• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2020

13:17

OPROŠTAJNE POSETE! Vučić sa ambasadorom Japana i ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije

Politika

OPROŠTAJNE POSETE! Vučić sa ambasadorom Japana i ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajne posete ambasadora Japana Đunićija Marujamu i nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hani bin Abdulaha al Mominaha.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Ðunićija Marujamu i zahvalio mu na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, tokom kojeg su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja veoma napredovali.

Vučić je rekao da je poseta tadašnjeg premijera Šinzo Abea, prva tog nivoa posle tri decenije, dala novi kvalitet odnosima Srbije i Japana, koji se vidi i u većem interesovanju japanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

On je izrazio zadovoljstvo radom japanskih kompanija kod nas, jer je njihov način rada pravi uzor posvećenosti i radne etike.

Takođe je izrazio očekivanje da će i sa novim premijerom Jošihido Sugom ostvariti dobru saradnju.

Ambasador Marujama je iskazao zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na izvanrednoj saradnji tokom rada u našoj zemlji i rekao da odlazi zadovoljan što su, tokom njegovog trogodišnjeg mandata, u poseti, osim japanskog premijera, bili i drugi visoki zvaničnici.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujama poželeo mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu u oproštajnu posetu Hanija bin Abdulaha bin Mohameda Mominaha, nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije, sa sedištem u Sarajevu.

Predsednik Vučić je ambasadoru Mominahu zahvalio na njegovom posvećenom radu i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, a posebno na zainteresovanosti da budu unapređene ekonomske veze Srbije i Saudijske Arabije, za koje su konstatovali da su, po svom obimu i kvalitetu, daleko ispod postojećih mogućnosti.

Dvojica sagovornika su razgovarali o konkretnim predlozima za saradnju, a predsednik Vučić je ovom prilikom uputio poziv poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije da ulažu i razvijaju zajedničke projekte sa našim privrednicima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Mominah je rekao da je svedok velikog ekonomskog napretka Srbije, što je čini dobrom investicionom destinacijom.

On je izrazio interes za moguću direktnu avionsku liniju između Beograda i Rijada, koja bi doprinela dolasku većeg broja saudijskih turista u Srbiju.

Predsednik Vučić je ambasadoru Mominahu uručio pismo, kojim kralju Salmanu čestita nacionalni praznik Kraljevine Saudijske Arabije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stole

pre 3 godine

Nakon imenovanja novih ambasadora ocekuje se nastavak dobre prakse odnosno saradnje sa našom Srbijom.

BozaB

pre 3 godine

Postoje zaista veliki potencijali za razvoj boljih odnosa sa ovim drzavama.

Nikolina

pre 3 godine

Obe države jačaju međusobnu bilateralnu saradnju, usmerenu ka unapređenju spoljnotrgovinske robne razmene, jačanju ekonomskih veza putem investicionih ulaganja u cilju prosperiteta i razvoja. Održavanje i osnaživanje bilateralnih odnosa sa Saudijskom Arabijom, donosi nam u ekonomskom i političkom smislu puno benefita u budućnosti.

Filip

pre 3 godine

Ambasadori će se večno sećati lepih trenutaka koje su doživeli u Srbiji.

Ivana

pre 3 godine

Srbija i Japan moraju da rade na ekonomskom napretku i razvoju.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala na sve,u što čini za naš narod idržavu.Srbija se danas cela razvija i gradi.

SREĆA PA ANDREJ NIJE ĐILAS, ON NEĆE PLAKATI PRED KAMERAMA! Vulin: Lažovi nisu naveli ni jedan jedini dokaz svojih paorskih priča!
Politika

SREĆA PA ANDREJ NIJE ĐILAS, ON NEĆE PLAKATI PRED KAMERAMA! Vulin: Lažovi nisu naveli ni jedan jedini dokaz svojih paorskih priča!

Lažovi koji autoritetom institucija u kojima se nalaze pokušavaju da opravdaju svoje laži, lažovi koji nikada nisu pitali šta je sa postupcima protiv Đilasa i ostalih koji su označeni kao nosioci korupcije u izveštaju koji je podnela Verica Barać, kao dokaz korupcije navode da „paori pričaju da je Andrej Vučić vlasnik sve zemlje u Vojvodini“, ne kažu koji paori, ne kažu kada su to i kome rekli, ne kažu ni koje zemlje je Andrej vlasnik, samo da su im to rekli „paori“, izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

24.09.2020

13:08

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17