• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2021

12:03

TZV. KOSOVO NE SME POSTATI ČLAN INTERPOLA! Vulin: Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine

Politika

TZV. KOSOVO NE SME POSTATI ČLAN INTERPOLA! Vulin: Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine

Podeli vest

Takozvano Kosovo ne sme biti član ni jedne međunarodne organizacije, posebno ne one koja se bori protiv kriminala, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na interresornom sastanku Koordinacionog tela za sprečavanje prijema tzv. Kosova u članstvo u Interpol

Ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo u Interpolu, Srbija će, prema rečima ministra, energično i argumentovano boriti kako bi to sprečila, jer je to u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i samim smislom postojanja ove organizacije, saopštio je MUP.

Takozvano Kosovo, kako je naveo, ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Vulin je istakao da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

"Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila“, istakao je ministar Vulin.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će Koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija potpuno spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje.

Prijem tzv. Kosova u Interpol odbijen je 2018. godine jer su države članice glasale protiv toga, a godinu dana kasnije ponovo je bilo podnelo zahtev za prijem, ali je kasnije taj zahtev povuklo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KOSOVAR

pre 3 godine

Prvo MORAM da mu uputim aplauz,jer ovo je prvi put da ni jednom nije spomenuo "naseg"predsednika vucica.Dalje,ko si ti i ko tebe uopste slusa,tetkin sine?Ako bi se ti pitao,mi nebi imali sta ni da jedemo,jer toliko je tebi "stalo"do Kosova i njenih gradjana.Ako je Kosovo to sto ti lupetas,neznam zasto se onda toliko "borite"za njega,naravno ako nisu u pitanju rudna bogatstva koje lezi na tim prostorima. Ti si jedna notorna lazovcina i jedan nepopravljivi sovinista koji zivi jos u vreme markoviceve i milosevica.Ali,bez obzira sta vi zelite ili ne zelite,Kosovo ide napred,ne u onom taktu koje bi moglo da nemamo problema sa takvima kao sto si ti,ali nisi i neces ni ti biti kamen spoticanja za njegovu sudbinu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17