• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

10:01

SRPSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI PRE VAŠINGTONA IMALE INFORMACIJE DA ĆE BITI TAČKE 10! Vasiljević: Vučić je na ovo pokušavao da upozori i evropske zvaničnike!

Politika

SRPSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI PRE VAŠINGTONA IMALE INFORMACIJE DA ĆE BITI TAČKE 10! Vasiljević: Vučić je na ovo pokušavao da upozori i evropske zvaničnike!

Podeli vest

Savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević gostovala je u jutarnjem programu TV Prva gde je govorila o tome kako su tekli pregovori Beograda i Prištine u Vašingtonu ali je istakla i da je Srbija imala saznanje pre odlaska srpske delegacije u Vašington da će se na papiru naći nešto što ima veze sa međusobnim priznanjem

Vasiljević je istakla da će svima biti teško i da će biti velikih pritisaka i na Beograd i na Prištinu.

A KO TO IMA OVLAŠĆENJA, AKO NE PREDSEDNIK? Vučić odgovorio hejterima iz opozicije da nije imao pravo da potpiše sporazum u Vašingtonu!

- To je izjava o namerama koja je potpisana u prisustvu predsednika Donalda Trampa i to je obavezujuće, očekuje se i da će taj sporazum biti potpisan, ali biće tu velikih pritisaka i na nas i na Prištinu iz međunarodne zajednice, sve će biti teško i samim tim mi govori koliko je pozicija Srbije teška - kazala je ona objasnivši šta je zapravo potpisano u Vašingtonu.

DA DAM OSTAVKU ZBOG NAJVEĆE ČASTI UČINJENE SRBIJI? Vučić kritičarima: IMAĆETE IZBORE ZA GODINU I PO, PA ĆETE POBEDITI KAO I UVEK!

- Sinoć je Adam Boler, direktor DFC najavio dolazak u Srbiju i sa njim će verovatno u delegaciji biti i Ričard Grenel, dakle već počinju stvari da se dešavaju u Srbiji - najavila je ona.

DIREKTOR DFC ADAM BELER OBJAVIO SJAJNU VEST: Posle istorijskog sporazuma u Vašingtonu 21. septembra otvaramo kancelariju u Beogradu i otpočinjemo projekte!

 

Foto: printscreen TV Prva

Šta nam je doneo sporazum?

Kada je reč o dobrim i lošim stranama sporazuma i o tome šta on znači za našu državu Vasiljević je rekla da misli da za srpsku stranu loših strana nema.

USPEH ZA ISTORIJU! Evo na šta Srbija može da bude ponosna posle Vašingtona! (FOTO)

-  Sama činjenica da možete da oečkujete veliki priliv i dolazak američkih investicija u Srbiju dovoljno govori o tome šta ovo znači za našu državu. Oni vide u Srbiji destinaciju u kojoj su njihove investicije dobrodošle. Činjenica je da se mini Šengen proširio ulaskom Prištine znači da će ljudi imati posao, znači nova nada. Ono što je dobro je da predsednik Vučić nije slavio pobedu nad Prištinom već je govorio o prednostima i za Beograd i za Prištinu i za region - rekla je ona.

Foto: printscreen TV Prva

O tački 10 u sporazumu

Kako je istakla Priština je svoj dolazak uslovila tom tačkom.

- Papir je prvog dana predstavljen delegaciji i do naših novinara je stigao papir da je takva tačka na papiru što je Grenel demantovao. Deseta tačka je bila tačka sporenja zbog koje naša delegacija nije htela da nastavi pregovore. Predsednik Srbije je rekao da je tako nešto nemoguće za Srbiju i da nećemo nastaviti pregovore ako tako nešto ostane na papiru. Napravljena je pauza i posle pauze nje više nije bilo - rekla je Vasiljević.

HISTERIJA FAJONKE, ĐILASA, TADIĆA I OSTALIH, DOKAZ DA JE VUČIĆ URADIO PRAVU STVAR! Dačić: Sve dok Srbija radi ono što se ne sviđa našim neprijateljima, na dobrom je putu!

Premeštanje Amabasade nije konačno

Suzana Vasiljević izjavila je danas da premeštanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim još nije konačno i da će zavisiti od toga kako će se Izrael ponašati po pitanju KiM.

Vasiljević je podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić u SAD na konferenciji AIPAC u martu ove godine najavio da će Srbija u Jerusalimu otvoriti kancelariju Privredne komore Srbije i državne kancelarije.

- O sledećim koracima će se tek razgovarati, a to zavisi od postupka Izraela, za sada ništa nismo prihvatili i ništa nije potpisano, ta tačka jeste u papiru Prištine, ali ne u papiru Srbije - rekla je Vasiljević za TV Prva.

Na pitanje kako su na moguće premeštanje naše ambasade u Jerusalim reagovale arapske zemlje, Vasiljević kaže da u komentari uglavnom pozitivni i da Srbija nema nikakvih zamerki.

- O tome će predsednik govoriti u narednom periodu - najavila je Vasiljević.

Ističe da je delegacija Srbije otišla u Vašington u saznanju da postoji mogućnost da se na papiru nađe nešto što ima veze sa zahtevom prištinske delegacije. Kaže da je Srbija tu informaciju dobila pred polazak i da je predsednik Vučić pokušao da obavesti evropske zvaničnike da će se ta tačka naći na papiru.

- Imali smo informacije pred odlazak i predsednik je pokušavao i evropske zvaničnike da upozori da će se takva tačka naći na papiru. Oni su tvrdili da toga neće biti i da je to isključivo ekonomski sporazum - rekla je ona i dodala da je doček u Americi bio po protokolu u skladu sa epidemiološkom situacijom.

VUČIĆ BRUTALNO ODBIO TAČKU 10! Dačić dobio informaciju iz Vašingtona! Evo šta je rekao srpski predsednik kada je video SRAMNI PREDLOG!

 

Vasiljević podseća da je prištinska delegacija uslovljavala da će učestvovati u pregovorima u SAD ako se međusobno priznanje nađe na sastanku u Vašingtonu.

Navodi da je specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore između Beograda i Prištine Ričard Grenel nagoveštavao da će biti iznenađenja, ali nije bilo konkretne informacije.

Iz SAD su, dodaje Vasiljević, tvrdili da neće biti te tačke, da je reč o ekonomskom sporazumu, međutim, ističe ona, već prvog dana se na papiru našla tačka 10.

BONUS VIDEO:

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je ćista provokacija, Mičalovićka nemoj to da nam radiš!

I SPOSOBNA I LEPA I ZGODNA! Sve starlete odmah kod nje na obuku! OVAJ SNIMAK JE TOTALNI HIT!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Željko

pre 3 godine

Dobro je što je srpska delegacija u Vašingtonu, na čelu sa predsednikom Vučićem, zadržala hladnokrvnost u momentu kad su na nju vršeni pritisci da prizna KiM.

Sanela

pre 3 godine

Imali smo prednost po pitanju tačke 10, zbog toga smo i otišli besprekorno pripremljeni jer smo znali šta nas očekuje.

Ikonija

pre 3 godine

Sve se ovo dalo za očekivati, ali smo ipak uspeli uz sve poteškoće i napore da se izborimo za nešto što će biti u interesu i nama i regionu.

Bojan

pre 3 godine

Veoma ozbiljna prica i ozbiljni pritisci na predsednika Vucica. I pored svega toga, postici onakav sporazum, to je za svako postovanje.

TM

pre 3 godine

Nase sluzbe su radile svoj posao i upozorenje je doprinelo boljoj pripremi Srbije za razgovore.

Milan Vrbas

pre 3 godine

Očigledno da albanski lobi pokušava na sve načine da iznudi priznanje lažne države Kosovo. Srećom, Srbija je čvrsto na svojim pozicijama i ni pedalje neće odstupiti od svojih principa.

Tijana

pre 3 godine

Iskustvo, znanje i veština je pokazalo da i te kako mogu na osnovu svih elemenata da se predvide neki događaji koji su se u Vašingtonu ostvarili. Zato je naša zemlja odreagovala pristojno, ali čvrsto po pitanju tačke 10.

Milica

pre 3 godine

Vučić je veoma oprezan i neće mu promaći nešto što bi bilo rizično za Srbiju

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija