• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.05.2021

14:26

KARADŽIĆA SMESTILI U ZATVOR U KOJEM SU KAZNE SLUŽILI NAJGORI KRIMINALCI U ISTORIJI! Bivši predsednik RS prebačen na ostrvo Vajt

Politika

KARADŽIĆA SMESTILI U ZATVOR U KOJEM SU KAZNE SLUŽILI NAJGORI KRIMINALCI U ISTORIJI! Bivši predsednik RS prebačen na ostrvo Vajt

Podeli vest

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić prebačen je iz zatvora u Hagu u britanski zatvor na ostrvu Vajt, na jugu Engleske, koji se nalazi na 20 kilometara od Portsmuta.

Karadžić je iz Holandije stigao ove nedelje u Veliku Britaniju, gde će služiti ostatak doživotne kazne, preneo je "Dejli mejl".

On je prebačen u zatvor na ostrvu Vajt, koji je poznat po bivšem nazivu Parkhurst.

"Dejli mejl" podseća da su u tom zatvoru kazne služili izuzetno opasni kriminalci, poput londonskih blizanaca Krej (poznati po ubistvima, oružanim pljačkama, reketu...), zatim "jorkširskog trboseka" Pitera Satklifa (serijski ubica) i Jana Brejdija (poznat po ubistvima u močvari, u kojima je stradalo i silovano petoro dece starih od 10 do 17 godina).

Na optužbu Sonje Karadžić, kćerke Radovana Karadžića, da je njen otac smešten u zgradu punu kancerogenog azbesta, portparol ministarstva pravde Velike Britanije je rekao da to "nije tačno i da zatvori u Ujedinjenom Kraljevstvu ispunjavaju zdravstvene i bezbednosne standarde."
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Logicno

pre 2 godine

I on je jedan od najgorih kriminalaca u istoriji, tu mu je i mesto. Ratni zocini ne zastrevaja, a svi saucesnici, od izvrsilaca, nalogodavaca, do marketinga (televizija, novine itd), treba da odgovaraju. Pred Bogom ce odogovarati svakako, ali je red da i zemlaljska pravda bude zadovoljena. Pakujte kofere, Drugovi!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija