• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

18.06.2020

08:51

ŽELIMO DA NOVI PAZAR BUDE U PET NAJBOLJIH GRADOVA U SRBIJI Ljajić najavio izgradnju aerodroma

Politika

ŽELIMO DA NOVI PAZAR BUDE U PET NAJBOLJIH GRADOVA U SRBIJI Ljajić najavio izgradnju aerodroma

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je izgradnju aerodroma u Novom Pazaru, a za taj kapitalni projekat država je opredelila deset miliona evra. Ljajić je kazao da je o ovoj investiciji razgovarao sa "ljudima iz ministarstva saobraćaja i infrastrukture."

- Obećali su nam nešto što je meni u jednom trenutku izgledalo neverovatno i bajkovito. Država nam je obećala za to 10 miliona evra. To će biti veoma važan projekat za Novi Pazar i našu dijasporu, rekao je Ljajić.

On je kazao da je neophodno pronaći odgovarajuću lokaciju za igradnju aerodroma.

- Odmah smo počeli da tražimo lokaciju za izgradnju piste i drugih pratećih objekata. Potrebna nam je lokacija površine 20 hektara, rekao je Ljajić.

Prethodno je u zgradi gradske uprave u Novom Pazaru održan sastanak kojem su, pored Ljajića, prisustvovali pomoćnik ministra za saobraćaj Zoran Ilić, šef gradskog odseka za planiranje i realizaciju projekata Faruk Suljević, gradski urbanista Ahmet Biševac i direktor JP Urbanizam i izgradnja Suat Ljajić. 

Foto: Suat Ljajić/ Informer

Ilić je nakon sastanka kazao da će Novi Pazar dobiti moderan i specifičan aerodrom.

- To su aerodromi kao što su oni u Boru, Vršcu, Morava pored Kraljeva... Obišli smo nekoliko lokacija koje su od grada udaljene desetak minuta i videli smo da postoji mogućnost da napravimo takvu pistu, rekao je Ilić.

Šef gradskog odseka za planiranje i realizaciju projekata u Novom Pazaru Faruk Suljević rekao je da su resorno ministarstvo i Inženjerska komora Srbije izrazili spremnost da pomognu realizaciju ovog projekta.

- Aerodrom bi mnogo značio našim privrednicima i dijaspori zbog povezivanja sa većim centrima i putovanja na udaljenim destinacijama, rekao je Suljović.

U Pazaru urađeno mnogo toga


Ministar Rasim Ljajić rekao je da je u Novom Pazaru urađeno mnogo toga u poslednjih osam godina. Kao primere, Ljajić je naveo nove saobraćajnice, škole, bolnice, sportske objekte...

- Želimo da Novi Pazar bude u pet najboljih gradova u Srbiji. Želimo da igramo "super ligu" u svemu, da budemo najbolji u svemu. Pazar to može! I Srbi i Bošnjaci to mogu. Zajedno i dalje možemo da pravimo rezultate koje niko ranije nije pravio, rekao je Ljajić na završnoj konvenciji u centru Novog Pazara kojoj je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Foto: Suat Ljajić/ Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija