "ja ću da glasam za tebe, ali i za Vučića!". Dakle sve je jasno. Kad se završe izbori mi ćemo da nastavimo da radimo zajedno, naravno ako to SNS bude želeo - rekao je Dačić.

Uspeh dijaloga Beograda i Prištine zavisiće od toga koliko su oni spremni na kompromis!

Ono što Vučić i ja mislimo o rešenju Kosovskog pitanja to i radimo, veoma je važno da Srbija nastavi svoju državnu politiku, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da je u toku predizborna kampanja kada bi svaka stranka trebala da iznosi svoje predloge, ali dodaje da nema potrebe da ni on ni Vučić iznose bilo kakve ideje kako bi i šta trebalo da izgleda, već da oni upravo ono što misle i rade.

Već osam godina se, kako kaže, bori za temu Kosova i Metohije. 

- U ovih osam godina započeli smo ozbiljne pregovore, i dijalog mora da se nastavi. Svakako da smo uradili nešto i pogrešno. Prvo, to što smo se obratili međunarodnom sudu pravde u Strazburgu, što oni danas koriste kao alibi da je već sve rešeno, a drugo što je Tadić promenio odluku Vlade i Jeremićevu podnetu rezoluciju preneo u Brisel - rekao je Dačić.

Foto: Pink.rs

Kako kaže, kako god da se okrene i da se dogovori mora da se verifikuje u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- Postoji želja da se ubrzaju pregovori, ali i manjak ideja koji bi to bio kompromis. Velika je svakako stvar što je to pitanje pokrenuto. Mi smo uspeli da umeđuvremenu promenimo situaciju, 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova. Oni nisu ušli u UNESKO i Interpol. Oni možda i dalje žive u zabludama, ali mi smo jasno rekli da ćemo posle izbora nastaviti dijalog - rekao je Dačić.

Kako kaže, dinamika i uspeh tog dijaloga zavisiće pre svega od toga koliko su oni spremni na kompromis.

- Ako smatraju da je kompromis i rešenje da mi prosto priznamo Kosovo, treba da znaju da je to nerealno i da to niko ne može da traži - rekao je Dačić i dodao da je svakako cilj da i Srbija zadrži svoje nacionalne i državne interese.

Ističe da će učestvovati u svemu tome, kao i da je važno da Srbija nastavi državnu politiku koju vodi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija