• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2020

17:28

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM PETAR PETKOVIĆ U NIŠU! Posetio majku i sestru Nenada Arsića kojeg je sud u Prištini osudio na 6 godina zatvora!

Politika

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM PETAR PETKOVIĆ U NIŠU! Posetio majku i sestru Nenada Arsića kojeg je sud u Prištini osudio na 6 godina zatvora!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiji Petar Petković posetio je danas u Nišu majku i sestru Nenada Arsića koga je sud u Prištini u četvrtak osudio na 6 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina za koji nema nijednog validnog dokaza

Arsić je u zatvoru od oktobra 2019. godine, a majka Vidosava punih 14 meseci čeka da joj se sin vrati... 

Noć nakon izricanja presude provela je milujući njegovo ćebence kojim ga je pokrivala kao bebu. 

- Hoću li živa dočekati mog sina... Ništa mi više ne treba, snage više nemam ni za život ni za šta. Samo da mi sina vrate - kroz suze, skrhana bolom poručila je Vidosava... 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković nakon razgovora sa baka Vidom, poručio je da će država učiniti sve i naataviti da pomaže Arsiću.

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković u poseti u Nišu

- Nema potresnije slike nego prizora majke koja uplakana u bolu čeka svoga sina. Tako i majka Vida više od godinu dana čeka svog sina Nenada koji u zatvoru u Prištini leži nevin. On je žrtva prištinskog pravosuđa koje je instrument u rukama albanskih političara koji se na taj način svete srpskom narodu i državi Srbiji. Ova sramna presuda pokazuje šta Priština radi i kako hoće da stvori veštački balans kako nisu samo Albanci činili zločine. Presuda je i poruka Srbima da se isele sa prostora Kosova i Metohije i da se zaplase oni koji bi da se vrate. Država Srbija, predsednim Aleksandar Vučić i Kancelarija za KiM čine sve da pomognu ovoj čestitoj porodici, obezbedili smo im advokata, obavestio sam i Euleks da ukažem o kakvom kršenju prava je reč. Očekujem da Nenad bude oslobođen i da se vrati majka Vidi - poručio je Petković.

Nenadova sestra Verica zahvalila se državi Srbiji, predsedniku Vučiću i Kancelariji za KiM i advokatu Dejanu Vasiću na pomoći i podršci.

-Šest godina jebdigo za jednog nevinog čoveka, koji je dobar i plemenit kao naš Nenad. On nij počinio nikakvo zlo i mi ćemo se boriti da ga vratimo kući. Sa verom u Boga da naš Nenad dođe majci, koja ima 87 godina i živi sama -kaže Verica.

Ona kaže da uprkos svemu kroz šta su prošli, kuću u Čaglavici prodati neće i da je to i Nenadova poruka iz zatvora. 

Nenad Arsić, poreklom iz Čaglavicr je uhapšen 22. oktobra 2019. godine na prelazu Merdare, dok je išao da vadi lična dokumenta. Godinama je bez problema išao na Kosovo i Metohiju, dok prošle godine nije uhapšen. Slučaj protiv njega bazira se na neutemeljenim iskazima svedoka, a prema nezvaničnim informacijama prijavile su ga komšije Albanci kojima nije želeo da proda imanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PETKOVIĆ ODGOVORIO ĐILASOVOJ RADI: Mi ne brojimo TV sekunde i milione, već obezbeđujemo energetsku stabilnost za naš narod na KiM!
Politika

PETKOVIĆ ODGOVORIO ĐILASOVOJ RADI: Mi ne brojimo TV sekunde i milione, već obezbeđujemo energetsku stabilnost za naš narod na KiM!

Ni Srbija niti predsednik Aleksandar Vučić ništa ne predaju u ruke Albancima, kako to maliciozno priželjkuje i neosnovano optužuju Rada Trajković i njeni politički šefovi, već čini sve da obezbedi nesmetano snabdevanje električnom energijom severa Кosova i Metohije. I da ne bude nikakve dileme, u tome uspeva i uspevaće, dok god je na čelu naše države odgovorna vlast koja brine pre svega za interese svog naroda, a ne za jeftine političke poene ili aplauze iz Prištine, istakao je član GO SNS Petar Petković u Radi Trajković

22.12.2020

10:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija