(VIDEO) DAČIĆ PREDSEDNIK SKUPŠTINE, IZABRANI POTPREDSEDNICI I SEKRETAR! Završena konstitutivna sednica!

Tanjug

17:30 >> 17:31 Politika 72

Tanjug | 22. 10. 2020.

(VIDEO) DAČIĆ PREDSEDNIK SKUPŠTINE, IZABRANI POTPREDSEDNICI I SEKRETAR! Završena konstitutivna sednica!

Skupština Srbije završila je konstitutivnu sednicu na čijem dnevnom redu je bio izbor predsednika parlamenta, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara i izbor radnih tela

Konstitutivna sednica 12. saziva Narodne skupštine Srbije počela je nešto posle 10 časova, a pred poslanicima se na dnevnom redu našao izbor predsednika, genaralnog sekretara i radnih tela parlamenta. Sednica je završena u 17.20 časova.

 
17.20 - Završena konstitutivna sednica Narodne skupštine

Predsednik Skupštine Ivica Dačić zatvorio je prvu sednicu i najavio sledeću za subotu. Na toj sednici raspravljaće se o Zakonu o ministarstvima kako bi se što pre pristupilo izboru nove vlade.

 
17.15 - Izabran generalni sekretar Narodne skupštine!

Nakon glasanja rukovodstva, poslanici su izabrali i generalnog sekretara Narodne skupšrine. 

Za generalnog sekretara Narodne skupštine izabran je Veljko Odalović.

17.00 - Skupština izabrala potpredsednike!

U nastavku konstitutivne sednice Narodne skupštine, poslanici su izabrali skupštinsko rukovodstvo, a izabrano je šest potpredsednika Skupštine:

Vladimir Orlić iz SNS, Stefan Krkobabić iz PUPS-a, Radovan Tvrdišić iz SPAS-a, Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije, Muamer Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja i Elvir Kovač iz Saveza vojvođanskih Mađara.

16.39 - Dačić stavio na glasanje izbor šest kandidata za potpredsednike Skupštine

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić stavio je na glasanje predlog za izbor 6 kandidata za potpredsednike parlamenta.

Kandidati za potpredsednike Skupštine su poslanici: Vladimir Orlić, Stefan Krkobabić, Radovan Tvrdišić, Marija Jevđić, Elvira Kovač i Muamer Zukorlić.

16.22 - Ivica Dačić novi predsednik Skupštine Srbije

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izabran je danas za predsednika novog saziva Narodne skupštine sa 225 glasova, dok je protiv glasao jedan poslanik.

O izboru predsednika Skupštine poslanici su se izjašnjavali javnom prozivkom, a glasanju je prisustvovalo 226 poslanika.

Za izbor Dačića glasali su poslanici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije, SPAS-a, Stranke pravde i pomirenja, Savez vojvođanskih Mađara.

Protiv izbora Dačića izjasnio se samostalni poslanik Vladan Glišić, dok poslanici liste ''''Ujedinjena dolina - SDA'''', koji su ranije danas najavili da neće podržati lidera socijalista, nisu prisustvovali glasanju.

14.00 - Gojković: Veliki izazovi čekaju predsednika Skupštine

Biće velikih pritisaka u državi i parlamentu da se u tom zdanju radi onako kako neko drugi zamišlja, rekla je danas doskorašnja predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tokom rasprave o izboru predsednika najvišeg zakonodavnog tela.

Gojković je istakla da veliki izazovi čekaju predsednika Skupštine Srbije, navodeći da joj smeta politička nepismenost onih koji kažu da će sada u parlamentu biti lako.

printscreen RTS2

Ona je navela da bi bilo neiskreno od nje da kaže kako “žali” za nekim ko neće da učestvuje na izborima i dodala da su oni politička konkurencija i da može da se ponaša ko kako hoće.

- Neko misli da treba ući glasovima u skupštinu, neko silom, a neko misli da će ih neko ugurati i obezbediti im vlast u državi. To je prošlost - poručila je Gojković.

13.30 - Pramenković: Dačić da bude prvi među jednakima

Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića očekuje od budućeg predsednika Narodne skupštine korektan i kontruktivan odnos prema svim poslanicima, a posebno prema političkim predstavnicima manjinskih zajednica, poručila je danas poslanica SPP Misala Pramenković.

Ona je na sednici Skupštine na čijem je dnevnom redu izbor predsednika SPS Ivice Dačića za predsednika parlamenta kazala da je to pitanje veoma važno za sve građane, poslanike i državu, a posebno za manjinske zajednice koje, kako je rekla, čine trećinu stanovništva.

13.00 - Martinović: SNS pouzdan partner vladi i predsedniku Republike

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović poručio je danas iz Skupštine Srbije da će ta poslanička grupa biti pouzdan partner predsedniku Republike i Vladi Srbije.

Tokom rasprave o izboru Ivice Dačića za predsednika parlamenta, Martinović je govorio o šest ciljeva buduće vlasti koje je nedavno predstavio predsednik Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva SNS, rekavši da će se njima voditi i poslanička grupa naprednjaka.

printscreen RTS2

12.45 - Dačić izašao iz skupštine, otišao da preda dužnost Brnabić

Ivica Dačić, kandidat za predsednika Skupštine, napustio je nešto posle 12.30 zgradu parlamenta i uputio se u Vladu, gde će biti obavljena primopredaja dužnosti ministra spoljnih poslova

12.15 - Kamberi: Ne glasamo za Dačića

Poslanici sa liste "Ujedinjena dolina - SDA Sandžak" neće glasati za izbor Ivice Dačića za predsednika Narodne skupštine, najavio je narodni poslanik sa te liste Šaip Kamberi na šta je lider socijalista odgovorio da im nije problem da glasaju za njega kao premijera.

12.00 - Pastor: Ko bi rek''o čuda da se dese…

Poslanik SVM Balint Pastor izjavio je danas da će ta stranka podržati Ivicu Dačića za predsednika Skupštine Srbije, navodeći da je to odlično rešenje, jer je lider socijalista neko koi ma bogato političko iskustvo u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

11.00 - Palma: Čestitam vladajućoj većini na rezultatima

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma danas je u Skupštini Srbije, tokom rasprave za imenovanje novog predsednika parlamenta, u svom maniru, pohvalio svog koalicionog partnera Ivicu Dačića i posebno istakao njegovu skromnost.

(HIT VIDEO) PA IVICA JE BIO NA MORU SAMO PET PUTA I TO SAM GA JA VODIO NA GIROS! IMAO JE SAMO JEDNE PANTALONE, ONE ŠTO NOSE ELEKTRIČARI, PA STAVLJAJU ŠRAFCIGER U DŽEP!

Rekao je da je koalicija SPS-JS poačstovani što je predsednik republike i predsednik SNS predložio za predsednika parlamenta.

- Dačić je drugi čovek u državi, i to znači da je Dačić opravdao poverenje predsednika Srbije - rekao je Palma. 

Tanjug

10.30 - Milićević: Dačić na svakoj funkciji u službi građana i Srbije

Ivica Dačić ima veliko političko, parlamentarno i državotvorno iskustvo i spreman je da sve što ume i zna stavi u službu građana i države, rekao je danas narodni poslanik SPS Ðorđe Milićević, obrazlažući predlog da kandidat za predsednika parlamenta bude lider socijalista.

Milićević je na sednici Narodne skupštine, na kojoj će Dačić biti izglasan za predsednika parlamenta, kazao da je prvi put u novijoj istoriji na politickoj sceni Srbije kandidat za predsednika Skupštine lider jedne stranke, koja je na sceni punih 30 godina i koja je relevantan politički činiliac.

Kako je rekao, Dačić je obavljao značajne funkcije u parlamentu i Vladi Srbije, bio je narodni poslanik 28 godina i vodio ključne resore u državi, od premijera, ministra unutrašnjih poslova do šefa diplomatije.

- Sve je obavljao uspešno i ostavljao tragove svog rada. Kao ministar unapredio je položaj policije, a srpska diplomatija je, dok je bio ministar, uz podršku predsednika Srbije i Vlade Srbije, osujetila pokušaj onih koji su želeli da bez Srbije reše pitanje Kosova - rekao je Milićević.

Podsetio je da je 18 država povuklo odluku o prihvatanju nezavisnosti Kosova i ocenio da je ojačan i osnažen ugled Srbije u svetu.

- Za to je potreban veliki rad, trud i posvećenost koju su imali Dačih, vlada i predsednik Srbije - istakao je Milićević.

Tanjug/Rade Prelić

Milićević je izrazio uverenje da će Dačić kao predsednik Skupštine nastaviti da se bavi parlamentarnm diplomatijom koja od velike važnosti za Srbiju.

On je kazao da su ogromno političko i državničko iskustvo, toletantnost, komunikativnost garant da će novu dužnost uspešno obavljati u korist građana i interesa Srbije.

Izrazio je uverenje da će parlament na čelu sa Dačićem uspeti da na najbolji način da odgovori na pitanja koja se postavljaju pred tu instituciju i da će raditi u najboljem interesu građana.

Milićević je kazao da će parlament na čelu sa Dačićem biti simobol transparentnosti, demokratičnosti.

Primetio je, kaže, potrebu pojedinih političkih opcija da, kada je Aleksandar Vučić najavio da će Dačić biti kandidat za predsednika Skupštine, degradiraju i minimiziraju ulogu predsednika Skupštine Srbije i svih koji smo dobili legitimitet da obavljaju ozbiljne funkcije.

- To mogu samo politički diletanti koji ne shvataju ulogu predsednika parlamata. To su oni koji su želeli da dođu do vlast bez izbora, pozivaju na promenu izbornih uslova koji nisu menjani od 2008. Od svega toga prave farsu i zamajavaju javnost - rekao je Milićević.

Zahvalio je na podršci kandidatu za predsednika izrazio uverenje će Dačić biti izglasan.

- Verujem da možemo da uspostavimo noramalan dijalog u parlametntu u najboljem interesu građana - poručio je Milićević.

10.20 - Najstarija poslanica Smilja Timša otvorila je današnju sednicu i konstatovala da je u sali 227 poslanika.

Printscreen Youtube/ParlamentSrbija

10.00 - Dačić: Štitiću integritet parlamenta

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da mu je čast da bude na čelu najvišeg predstavničkog tela i dodao da će njegova uloga biti da predstavlja parlament i samim tim da štiti njegov integritet.

- Vi znate za mene, da sam ja uvek dobro raspoložen, danas naročito zato što je zaista za mene velika čast, da budem na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Srbiji - rekao je Dacicć novinarima uoči početka sednice.

On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vucicću zato što ga je, kaže, predložio za predsednika Skupštine Srbije.

- Moja uloga će biti da predstavljam parlament i samim tim da štitim njegov integritet da se zalažem da zajedno sa predsednikom i Vladom Srbije dam odlučujući dopirnos jedinstvu i stabilnosti u Srbiji i da radimo na dobrobit građana Srbije - rekao je Dačić.

Kaže da će danas biti konstituisan parlament, a da već sutra kreću radnje koje će dovesti do nove sednice skupština na kojoj će biti zakon o ministarstvima, a potom i sednica o izboru vlade.

- Sednica još nije počela zbog vas, moram da idem - našalio se Dačić sa novinarima uoči početka.

Tanjug/Rade Prelić

Za predsednika skupštine predložen je Ivica Dačić, a mediji su preneli da će generalni sekretar skupštine biti Veljko Odalović, koji je do sada obavljao funkciju generalnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova.

Printscreen Youtube/ParlamentSrbija

Spekuliše se i da bi potpredsednici Skupštine Srbije trebalo da budu Vladimir Orlić (SNS) i Sandra Božić (SNS).

Poslanicima su na sednici 3. avgusta potvrđeni mandati, a izborom skupštinskog rukovodstva se zaokružuje proces formiranja parlamenta, tako da se stvaraju uslovi i za izbor nove Vlade Srbije koju će pored SNS činiti SPS, SPAS, ali i stranke manjina.

Brnabić preuzima dužnost ministra spoljnih poslova

Predsednica Vlade Ana Brnabić obaviće danas primopredaju dužnosti sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Primopredaja će biti obavljena u 13.30 sati u zgradi Vlade Srbije, a Brnabić će, osim pozicije predsednice Vlade, obavljati i dužnost ministra spoljnih poslova do imenovanja novog ministra, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Poslanicima su na sednici 3. avgusta potvrđeni mandati, a izborom skupštinskog rukovodstva se zaokružuje proces formiranja parlamenta, tako da se stvaraju uslovi i za izbor nove Vlade Srbije koju će pored SNS činiti SPS, SPAS, ali i stranke manjina.

Ono što sledi posle konstitutivne sednice parlamenta jesu izmene zakona o vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sednici mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta.

Glasanje o predlozima zakona o vladi i ministarstvima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Brnabić je ranije rekla da se još za tri do četiri ministarstva razmišlja ko će ih voditi i dodala da će u nedelju pre podne biti sastanak Predsedništva SNS kada će biti objavljena sva imena. Za sada je izvesno da Siniša Mali ostaje ministar finansija.

Inače, prvoj sednici skupštine do izbora novog rukovodstva će predsedavati Smilja Tišma (SPS) kao najstarija poslanica, a pomagaće joj u radu četiri najmlađa poslanika.

ZNATE LI ZAŠTO NIKO NIJE ZNAO ZA MOJU NOVU FUNKCIJU? PA ZATO ŠTO SMO O TOME PRIČALI SAMO SAMO VUČIĆ I JA!

Ivica Dačić koji je predložen za novog predsednika parlamenta, rekao je danas tokom gostovanja u "Novom jutru" na RTV Pink da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije pričao o tome koliko će SPS pripasti ministarskih fotelja u novoj Vladi Srbije

“Nikad ne bi predsednik Vučić ušao u ovu priču da između nas ne postoji duboko poverenje i prijateljstvo. Mi smo pre svega razgovarali o opštim ciljevima i izazovima koji nas čekaju. Nikad nismo pričali o tome “koliko ćeš ti i šta da nam daš”, rekao je Dačić za Pink.

Dačić je naglasio da su potpuno netačne tvrdnje da on smatra svoju novu poziciju ponižavajućom.

“Svakakve gluposti sam čitao, a Đilasovi mediji su čak pisali da ja ne prihvatam ovu funkciju jer je ponižavajuća. Ja se vraćam u svoj zavičaj i mesto odakle sam krenuo u političku borbu pre 28 godina i za mene je parlament svetinja“, dodao je lider SPS.

Dačić je ponovo naglasio da je na predsedniku da “sklopi kockice” i dodao:

“Ono što smo predsednik i ja juče pričali nije se pojavilo ni u jednim novinama zato što smo pričali samo on i ja”, završio je Dačić.


Najviše poslanika, 188, ima lista "Alekandar Vucic - Za našu decu", 32 poslanika ima Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS ima 11 poslanika, a Savez vojvodanskih Mađara ima 9 poslanika.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlica u parlamentu ima četiri poslanika, SDA Sandžaka tri mandata i "Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina", tri poslanika.

PROČITAJTE JOŠMiki

22.10.2020. 09:21

Samo napred u novim koracima i trudu da se postignu najbolji rezultati


Mira

22.10.2020. 09:23

Srbija imaće prave ljude na pravom mestu, sve pohvale


Sava

22.10.2020. 09:26

Sastav vlade cemo uskoro znati, ocekuje ih zadaci za napredak Srbije, i mi ne sumnjamo u te ljude cim su izbrani


Princip

22.10.2020. 09:28

Sudeći po radu i postignutim rezultatima od 2012 do danas, uveren sam da će i ovaj sastav vlade dati svoj maksimum i postizati najbolje moguće rezultate za Srbiju i njene građane.Miki

22.10.2020. 09:37

Ne sumnjamo da ce nova Vlada biti strucna, uporna i spremna da se vredno zalaze za sve gradjane Srbije!!!


Dejan

22.10.2020. 09:37

Dacic kao neko ko ima visegodisnje iskustvo moze da bude dobar izbor. Srbija ce u nedelju dobiti vladu po meri gradjana u to nema sumnje.


Ana

22.10.2020. 09:37

Sigurno je da ce Vlada biti sastavljena od najkompetentnijih ljudi za te resore cim ovako dugo razmisljaju i ozbiljno pristupaju tom izboru


Radojičić

22.10.2020. 09:39

Sastavlja se nova Vlada, sa nestrpljenjem čekamo.Mily

22.10.2020. 09:42

Novoformirana Vlada precizno i savesno je odabrana, jer Srbiji realno predstoji najtezi period izlaska iz krize uzrokovane pandemijom Korona virusa, sto znaci da ce se raditi danonocno, ne bi li smo se vratili na kolosek u skorije vreme.


Dejana

22.10.2020. 09:46

Nova vlada nastavice sa daljim reformama kao i borbom protiv korupcije i kriminala.


sandra

22.10.2020. 09:58

Uskoro nova vlada s novim kadrovskim resenjima.Srbija ce nastaviti da napreduje kao i do sada


Dada

22.10.2020. 09:58

Novi ministri ce imati tezak i odgovoran zadatak da nastave sa dobrom politikom koju je vodila prethodna Vlada i treba vremena da se izaberu kompetentni ljudi koji ce to moci da urade.


GAga

22.10.2020. 09:59

Prethodna vlada je imala dobre rezultate,, siguran sam i verujem da ce buduca imati jos bolje. Biće ovo sjajan tim ljudi, koji će voditi i predstavljati našu zemlju, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.


zoki

22.10.2020. 10:03

Ivica Dačić kao potički veteran sigurno će dobro voditi narodnu skupštinu. Das poslanici biraju svog predsednika Dačića.


Lovac

22.10.2020. 10:12

Verujem da ce novoformirana Vlada Srbije imati kapacitet i energiju za efikasno resavanje svih zadataka koji nas cekaju u narednom periodu kao i da ce raditi iskljucivo u interesu naroda i drzave Srbije.


Slađa

22.10.2020. 10:15

Nadamo se da će ljudi u parlamentu ozbiljno shvatiti svoju ulogu i da će raditi sve što je u interesu ove zemlje.


sava

22.10.2020. 10:19

sve u definisanom roku, a jos bitnije sve u interesu toga da srbija napreduje


dana

22.10.2020. 10:20

dacic ce se sigurno odlicno snaci na novom radnom mestu


Darija

22.10.2020. 10:27

Još jedan veliki dan. Vučić je tako dobro okupio ljude oko sebe za uspešnu saradnju. Odabir Ane za ministra spoljnih poslova je pun pogodak, spremna, jaka i hrabra. S druge strane Dačić kao predsednik Skupstine, apsolutno zaslužuje sv pohvale Srećno!


Tanja

22.10.2020. 10:33

Srbija posle 4 meseca dobija vladu koja je i te kako dobra a pružena je i šansa novim i mladim ljudima, svaka čast


Milica

22.10.2020. 10:35

Nema sumnje da će nova Vlada nastaviti da sprovodi svoje zadatke još brže, jače i bolje nego prethodna.


Senka

22.10.2020. 10:38

Sigurna sam da ce nova Vlada da radi u interesu gradjana Srbije.


Saša

22.10.2020. 10:42

Videćete kako izgleda kulturan i konstruktivan dijalog u skupštini Srbije kad u njoj ne sede primitivci tipa Boška Obradovića.


Jana

22.10.2020. 10:44

Ivica Dačić je izuzetno sposoban i iskusan političar i pravi je izbor za ovu funkciju. Srećan rad!


Nera

22.10.2020. 10:57

Jos malo pa cemo znati sastav cele vlade,koja ce se boriti za bolju buducnost nase dece.


Mikica

22.10.2020. 10:57

Ne brinem se po pitanju Vlade Srbije. Znam da će pravi ljudi biti na pravom mestu


Marko

22.10.2020. 10:59

Uveren sam da će ova Vlada biti još bolja od prethodne i daće svi radi odgovorno svoj posao.


Aleksej

22.10.2020. 11:03

Nadam se da će dobro obavljati posao na novim funkcijama, isto kao što su kvalitetno radili i na prethodnim.


Tija

22.10.2020. 11:32

Postavka Vlade bice konkretna u svom radu. Na kraju najvazniji su postignuti rezultati.


Milena

22.10.2020. 11:34

Očekujem da će svi koji budu izabrani na funkcije u Vladi i Skupštini savesno i odgovorno obavljati svoje zadatke...


Mara

22.10.2020. 11:36

Nova vlada ce biti na visini zadatka, i ne sumnjam da ce dati bolje rezultate od predhodne.


Vladimir

22.10.2020. 11:39

Čestitam konstituisanje Vlade i puno sreće u daljem radu.


Coa

22.10.2020. 11:39

I ovaj saziv Vlade ce, kao i prethodni, raditi samo u korist srpskog naroda.


Milena

22.10.2020. 11:42

Svima koji budu izabrani na funkcije u Vladi i Skupštini zbog dobra svih nas želim da uspešno i odgovorno obavljaju svoje zadatke...


anja

22.10.2020. 11:53

Srbija ce imati najbolju vladu do sada. Ne sumnjam u predsednikov izbor.


Rada

22.10.2020. 11:54

Važno je da na čelu svakog ministarstva stoje ljudi koji će svoj posao obavljati na najbolji mogući način, bez obzira iz koje stranke dolaze!


sonja

22.10.2020. 11:57

Iskreno se nadam da ce nova vlada postici jos bolje rezultate i da cemo u narednom periodu napredovati kao i do sada.
Masa

22.10.2020. 12:05

Nova Vlada Srbije ce doneti nova lica, zeljna dokazivanja i puna elana za nove pobede i napredak Srbije.Mica

22.10.2020. 12:25

Vlada ce biti potpuna i sastavljena ljudima od poverenja.. ljudi koji ce se truditi da iznesu sve na pravi nacin


Ana

22.10.2020. 12:37

Sigurnim koracima sa novom vladom mogu da se postignu najbolji rezultati


Milica

22.10.2020. 12:39

Nova vlada će biti izuzetno efikasna i kvalitetnog sastava.Anja

22.10.2020. 12:46

Svakako jedan od bitnijij sastanaka jer se postavljaju ljudi koji ce voditi nasu drzavu u bolju budicnost.


Darija

22.10.2020. 12:54

Biće ovo sjajan tim ljudi, koji će voditi i predstavljati našu zemlju, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić. Prethodna vlada je imala dobre rezultate, sigurna sam i verujem da ce buduca imati jos bolje.


Momir

22.10.2020. 12:55

Baš me zanima novi sastav vlade. Toliko spekulacija je bilo po medijima i dezinforamcija na društvenim mrežama, baš jedva čekam da vidim taj novi sastav. Mislim da je Dačić odlično rešenje, mada iskren da budem, sa predsednikom i premijerkom, ja se ne bojim ničega, njih dvoje imaju najpametnije odluke.


Milica

22.10.2020. 12:57

Smatram da ce Vlada biti formiranja kvalitetnim kadrom. Dacic je zasluzio svoju funkciju, iskusan je politicar.


Siniša

22.10.2020. 12:57

Naša sada već prošla vlast je ostvarila fenomenalne rezultate nadam se da će nova vlast nastaviti njihovim stopama i da će se trend razvoja Srbije nastaviti.


Mare

22.10.2020. 12:57

Funkcija predsednika Parlamenta jedna je od najvažnijih funkcija Vlade, a dodeljivanjem iste Ivici Dačiću, SNS je pokazao svoju veličinu i značaj jedinstva za dalji progres države.


Sandra

22.10.2020. 13:02

Uskoro ce Srbija dobiti novu vladu koja ce sa pravim ljudima sigurnim koracima voditi Srbiju na daljem razvojonom putu prosperiteta i napretka.


Stanko

22.10.2020. 13:04

Iskusni ljudi na pravim pozicijama. Dobitna kombinacija!


kontesanera

22.10.2020. 13:04

Nova Vlada će svakako biti dobrog sastava i Ivica Dačić je dobar izbor za predsednika Parlamenta.


Una

22.10.2020. 13:11

Ljudi koji su pokazali da mogu, znaju i zele da odgovorno vode Srbiju u pravom smeru nastavice da rade istim intenzitetom, uz pomoc novih, mladih obrazovanih ljudi. Kad se spoje mladost i iskustvo, takav tim ce vrlo brzo Srbiju dovesti do standarda koji gradjani odavno zasluzuju...


Jovan

22.10.2020. 13:16

Nova Vlada će doneti nove pobede I uspehe našoj državi.Sara

22.10.2020. 13:19

Uskoro ćemo saznati sastav nove Vlade. Verujem da su to vredni ljudi, koji će opravdati povrenje predsednika Vučića i premijerke Brnabić.Saska

22.10.2020. 13:23

Za koji dan biće i zvanično objavljeno ko su novi ministri. Na korak smo do uspostavljanja nove Vlade.


jelka

22.10.2020. 13:27

Mnogo sreće svima u radu i dobre odluke da donosite za srbiju. Živeli!


Sladja

22.10.2020. 13:38

Vidi se da se ovom zadatku pristupilo sa mnogo znanja, strpljenja i upornosti. Bravo!


Tijana

22.10.2020. 13:43

Funkcija predsednika Parlamenta jedna je od najvažnijih funkcija države, a dodeljivanjem iste Ivici Dačiću, SNS je pokazao svoju veličinu i značaj jedinstva za dalji progres države.


Marina

22.10.2020. 13:48

Imam poverenje i sigurna sam da će ovo biti dobra vlada


Nikola

22.10.2020. 13:49

Ja iskreno verujem da će nova vlada nastaviti sa ozbiljnim reformama i da će omogućiti dalji razvoj naše zemlje, kako bi svi živeli bolje i kvalitetnije.Darko

22.10.2020. 14:02

Polako, ali sigurno sastavlja se nova vlada, koja će verujem bolje nego ikad raditi svoj posao!!


sasa

22.10.2020. 14:11

Premijerka dobro zna svoj posao, verujem da postavljanjem Dačića na ovo mesto, uradila najbolje moguće za našu zemlju!


Borica

23.10.2020. 08:48

pridruzujem se čestitkama jer verujem u ove ljude, šta god neki rekli. oNI ZNAJU SVOJ POSAO


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.