• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

21.06.2020

07:49

OVO SU PREPORUKE KAKO DANAS TREBA DOĆI NA GLASANJE! Maske su obavezne, razdaljina od najmanje jednog metra

Politika

OVO SU PREPORUKE KAKO DANAS TREBA DOĆI NA GLASANJE! Maske su obavezne, razdaljina od najmanje jednog metra

Podeli vest

Republička izborna komisija izdala je preporuke o ponašanju građana na biračkim mestima tokom izbornog dana, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Kada je reč o merama zaštite koje će se sprovoditi, biće primenjene opšte mere kao što je nošenje zaštitnih maski i rukavica, kako članova biračkog odbora tako i građana koji budu došli na glasanje.

- Na biračko mesto može da uđe samo onoliko birača koliko ima mesta na kojima se nalaze paravani za glasanje. Kada uđete, prilikom utvrđivanja identiteta, potrebno je da na kratko svučete masku s lica, vodeći računa da ne dodirujete lice. Pošto utvrde identitet, članovi komisije će vam dati glasački listić, a po obavljenom glasanju, poželjno je dezinfikovati ruke. Nakon toga, napustite biračko mesto, bez zadržavanja - navodi se u preporuci Republičke izborne komisije.

Osim ovih, preporuka je i da se na biračkom mestu održava razdaljina od najmanje jednog metra, kao i izbegavanje pozdravljanja rukovanjem i drugih fizičkih kontakata.

Foto: Tanjug

Kada je reč o članovima biračkih odbora, oni će nositi zaštitnu opremu uz poštovanje svih mera. Prostorije u kojima se glasa biće provetravane.

Član Kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović, koji je rekao da bi prilikom kontrolisanja kažiprsta UV lampom trebalo staviti novu rukavicu, ali da ukoliko se ruke redovno i pravilmo peru, rukavice onda nisu ni potrebne.

- Što se tiče komisije, oni moraju da imaju sve, i po mom mišljenju su rukavice za njih obavezne - rekao je on, piše Telegraf.

Podsetimo. u Srbiji se danas održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, a svoje biračko pravo građani mogu da iskoriste od 7 h, od kad su sva birališta otovrena, do 20 h.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miss Anne Troppy

pre 4 godine

Izbori?? Kakvi izbori? Koga boli uvo za vaše izbore!

Psihijatar

pre 4 godine

Vesic i Djuric prvi se slikali , ali bez maski. Koga vi zezate ?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija