• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2021

12:12

EU DONIRALA SRBIJI 20 SANITETSKIH VOZILA! Vučić na primopredaji: OVO SU NAJMODERNIJA VOZILA, ZAHVALNI SMO PORESKIM OBVEZNICIMA ZEMALJA UNIJE!

Politika

EU DONIRALA SRBIJI 20 SANITETSKIH VOZILA! Vučić na primopredaji: OVO SU NAJMODERNIJA VOZILA, ZAHVALNI SMO PORESKIM OBVEZNICIMA ZEMALJA UNIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji 20 sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije Evropske unije uz posredovanje UNOPS za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije

- Primopredaja 20 sanitetskih vozila za ustanove u Srbiji kojima su najpotrebnija je samo deo šire podrške EU Srbiji. Ova pandemija vrši enorman pritisak na budžet Srbije i zato je EK odlučila da da 12 miliona evra kao pomoć. Prioritet sada treba da damo vakcinaciji koja se u EU sprovodi uz izvesne teškoće. Čestitao bih Srbiji na odličnom poslu sa vakcinacijom koja se sprovodi ovde. Kada je reč o KOVAKS sistemu on podržava globalnu vakcinaciju, sada je uzeo maha i uskoro možemo da očekujemo vakcine iz tog programa i ovde u Srbiji. Pozivam sve da slede primer Srbije i da vakcinišu što više. Hvala vam što ste uključili i diplomatsku zajednicu u program vakcinacije, evo i ja danas idem da primim vakcinu - rekao je ambasador EU u Srbiji Sem Fabrici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na ovoj donaciji.

- Nismo baš pogodili današnji dan za prezentaciju ovih odličnih vozila, to ide od juga Srbije do Bora, Žagubice... Izuzetno je važno što dolazi u ovom trenutku, hvala im na svemu, zaista cenimo novac koji poreski obveznici drugih zemalja plaćaju za našu zemlju. Zahvalni smo i na ličnom angažovanju Semu Fabriciju. Još jedanput da naglasim, korona je pokazala da neće skoro otići sa naše planete, zato jedini spas je vakcinacija - naglasio je Vučić.

Kome sve idu vozila


Sanitetska vozila dobile su Opšta bolnica u Ćupriji, domovi zdravlja u Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Golupcu, Opšta bolnica Bor.

Takođe, vozila će stići i u domove zdravlja Knjaževac, Pirot, Krupanj, Žagubica, te u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć Beograd i Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Vozila su dobili i Specijalna bolnica "Sveti Sava", Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci i Loznici, KBC "Bežanijska kosa", te domovi zdravlja u Bujanovcu, Medveđi i Jagodini.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 3 godine

Svaka investicija u zdravstvu je od velikog značaja.

Tanja

pre 3 godine

Ova donacija vozila zdravstvu je od velike koristi.

Persida

pre 3 godine

Voleli bismo znati koju vakcinu ce primiti Sem Fabrici, ambasador EU u Srbiji pa ako novinari dodju do te informacije, neka objave. Sto se sanitetskih vozila tice, nekad od kvaliteta vozila zavisi da li ce biti spasen neciji zivot. Kamo srece da je vise takvih vozila u Srbiji ali i zahvaljujuci ovoj donaciji, mnogo zivota ce biti spaseno. Veliko hvala!

Mily

pre 3 godine

Nova sanitetska vozila nabavljena za nas medicinski sektor olaksace borbu protiv korona virusa i na vreme zbrinuti sve one kojima je lekarska pomoc neophodna!

Mia

pre 3 godine

Još jednom je Srbija pokazala da joj je zdravlje svog naroda prioritet. Nabavka sanitetskih vozila je od značaja za ustanove kojima su namenjena.

Boban

pre 3 godine

Pomoć koja je došla u pravo vreme, u najtežim trenucima za zdravstvo. Veoma značajno za zdravstvene radnike, ali i za celokupan narod. Svaka čast!

miki

pre 3 godine

Svaki vid pomoći je dobrodošao , hvala im od srca.

Nikola

pre 3 godine

Verujem da će se pomoć naći u pravim rukama u ovo vreme globalne pošasti svaka pomoć je dobrodošla.

Mily

pre 3 godine

Pomoc EU Srbiji u ovako teskim situacijama od velike je vaznosti i govori o iskrenim namerama da se gradjanima olaksa borba protiv pandemije korona virusa! Nova sanitetska vozila omogucice vecu dostupnost ugrozenim ljudima i brze zbrinjavanje istih!

Joksi

pre 3 godine

Ulaganja na polju zdravstva ne prestaju!Svaka donacija je dobrodosla.Sanitetska vozila ce svakako doprineti jos boljem i kvalitetnijem radu.

Mila

pre 3 godine

Pomoc EU Srbiji od 20 sanitetskih, potpuno opremljenih i modernizovanih vozila , je stigla u pravom trenutku. Nasem zdravstvenom sistemu ce ova pomoc i te kako mnogo znaciti jer se jos ne nazire kraj borbe sa koronom.

lana

pre 3 godine

Nadamo se da će ovim teškim vremenima doći kraj!

HadziSnezana

pre 3 godine

Pomoć EU u vidu vozila hitne pomoći mnogo će značiti našem zdravstvenom sistemu i poboljšati uslugu paciijentima. 20 vozila znači da će u 20 gradova Srbije pacijenti brže stizati do neophodne lekarske pomoći.

Sanja

pre 3 godine

Ovo je veoma značajno za podršku našem zdravstvu.

Mina

pre 3 godine

Svaka pomoc je dobrodosla a kamoli u spašavanju zivota i pomoći bolesnih i nemoćnih. Hvala!

Nina

pre 3 godine

Sanitetska vozila su zdravstvenim ustanovama preko potrebna.

Sp16

pre 3 godine

Značajna donacije Eu u vidu najsavremenije opremljenih sanitetskih vozila izuzetno je značajna za zdravstvo u Srbiji.

ivanamarko99

pre 3 godine

Svaka pomoc nam je dobrodosla u ovom teskom periodu.

Jova

pre 3 godine

Zdravstveno radnici Bujanovca su zahvalni na sanitetskom vozilu.

Sofija

pre 3 godine

U ovoj borbi sa Covidom 19 medicinski radnici su podneli najveći teret,svakako ova nabavka sanitetskih vozila biće im od značaja i velike pomoći u radu!

Prvoborac

pre 3 godine

Svaka nam je pomoć dobrodošla.Hvala svima na toj pomoći.Mada treba biti oprezan kada je EU i njihova pomoć u pitanju.Samo da nas na kraju ne košta strostruko više od dobijenog.

Nina

pre 3 godine

Hvala EU na donaciji,zdravstvo je najviše tereta i podnelo u ovoj epidemiji virusa i sigurno će im puno značiti.

Marija

pre 3 godine

Sanitetska vozila su došla u Srbiju u pravom trenutku. Nasem zdravstvenom sistemu će nova vozila i te kako značiti.

Ivana

pre 3 godine

I EU priznaje uspeh Srbije u vakcinaciji, a uskoro možem očekivati i vakcine iz KOVAKS programa. Hvala na ovoj donaciji i na svoj podršci koju EU pruža Srbiji.

Olja

pre 3 godine

Ovo je lepa i značajna donacija. Hvala EU. Srbija ceni pomoć koja joj se pruža

Marko

pre 3 godine

Hvala na podršci I ovoj donaciji. Ovih 20 sanitetskih vozila je dragoceno za naše zdravstvene ustanove i za blagovremeno pružanje medicinske pomoći.

Hana

pre 3 godine

Велико хвала ЕУ. Преко потребна возила ће нам помоћи.

Dejan

pre 3 godine

Veliko Hvala EU koja je donirala 20 sanitetskih vozila tamo gde su bila najneophodnija.To je sve deo jedne šire podrške koju EU pruža od početka pandemije.

Danica

pre 3 godine

Hvala EU na donaciji 20 sanitetskih vozila . Od početka pandemije dobili smo, kroz saradnju sa EU i UNOPS-om pomoć od 8,2 miliona evra, a do kraja godine očekujemo još 900.000. Jedna od vrednosti koju propagira EU je solidarnost. Danas je to i potvrdila!

Marko

pre 3 godine

Hvala EU na svemu, znacice nam mnogo ova vozila.

Goran

pre 3 godine

Dosta se ulaze u zdravstveni sistem, sto je izuzetno vazno i dobro.

Ivan

pre 3 godine

Ako iko zasluzuje da bude odlicno opremljen, onda je to sigurno zdravstveni sistem. Hvala EU na ovoj donaciji.

Olja

pre 3 godine

Svaka donacija EU je vazna, pogotovo kada je zdravstvo u pitanju! Sanitetska vozila su potrebna i od velike koristi!

nedeljko

pre 3 godine

Hvala im! Dosta znaci ova pomoc u ovom trenutku.

Mile

pre 3 godine

Donacija koja je i više nego potrebna zdravstvenom sistemu. Sanitetskim vozilom obezbeđuje se pravovremeno pružanje medicinske pomoći, a znamo da su nekada i sekunde presudne u spasavanju života.

Srdjan

pre 3 godine

Donacija EU je stigla u pravom trenutku! Dobro će nam doći sanitetski vozila za 20 domova zdravlja.Hvala !

Ivana

pre 3 godine

Ovo nam je zaista lepa vest da se poboljšanju usluge u hitnoj službi. Hvala našem predsedniku Vučiću koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.

srdan

pre 3 godine

nova vozila će u mnogme da olakšaju rad zdravstvenog sistema i moćiće još veće usluge da pruže povređenima, obolelima, bolesnima

Ratko

pre 3 godine

Dobro je to što Srbija svuda u svetu ima prijatelje. To se pokazalo kao naročito važno u ovim uslovima epidemije kada je potrebna zajednička saradnja mnogih država.

Aaaa

pre 3 godine

Srbija je još jednom pokazala da je zdravlje njenih građana prioritet. Pomoć je došla u pravo vreme, u najtežim trenucima za zdravstvo.

Jovana

pre 3 godine

Лепа снежна слика! Нека оваквих донација од стране Европске Уније буде што више!

Darko

pre 3 godine

EU misli na Srbiju.hvala na pomoci u ovim teskim trenucima.

Andjela

pre 3 godine

Stigla je pomoć u najtežim trenucima. Velika zahvalnost!

Anita

pre 3 godine

Ulaganje i doprinos zdravstvo je danas prekopotrebno. Zahvalni smo svakoj pomoći i podršci.

Milica

pre 3 godine

Ovo je veoma značajna donacija za naše zdravstvo.

Dejan

pre 3 godine

Ogromna donacija koja je od velikog značaja u ovom vremenu

Marko

pre 3 godine

Heliko hvala na donaciji ovim pokazuju podršku u radu Srpske vlasti i institucija

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija