• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.05.2021

18:04

NEĆE NAM AMBASADORI I SAMOZVANA TELA NAMETATI VISOKE PREDSTAVNIKE! Posle pisma Vučiću oglasio se Dodik!

Politika

NEĆE NAM AMBASADORI I SAMOZVANA TELA NAMETATI VISOKE PREDSTAVNIKE! Posle pisma Vučiću oglasio se Dodik!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti održan sastanak zvaničnika Republike Srpske i Srbije radi konsultacija u vezi sa, kako je rekao, nezakonitim pokušajem postavljanja visokog predstavnika u BiH

Dodik je za Srnu izjavio da je predsednica RS Željka Cvijanović već uputila pismo zvaničnicima Srbije jer je Srbija potpisnik Dejtonskog sporazuma, a samim tim i Aneksa 10 u kojem je jasno navedeno da su samo strane potpisnice nadležne da "traže postavljanje visokog predstavnika".

Naglasio je da "zbog elementarnog nepoštovanja vladavine prava u vidu kršenja Aneksa 10", Republika Srpska ne može da prihvati nametanje bilo koje ličnosti za visokog predstavnika, prenosi RTRS.

/FOTO/ VUČIĆU STIGLO PISMO IZ VRHA REPUBLIKE SRPSKE! Traže hitan sastanak!

- Strane potpisnice Dejtonskog mirovnog sporazuma moraju da utvrde predlog koji se potom potvrđuje relevantnom rezolucijom Saveta bezbednosti UN, a ne da nekakvi ambasadori i neka samozvana tela pokušavaju da nam nameću visoke predstavnike, kršeći međunarodno pravo - poručio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bosanac2

pre 2 godine

Dokle ce ovi vladari da umisljaju da ih neko pita za nesto zar vam nije najjasnija Yugoslavija koju su rasturili ko beba zvecku mislite i ti i bakir i covic da vas neko za nesdto pita puste vas da malo "lajete" i onda vam stasve "brnjicu" da ucutite.

Jastreb

pre 2 godine

Zna se kako i jo ga bira. To je SB UN. Ali ste vi iz RS pristajali i da vam ga nametne EU a sad bi da svoju nedoslednost ispravljate, teško će to ići, tu vam ni Vučić ne može pomoći možda ni Putin.Morate biti uvek dosledni i kad vam odgovara i kad vam ne ogrovara.

Čiča Avalski

pre 2 godine

Uzmite vučića da vam pomogne, inače je iz vaših krajeva, i verovatno zna sva sela i kod vas !!!

Teodor

pre 2 godine

Netačna je formulacija. Ne može se napisati: "neće nam nametati...". - Hoće, nametaće vam[nam] i dalje i uvek, jer ta njihova namera ne zavisi od nas. A druga je stvar što bi trebalo da se tome opiremo. Ne zavodite narod netačnim naslovima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17