• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.05.2021

20:50

/VIDEO/ PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI POSVEĆENOJ DANU POBEDE NAD FAŠIZMOM: Teško je govoriti na današnji dan, ali SVAKOM BUDUĆEM HITLERU NAŠA ZEMLJA ĆE REĆI NE!

Politika

/VIDEO/ PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI POSVEĆENOJ DANU POBEDE NAD FAŠIZMOM: Teško je govoriti na današnji dan, ali SVAKOM BUDUĆEM HITLERU NAŠA ZEMLJA ĆE REĆI NE!

Podeli vest

Svečanom akademijom obeležen je 9. maj Dan pobede nad fašizmom

Prisutnima se prvi obratio predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: Printscreen

- Teške su naše pobede, pa tako je teška i ova iz 1945. godine. Srbi su bili na meti fašizma. Desilo se da je Jasenovac posle oslobađanja Beograda, likvidirao Srbe. Na samom početku rata Pavelić je rekao "Ne smeš biti tolerantan prema Srbima". Ja kao potomak Kozare, naravno da sam ponosan ali i tužan zato što je moja Kozara izgubila gotovo svo stanovništvo. 

Nakon Dodika, obratio se predsednik Vučić.

- Teško je govoriti na današnji dan. Danas ću govoriti sa ponosom o antifašističkoj borbi. Kada spasiš jedan život, kao da si spasao celo čovečanstvo, glasi jedna poslovica. Šrta je onda kada ubiješ jednog čoveka? Znamo mi danas, i svakom budućem Hitleru naša prestonica će reći ne. Srbi su se digli na oružje svuda na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Naš narod svrstao se u redove savezničke opozicije. Pobednici pišu istoriju samo onda kada su spremni da u njoj ne lažu. Ćrtve nam se mere u milionima, ne para, već ljudskih života. Kada kažete da sam drzak i bezobrazan samo zato što vam govorim istinu u lice, moj odgovor vam je biću još drskiji i bezobrazniji jer ste Srbiju ponižavali. Ja večeras hoću da se odmaknem od ove govornice da se pomolim svim koji su poginuli u oslobodilačkim prodorima. Da vam kažem veliko hvala za sve što ste učinili i za Jugoslaviju i za Srbiju i za naš narod. Živela Srpska, živela Srbija neka je večan srpski narod. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica Milicic

pre 2 godine

Slobodarski duh je pobedio fasizam, ovu pobedu slavimo svake godine.

Zoran

pre 2 godine

Председниче нека те Бог чува. Србија је поносна што има тебе, нека је сретна ова земља што је напокон добила човека на њеном челу који се бори за свој народ. Живео нам Вучићу, и још дуго да будеш на челу ове земље, да се бориш за своју земљу , свака част Председниче

Smrad

pre 2 godine

Nije li trebao on da odgovovori Milanoviću nešta. Ono bilo je najavljivano. Nije valjda da se prepao pa da ga Vulin treba da brani

Ivana

pre 2 godine

Predsednik Vučić zaista želi da sačuva bnarod , mir i jedinstvo. Hvala našem predsedniku na svemu što radite za ekonomski oporavak i razvoj naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, na tom putu neće stat. EU mora da zaista razmisli šta radi, i koliko loših poteza je napravila. Srbija se svim silama trudi da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države.

Dragan

pre 2 godine

Krvavo plaćena sloboda za koju smo se na kraju i izborili.

Dragan

pre 2 godine

Kao poštena nacija koja je doživela stravična stradanja nismo zaboravili svu nepravdu koja nam je pričinjena a i dan danas nam se nanosi.

Dragan

pre 2 godine

Živela sloboda. Danas obeležavamo istorijsku pobedu.

Sanja

pre 2 godine

Nikada nećemo zaboraviti zločin koji je hitlerovska vojska izvršila!

latinka22

pre 2 godine

Tamo mu je i mesto, na obelaezavanju dana pobede.

stefan

pre 2 godine

naucili smo mnogo iz proslosti.Kao i tada,necemo dozvoliti ovg puta po bilo koju cenu ugrozavanje srpskih zivota.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59