• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2021

15:35

SPS osudila pretnje Vučiću: Ni slučajno, ni bez motiva

Politika

SPS osudila pretnje Vučiću: Ni slučajno, ni bez motiva

Podeli vest

Socijalistička partija Srbije najoštrije je danas osudila pretnje smrću upućene predsedniku Aleksandru Vučiću preko društvenih mreža, i to, kako navode, od strane onih koji su osumnjičeni za više krivičnih dela, ističući da bi time morali da se pozabave svi nadležni organi.


- Želeti nečiju smrt je samo po sebi monstruozno, i samo govori o tome na šta mogu biti spremni ljudi koji nemaju nikakvih skrupula, kojima ničiji život nije važan i ništa im nije sveto - naveo je šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević u pisanoj izjavi.


Kako je rekao, neko može da se ne slaže sa nečijom politikom, stavovima ili delima, ali pretnja smrću upućena javno, bilo kome, je akt nečovečnosti i beskrupuloznosti.

Milićević je istakao da bi ovakvom pretnjom po život, upućenom Vučiću, morali da se pozabave svi nadležni organi.

- To što su pretnje upućene baš predsedniku, koji svakodnevno objavljuje rat organizovanom kriminalu i mafiji, nije slučajno, ni bez motiva. Verovatno oni na koje se odnosi organizovana borba države protiv ove pošasti smatraju da će ovakva gnusna pretnja uplašiti i predsednika i državu, te da će sebi obezbediti još malo kupljenog vremena - naveo je Milićević.

To je, kaže, potpuno pogrešna procena.

- Država će ići do kraja u obračunu sa svim vidovima organizovanog kriminala koji pokušava da naše društvo skrene sa evropskog i razvojnog puta. To neće uspeti, kakve god pretnje upućivali - zaključio je Milićević.

Vučiću je na njegovom je Instagram profilu upućena pretnja smrću, a prema saznanjima "Novosti", pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija