Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2021

10:34

NAJLAKŠE BI BILO DA I JA BAKIRU KAŽEM DA JE LOŠ! Dačić: Ne uzvraćam istom merom, jer Srbiji odgovara REGIONALNA STABILNOST!

Politika

NAJLAKŠE BI BILO DA I JA BAKIRU KAŽEM DA JE LOŠ! Dačić: Ne uzvraćam istom merom, jer Srbiji odgovara REGIONALNA STABILNOST!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da izjava lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koji je nagovestio da Srbe smatra lošim narodom, ne doprinosi stabilnosti regiona

- Najlakše je uzvratiti istom merom, ali mi smo u Srbiji razgovarali o političkim prioritetima i baš je predsednik Vučić inisistirao da ne odgovaramo na svakodnevne optužbe, jer Srbiji ne odgovara da dođe do političkog haosa u regionu, već joj odgovara regionalna stabilnost - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Dodao je da je cilj Srbije da smiruje situaciju, bez obzira na to šta ko misli i kako usmerava svoje izjave.

Ocenio je da postoje ljudi kojima je prošlost jedina budućnost i koji bi izgubili na aktuelnosti kada ne bi pričali na taj način.

- Meni je baš Bakir Izetbegović rekao da najveći problem nastaje kada dođu godišnjice i počnemo da se optužujemo ko kome treba da se izvini. Svako misli da onaj drugi treba da se izvini njemu i tu nastaju sukobi - rekao je Dačić.

Istakao je da "treba da pronađemo način da izađemo iz tog začaranog kruga koji traje 20, 30 godina.

- Nemačka, Francuska i Velika Britanije su 20, 30 godina posle Drugog svetskog rata počele da rade na izgradnji EU, a mi se optužujemo za stvari koje sežu i vekovima unazad - ukazao je Dačić.

Istakao je da ne zna kakav je ko narod, ali da zna da "drugi i bolji narod jedni od drugih nemamo", jer vekovima "živimo ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima".

Lider SDA Bakir Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Iako nije izričito rekao da su Srbi loš narod, Izetbegović je izjavio da nije uveren u tačnost izreke da "nema loših naroda, već samo loših rukovodstava".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Srpski političari treba da brane sopstveni narod od šovinističkih izjava u regionu, a ne da se, zbog navodne regionalne stabilnosti, povlače i ćute na monstruozne i ratnohuškačke izjave jednog Bakira Izetbegoviča. Tako je i počeo građanski rat u BiH. Izetbegović mlađi isto radi što i babo mu, pa bi bilo dobro da se Srbija tome suprotstavi dok je vreme. Što kaže naš narod, bolje je sprečiti nego lečiti. A ne bi bilo loše i da se zatraži reakcija EU. Ako mi ne reagujemo, niko drugi neće.

Smederevac

pre 3 godine

Politicari na vlasti su duzni da nas stite od ovakvih napada -mi obican narod na sve to moramo da odgovorimo i to jos gorim recima ,zar ne.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija