• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.09.2020

19:05

DŽAFEROVIĆU, TI SI UČESTVOVAO U RATNIM ZLOČINIMA, JA NISAM! Dačić spustio na zemlju Bakirovog pulena: BIH NIKADA ĆE BITI ISLAMSKA DRŽAVA, ZAPAMTI TO!

Politika

DŽAFEROVIĆU, TI SI UČESTVOVAO U RATNIM ZLOČINIMA, JA NISAM! Dačić spustio na zemlju Bakirovog pulena: BIH NIKADA ĆE BITI ISLAMSKA DRŽAVA, ZAPAMTI TO!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas predsedavajućem Predsedništva BiH Šefiku Džaferoviću da je bio deo vlasti u vreme Slobodana Miloševića, ali da, za razliku od njega, nije učestvovao u ratnim zločinima

Povodom optužbi Sefika Džaferovica da je bio "rame uz rame" sa, kako je naveo, "zločinačkim režimom Slobodana Miloševića", Dačić je u izjavi za javnost istakao da za sve vreme rata nije kročio na teritoriju BIH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zlocinima.

- Za razliku od mene, Šefik Džaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbednosti Zenica u vreme kada su Srbima odsecane glave od strane Odreda ''El Mudžahedin'' i takozvane Armije BIH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija pre ISIL-a, u kojoj se brutalno i ritualno odsecaju glave Srba i sve to se snima kamerama - naveo je Dačić.

Rekao je da su u svemu tome Džaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali, "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje".

Dodao je da je većina tih mudžahedina dobila državljanstvo BIH, učestvovala u terorističkim napadima širom sveta, uključujući onaj na kule u Njujorku, pa čak i izdavanju bosanskog pasoša Bin Ladenu, što su, kako je istakao, sve podaci americkih službi bezbednosti.

(VIDEO) SAMO VELIKI VOĐA IMA VELIKE SNOVE I SANJA O VELIKIM PROMENAMA! Ovako je Rudolf Đulijani pre osam godina govorio o Aleksandru Vučiću i projektu "Beograd na vodi"!

Zato, smatra Dačić, sve što Džaferović govori odnosi se na njega, pa tako i neprincipijelnost oko teritorijalnog integriteta Srbije i drugih zemalja.

- Po Džaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsecamo glave, što im ne bismo odsekli i deo teritorije. Zato i licemerje Džaferovića, jednog dana za nezavisnost Kosova, drugog za teritorijalni integritet Azerbejdžana, trećeg dana preti ratom Republici Srpskoj ako spomene pravo na samoopredeljenje, i tako redom. Samo da je protiv Srbije. Zato Džaferoviću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, jer je to država ravnopravnih naroda i entiteta, a ako je Evropa želi, neka je prave kod njih - naveo je Dačić.

Upitao je "zar nije vreme da se okrenemo budućnosti i pored svih razlika, a ne da se stalno vraćamo u prošlost".

- Jer u toj prošlosti mnogo toga bismo se setili, a nove generacije neće živeti od sećanja, već valjda u zajedništvu i boljim međusobnim odnosima - zaključio je Dačić.

Šef srpske dilpomatije kritikovao je sinoć, gostujući u emisiji Chirilica na Hepi tv lidere SDA, jer se zalažu za priznanje kosovske nezavisnosti, na šta je Džaferović reagovao rekavši da se uvrede koje je Dačić izrekao na njegov i račun Izetbegovića "odnose na njega".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 3 godine

...Џаферовић и слични њему, стално сањају ИСТИ САН, да муслимани у Босни поново буду АГЕ и БЕГОВИ, као за турског земана, а сви остали само послушна раја - која ће им служити, док ће "они": на "диреке и меке душеке, све дуван пушећи"...Уместо СНА, мој савет Вам је: "Засучите рукаве" и почните коначно нешто да радите, уместо што стално планирате приходе ФЕДЕРАЦИЈИ од некакве "ренте" на српској земљи...?!

Milan

pre 3 godine

"gostujući u emisiji Chirilica na Hepi tv" Лепо наше српско језик, зар не? Кад већ не издајете свој лист ћирилицом како би морало бити и кад већ не одржавате своје интернет издање ћирилицом како би требало, немојте нас вређати оваквим глупостима. Шта значи "Chirilica " и зашто "Ime korisnika može imati u sebi samo latinična slova i brojeve".

Djovani

pre 3 godine

Najveci Nacionalisti su danas na vlast Bosnjacke vlasti.Oni bi Islamizovali celu Bosnu i ako su nastali od Srba TurciJanicari.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17