• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

18.02.2021

16:31

SRBIJA JE DANAS SLOBODNA ZEMLJA! Vulin prisustvovao obeležavanju 100 godina od osnivanja prve policijske škole!

Politika

SRBIJA JE DANAS SLOBODNA ZEMLJA! Vulin prisustvovao obeležavanju 100 godina od osnivanja prve policijske škole!

Podeli vest

Srbija je danas slobodna, izborila se za pravo da odlučuje sama o sebi i to pravo neće dati niti ustupiti nikome, poručio je danas Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja prve policijske škole u Srbiji i Dana Kriminalističko-policijskog univerziteta

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izborio se za pravo našeg naroda da odlučuje sam o sebi i to pravo nećemo dati ni ustupiti nikome. U tome je i veličina i vrlina onoga što vi radite, što se spremate da čuvate bezbednost i sigurnost svog naroda i da zadovoljite njegovu iskonsku potrebu za pravdom - rekao je ministar obraćajući se studentima Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je tom prilikom ministar podsetio da je prošlo 100 godina od kada je Arčibald Rajs upoznao čitav svet sa neshvatljivim zločinima koji su vršeni prema našem narodu.

- Sto godina kasnije srpski narod je još uvek tu, ponosan, uspravan i siguran da će i dalje biti ponosan i uspravan, obogaćen vrlinom koju za sebe ne mogu da kažu niti pripišu mnogo veći i bogatiji narodi koji su zločine u Mačvi i Posavini pre 100 godina vršili prema našem narodu - rekao je Vulin.

Studentima je poručio da zlo koje je činjeno našem narodu, oni neće činiti nikada, nikome i nipošto, ali i da nikada neće zaboraviti da postoje da bi naš narod bio siguran i slobodan.

Foto: MUP Srbije

Srbija je danas slobodna, izborila se za pravo da odlučuje sama o sebi i to pravo neće dati niti ustupiti nikome



- Tragaćete za pravdom, ali nikada nećete prestati da tragate i živite za slobodu rekao je Vulin napominjući studentima da poziv koji su izabrali nije samo posao, već životna misija da budu na strani pravde i svog naroda.

Ministar je studentima poželeo da budu dostojni ponavljanja i da narod kome pripadaju nikada ne ostave bez utehe, podrške i snage.

- Pre 100 godina Arčibald Rajs je došao, upoznao i zaljubio se u jedan malobrojan, ali beskrajno hrabar narod. Narod koji je bio pođednako uspravan u trenucima patnje i u trenucima pobede. U narod koji nikada drugima ni većima ni grešnijima od sebe nije naneo ono zlo koje je činjeno njemu. Sto godina kasnije, nakon decenije lutanja i napuštanja svog suvereniteta, srpski narod čvrsto drži svoju sudbinu u svojim rukama - zaključio je Vulin.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta Dane Subošić poručio je da je 100 godina visokog policijskog obrazovanja u Republici Srbiji jubilej koji malo koja ustanova ima.

Foto: MUP Srbije

Ministar je studentima poželeo da budu dostojni ponavljanja i da narod kome pripadaju nikada ne ostave bez utehe, podrške i snage



- Našoj generaciji pripala je čast da obeležimo taj datum - rekao je Subošić i podsetio na razvoj policijskog obrazovanja kroz istoriju.

Sa podsećanjem na Arčibalda Rajsa, sećamo se, kako je rekao, i prve policijske škole, zatim Više škole unutrašnjih poslova, koja je osnovana na ovoj lokaciji 1972. godine.

Toj školi se pridružila i Policijska akademija 1993. godine, koja je funkcionisala u okviru Instituta bezbednosti, današnjeg sedišta Bezbednosno-informativne agencije, rekao je Subošić.

On je ukazao da su se 2006. godine Viša škola i Policijska akademija ujedinile u Kriminalističko-policijsku akademiju, koja je 2018. dobila status Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Ministar je najboljim diplomiranim studentima uručio srebrnu značku, a u ime svih diplomaca nagrađeni Milan Jovanović zahvalio se profesorima na KPU na kvalitetnom obrazovanju, koje je omogućilo da se kroz stručne prakse i vannastavne aktivnosti diplomci valjano osposobe za početničke poslove policijskih službenika.

 

Foto: MUP Srbije

Povodom obeležavanja jubileja, Subošić uručio je Ministarstvu unutrašnjih poslova plaketu „dr Arčibald Rajs“



- Zahvaljujemo se na pruženom znanju, veštinama i kompetencijama koje smo stekli obrazovanjem na ovom Univerzitetu i koje ćemo steći radeći u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koje će biti primenjeno u praksi na dobrobit Republike Srbije i svih koji žive pod njenom jurisdikcijom - rekao je Jovanović.

Povodom obeležavanja jubileja, Subošić uručio je Ministarstvu unutrašnjih poslova plaketu „dr Arčibald Rajs“.

Ministar je takođe obišao Departman za kriminalistiku, kao i izložbu posvećenu stogodišnjici visokog policijskog obrazovanja, naveo je MUP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija