• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2021

10:07

DAČIĆ: Tanja Fajon sama sebe diskreditovala za učešće u međustranačkom dijalogu

Politika

DAČIĆ: Tanja Fajon sama sebe diskreditovala za učešće u međustranačkom dijalogu

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kaže da je predsednica Parlamentarnog odbora za stabilizaiju i pridruživanje Srbije EU Tanja Fajon sama sebe diskreditovala za učešće u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji, jer je stala na stranu opozicije

- Ona (Tanja Fajon) više podržava Dragana Ðilasa i Nebojšu Zelenovića nego njihovi iz koalicije - rekao je Dačić za TV Hepi i dodao da evroposlanici treba da pomognu dijalog, a ne da se svrstavaju na nečiju stranu.

Kako kaže, Tanja Fajon se svrstavanjem na jednu strana sama diskreditovala. Navodi da veliki broj stranaka u Srbiji ne misli pozitivno o Tanji Fajon, da smatraju da nije objektivna i da navija za deo Ðilasove opozicije i da zastupa njih u dijalogu.

On je ukazao da je Ketrin Ešton bila posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali da se nikada nije moglo čuti da se svrstava na jednu stranu.

Foto: Beta

Tanja Fajon

Dačić je naveo da će sledeće nedelje telefonski razgovarati sa predstavnikom EU Dejvidom Mekalisterom o tome kada će početi druga runda dijaloga, koji će biti format.

Podseća da je dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje evroparlamentaraca dogovorila njegova prethodnica Maja Gojković. Kaže da je tada dogovoreno da druga faza dijaloga bude posle izbora pa do sledećih parlamentarnih izbora i da za to ima dovoljno vremena.

Dačić kaže da se zahtevi opozicije u Srbiji, kao što su paralelni uređivački timovi RTS-a, ministarstvo za izbore, teško mogu shvatiti ozbiljno, jer takva praksa ne postoji nigde.

- Evropske instutuije stalno ističu da nema pritiska na javni servis. Ovo je suprotno za šta se oni zalažu. Ministarstvo za izbore se nigde nije formiralo - rekao je on.

Fajon je izjavila da joj je Mekalister preneo da je Beograd tražio njeno izuzeće iz dijaloga i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija