• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2020

10:17

MORAMO SVESTI RIZIK NA NAJMANJU MERU! Radojičić: Mere u objektima su oročene na 40 dana, pratićemo situaciju

Politika

MORAMO SVESTI RIZIK NA NAJMANJU MERU! Radojičić: Mere u objektima su oročene na 40 dana, pratićemo situaciju

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić objasnio je danas da su mere kojima se produžava rad ugostiteljskih objekata u gradu oročene na 40 dana, a da će, ukoliko epidemiološka situacija to bude zahtevala, i u odnosu na nedeljno ili dvonedeljno praćenje, doći do izvesnih korekcija po tom pitanju


"Mali ugostiteljski objekti su pod rizikom i imaće priliku da malo ''prodišu'' u teškoj ekonomskoj situaciji, ali je vrlo važno da sve bude u skladu sa epidemiološkim pravilima koja su postavljena. U pitanju su objekti sa baštom", naglasio je Radojičić.


On je dodao da je najvažnije držanje propisane distance i nošenje maski.

Povodom početka školske godine, on je rekao da su škole počele po planu pre neki dan i još jednom pozvao roditelje da ukoliko prepoznaju simptome kod dece, ona nikako ne treba da idu u školu.

"Moramo svesti rizik na najmanju meru. S druge strane, važno je da deca ne izgube početak školske godine", naveo je gradonačelnik.

Foto: Tanjug

Kazao je da gradski saobraćaj funkcioniše dobro.

"Svakako je to tačka velikog rizika. Imamo 1357 autobusa na terenu i negde oko 50 odsto zauzetosti autobusa. Značajno je i što škole imaju međusmene kako ne bi dolazilo do opterećenosti gradskog prevoza", zaključio je Radojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17