• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2020

12:19

Dačić: Ovo je jedan specijalni rat sa ciljem da se SPS odvoji od SNS

Politika

Dačić: Ovo je jedan specijalni rat sa ciljem da se SPS odvoji od SNS

Podeli vest

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da se postoji opstrukcija u stranci i organizovani pokušaji da se SPS odvoji od SNS, ali da on to neće učiniti.


Dačić je za tv Prva kazao i da nije zadovoljan rezultatima izbora i dodao da su "omanuli" za 18.000 glasova od rezultata koje su sebi postavili za cilj, i ocenio da to nije slučajno.


Kako navodi, očigledno da je postojala opstrukcija unutar stranke, što pokazuje i to, kako kaže, da su bolje prošli na lokalnim, nego na republičkim izborima.

"Očigledno je da je postojala opstrukcija u stranci, pošto neki žele da očiste mene, moraću da uradim suprotno. Ovo je jedan specijalni rat", kazao je Dačić dodajući da njega krive za to zbog koalicije sa SNS-om, odnosno Aleksandrom Vučićem.

Upitan da li je sa predsednikom SNS-a razgovarao o tome, Dačić kaže da nije bilo potrebe jer je to pitanje koje se tiče samo SPS-a.

"To nije slučajno, postoji opstrukcija i organizovani pokušaji, meni je rečeno iz partije evropskijh socijalista da ne možemo da postanemo član zbog koalicije sa Vučićem. Cilj je da se SPS odvoji od SNS-a", kazao je Dačić.

Upitan da li će to i učiniti, lider socijalista kaže da neće i da već nije pristao na to.

Kako kaže, o formiranju nove vlade nije još uvek razgovarao sa predsednikom Srbije.

Podsetio je da SNS imaju većinu i bez socijalista i dodao da je SPS spreman za nastavak saradnje sa naprednjacima.

Navodi da je trenutno nebitno kakav će položaj imati u novoj vladi i ističe da su centralno pitanje kojim bi trebalo da se bave izazovi pred kojima se Srbija nalazi - pitanje borbe protiv epidemije, ekonomski oporavak, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, evrointegracija...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Ako je specijalni rat, zašto ga onda upravo vi vodite? Čiji je Škundrić, čiji je Trivanov savetnik, čiji su Milorad Savić i Miroslav Višnjić??? Hajde Dačiću gukni golube!!!

Pera

pre 3 godine

Problemi u SPS su kao i u SNS. Imaju mnogo izdajnika i to narod vidi. Da nisu Vučić i Dačić lideri SNS i SPS, ni jedna partija ne bi dobila dovoljno glasova za cenzus. Vučiću i Dačiću očistite svoje redove.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17