• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

13.04.2021

15:46

Nebojša Bakarec: Dan mrmota Đilasovog Stefanovića

Politika

Nebojša Bakarec: Dan mrmota Đilasovog Stefanovića

Podeli vest

Postoji fenomen koji se zove „Dan mrmota“, po kultnom filmu. Fenomen označava beskonačno ponavljanje jednog dana

Tako se Đilasov Stefanović, osoba bez imena, juče halucinirajući obratio gospodinu Darku Glišiću. Međutim, danas se isti „mrmot“ Stefanović, opet istovetno obratio gospodinu Darku Glišiću. Pogledam sajt SSP, nije greška, dva istovetna obraćanja. Očekujem da će shodno sindromu mrmota, Đilasov Stefanović i sutra da priča isto. Dani mrmota.

Vidi se da je čovek za koga se izvesno jedino zna da se zove imenom „B“, a Stefanović prezimenom, da je zaglavljen u onom danu kada je kako sam pominje „udaren metalnom štanglom u glavu“, pre tri godine. I od tada B. Stefanović, ko Švaba tralala, halucinira jedno te isto. Inače, radi se o čoveku koji je svojom glupošću pre 5 godina izgubio kršteno ime. Osto čovek bez imena! Zvao se Borislav, Borisav, Borkosav…tako nešto. Nije znao da popuni neke formulare, pa umesto da promeni formulare, on se odreko krštenog imena.

Od tada je bezimen. Srećom, našao se dobri Đilas, pa mu je 2019. godine, dao rezervno ime „Zamenik“. Tako da sada znamo kako se B. Stefanović zove – Zamenik B. Stefanović (ovo „B“ znači „bezimeni“). I kao što je Zamenik, čovek bez imena, tako je Šef od Zamenika, Čovek bez savesti. Gde ju je izgubio, ne zna se, pitanje je da li ju je ikada i posedovao? A Čovek bez savesti, ima i potpredsednicu, koja nije „Zamenica“ (nije ni imenica, više je kao ona vrsta glagola…). E ta potpredsednica ima samo ime. Marinika. Žena bez prezimena (to je slično kao žena bez prošlosti). Bezprezimena. Zbog čega im svima nešto nedostaje? Ovom savest, onom ime, ovoj prezime? I gde su to izgubili? Jedno im je zajedničko, niko od njih nema obraz, bezobraznici!

A od sindroma mrmota pate i Zamenikov šef, Čovek bez savesti, i Žena bez prezimena. Čovek bez savesti je zaglavljen u danu kada je završio pljačku 619 miliona evra, i želi da beskonačno ponavlja taj dan. Sa druge strane Marinika, Žena bez prezimena je zaglavljena u nekom danu kada je počela da prosjači i reketira institucije i kompanije, i kao što vidimo i njoj se ponavlja taj dan mrmota. Time ovo troje mrmota, ispisuju stranice jedne nove bajke, slične onoj o „Tri praseta“, samo što se ova nova bajka zove „Tri mrmota“.

A mrmot Zamenik Stefanović je grdno prezupčio! Spao mu remen sa motora, pa klopoće li, klopoće, svaki dan isto. Međutim, bezimeni Zamenik preti gospodinu Darku Glišiću, sudom revolucije koji će on organizovati sa svojim šefom, Čovekom bez imena, i Ženom bez prezimena, kada dođu na vlast. Na kukovo leto! Кad na vrbi rodi grožđe! Linburga meseca! Кad se budu šišali majmuni!

Tako je Bezimeni Zamenik Stefanović, kao prvoaprilska šala, prvog aprila pretio da će on i njegov Šef, Čovek bez savesti, sve poništiti i uništiti kada dođu na vlast. Oprem dobro! Tada je rekao "Poništićemo sve poslove vlasti, i sve odluke vlasti…“. Pre dve godine je Zamenikov kolega, bivši potpredsednik iste stranke, Marko Trotinet, poznatiji kao „čovek koji muči kuma“, ili „onaj koji spaljuje knjige“, najavio da će kada SSP dođe na vlast, sve što je građeno od 2012., srušiti. 

Zbog toga postavljam par pitanja Zameniku velikog Mrmota.
Da li ćete srušiti sve novoizgrađene bolnice i kliničke centre, ako dođete na vlast?
Da li ćete poništiti sve odluke o nabavci i proizvodnji vakcina, ako dođete na vlast?
Da li ćete srušiti sve novoizgrađene vrtiće i škole, ako dođete na vlast?
Da li  ćete srušiti stotine kilometara novoizgrađenih autoputeva, ako dođete na vlast?
Da li ćete srušiti spomenik Stefanu Nemanji, ako dođete na vlast?
Da li ćete srušiti spomenik Borislavu Pekiću, ako dođete na vlast?
Da li ćete srušiti spomenik Caru Nikolaju, ako dođete na vlast?
Da li ćete srušiti „Beograd na vodi“ , ako dođete na vlast?
Da li ćete sravniti sa zemljom rekonstruisani Trg Republike, ako dođete na vlast?
Da li ćete preorati sve rekonstruisane ulice u Srbiji, ako dođete na vlast?
Da ćete srušiti sve nove proizvodne pogone širom Srbije, ako dođete na vlast?
Da ćete izbaciti sve strane investitore, ako dođete na vlast?

Ako dođete na vlast, ne treba sumnjati da ćete sve to uraditi. Srećom, nikada više nećete doći na vlast. Taj „Dan mrmota“ nećete gledati!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17