• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2021

13:29

Ministar Stefanović u fabrici "Sloboda“ u Čačku

Ministarstvo odbrane

Politika

Ministar Stefanović u fabrici "Sloboda“ u Čačku

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je sa rukovodstvom fabrike „Sloboda“ u Čačku, gde je tokom noći došlo do požara i serije eksplozija u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača.

On je naveo da u magacinu u kojem je došlo do eksplozije nije bilo artiljerijske municije, kako se to spekulisalo u javnosti, već je reč o određenim komponentama upaljača.

- Nije bilo takve vrste municije, ali to, naravno, ne znači da je opasnost u potpunosti otklonjena. Tek kada prođe vreme predviđeno pravilnicima i kada bude potpuno bezbedno da se priđe, istraga će pokazati šta su uzroci požara, odnosno eksplozija koje su nakon toga usledile. Brzom intervencijom rukovodstva "Slobode" evakuisani su svi radnici koji su se u tom trenutku nalazili u krugu fabrike. I, što je najvažnije, niko nije stradao, niti je povređen – naglasio je Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar je najavio da očekuje da će tokom dana helikopteri Vojske, u skladu sa procenom nadležnih iz Ratnog vazduhoplovstva, učestvovati u gašenju požara i objasnio da će letelice sa bezbedne visine na mesto požara bacati više od četiri tone vode, što bi trebalo da pomogne da se požar konačno ugasi.

Kako je dodao, u skladu sa pravilima po isteku 24 časa od poslednje detonacije moći će da priđu i jedinice, odnosno stručnjaci iz oblasti pirotehnike, a zatim i vatrogasci koji će delovati u skladu sa potrebama.

- Sreća u nesreći je što je reč o izdvojenom magacinu. Dakle, ništa se nije dogodilo u krugu onih delova fabrike koji su vezani za neposrednu proizvodnju. Naravno, najvažnija stvar je da niko od ljudi nije stradao i da niko nije povređen. Očekujem da posle analiza tokom narednih nedelja i istrage koju će sprovesti nadležni organi, dođemo do svih odgovora na pitanja kako je došlo do ove situacije, kolika je ukupna šteta i šta su mere koje treba da se preduzmu da se ovako nešto u budućnosti ne bi dešavalo – rekao je Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane

On je rekao i da očekuje da će tokom vikenda požar u potpunosti biti ugašen, te da će od ponedeljka fabrika, koja hrani više od 2.000 ljudi, moći da nastavi sa redovnim radom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17