• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.06.2021

18:31

SRBIJA NABAVLJA SUHOJE! Važan sastanak na forumu u Sankt Peterburgu!

Politika

SRBIJA NABAVLJA SUHOJE! Važan sastanak na forumu u Sankt Peterburgu!

Podeli vest

Rusija i Srbija su se na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu vratile pitanju dogovora o kupovini ruskih putničkih aviona "Suhoj superdžet 100"

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije je saopštilo da su na sastanku vicepremijera Rusije Jurija Borisova sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenadom Popovićem, kome je prisustvovao i ruski ministar industrije Denis Manturov, između ostalog razgovarano o dogovoru da Srbija kupi avione S SJ100.

U oktobru 2019. godine, podsetimo, Rusija je saopštila da sa Srbijom vodi pregovore o obnovi flote nacionalnog prevoznika "Er Srbija" avionima S SJ100.

Cena ovog aviona sa 100 mesta je oko 35 miliona dolara. Najveća verzija "superdžet 100-95" ima raspon krila od 29,9 metara, visinu 10,9 metara, raspon krila 27,8 metara, kapacitet do 98 putnika i dostiže kao i prethodni modeli brzinu od 0,9 maha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 2 godine

A ja se ponadao barem Suhoju 30SM, ali Bože zdravlja, biće jednog dana :)

Mito

pre 2 godine

Pišete o putničkom avionu, a stavite sliku borbenog aviona?????

koliko

pre 2 godine

lol.. prica se o putnickom, na slici trol vojni avion.. ajd sto taj vojni avion je 2x veci od miga29, nema gde da okrene iznad srbije, morao bi da predje granicu.. a drugo, od putnickog isto NEMA NISTA, te avione NIKO ne koristi pa ni rus, a kod nas za te avione NEMA odrzavanja.. nema SMISLA uzimati nesto kad vec za Boeing/Airbus imamo svu tehniku clanak glup kao i onaj sto ga je pisao

Djordjr

pre 2 godine

A fotografiju koju ste postavili na naslovnoj strani ovog teksta, kakve veze ima s nabavkm putnickog aviona sa sto mesta?! Opet patka? Postavite fotografiju koja nema veze sa tekstom? Kakvi ste vi prevaranti!

Darko

pre 2 godine

Taj Suhoj o kom pišete je putnički avion. Što ste stavili sliku ratnog aviona? Kako vas nije sramota da tako obmanjujete i lažete ljude. Diktator je gotov. Dijana Hrkalovoć je otpevala Mosadu sve o vezama Velje nevolje i Vučića. Kad on bude pao ni vi nećete postojati jer neće imati ko da vas finansira.

pero

pre 2 godine

...svasta ..u tekstu rijec o civilnim putnickim suholjima a slika suholje lovac bombarder ...ha ha ha ha ..svasta..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija