• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

18.06.2021

22:02

PRLJAVA, BOLESNA KAMPANJA ĐILASOVACA PROTIV DRŽAVE! 'Danas' brani Kurtija od Vučića?! Smeta im što se predsednik bori za Srbiju!

Politika

PRLJAVA, BOLESNA KAMPANJA ĐILASOVACA PROTIV DRŽAVE! 'Danas' brani Kurtija od Vučića?! Smeta im što se predsednik bori za Srbiju!

Podeli vest

Tajkunu Draganu Đilasu i njegovim novinarima jako smeta to što se srpski predsednik u Briselu bori za interese naroda i države, pa je tako dnevni list "Danas" juče čak krenuo da od Vučića brani takozvanog kosovskog premijera Aljbina Kurtija!

Ovaj dnevni list objavio je tekst pod naslovom "Aleksandar Vučić priznao da je vređao Aljbina Kurtija", kojim su se posredno stavili na stranu šiptarskog lidera.

"Vučić se zapravo hvalio 'oštrim' reakcijama i grubošću. Kako je rekao, možda je i uvredio Aljbina Kurtija, ali, istakao je, istovremeno, da mu posle nije bilo žao. Naznačio je i da je preterao i bio neprijatan...", piše između ostalog u ovom tekstu u kome se suze rone nad sudbinom šiptarskog ekstremiste. 

Komentarišući ove navode, glavna urednica i direktorka Studija B Ivana Vučićević kaže da pisanje "Danasa" i ostalih đilasovskih medija izaziva mučninu kod ogromnog dela građana.

Kurti sad ratuje sa Kosnetom

Američki ambasador Filip Kosnet rekao je da Priština ima obavezu da uspostavi Zajednicu srpskih opština, što je Aljbin Kurti ponovo odbio.
- Čini mi se da zahtev za etničkim udruživanjem, koji je aktuelan već skoro deceniju, ne potiče od običnih ljudi, već od političara i naših severnih suseda - rekao je Kurti.

- Odavno je jasno da Šolakovi i Đilasovi mediji ne biraju sredstva u napadu na predsednika Vučića. Mučno je kada su im u tome saveznici čak i najcrnji albanski separatisti i zločinci. Ovo jeste zaprepašćujuće odsustvo patriotizma i osećaja za nacionalni interes. Skandalozni, ali bezuspešni napadi koji horski upućuju Đilasovi mediji na račun predsednika svedoče da su oni spremni da se udruže sa bilo kim, pa i sa najcrnjim đavolom samo ako im je Vučić meta - kaže Vučićevićeva.

Analitičar Dejan Vuk Stanković navodi da je ovo zapravo uređivačka politika koja zagovara nezavisno Kosovo.

- "Danas" je jedini dnevni list u kome nezavisnost "Kosova" nije negativno određena. Tekst u kome se Kurti, nakon otvorenih nediplomatskih provokacija, predstavlja kao žrtva treba shvatiti kao direktnu posledicu uređivačke politike koja je ekstremno kritička prema Vučiću, a ujedno je veoma otvorena za nezavisnost "Kosova" - naglašava Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DEJAN

pre 2 godine

Srbija mora da donosi zakon podhitno za neprijateljsku delatnost lazi protiv Naroda Srbije i Srbije.Da nebi takvi pljackasi od 614 miliona Srpskog naroda bili na Slobodi a kamoli baviti se Politikom protiv Drzave i naroda.

Ron

pre 2 godine

Djilas brani Kurtija, a za Mariniku smo genocidni narod. Ne mogu da verujem da cak i tih 2% Srba podrzava ove spodobe.

nedeljko

pre 2 godine

Djilasa treba da bude sramota! Ovo je direktan atak na drzavu, izdajnistvo!

Vesna3112

pre 2 godine

Mislim da je Djilas spreman da poseti neku dobru ustanovu

Vesna3112

pre 2 godine

Dovoljno je da vidis Djilasa vec ti se smrke a ne jos da ga slusas

Nikola

pre 2 godine

Sličan se sličnom raduje, sta tu nije jasno? "Danas" danas brani Kurtija, brani crnogorskog pjanca, daje prostora raznim Radama, da je ziv Franjo i on bi imao redovnu kolumnu u tom Djitlerovom smeću od novina.

Jelena

pre 2 godine

Oni ne staju sa vredjanjem Srbije, treba ih zakonom zabraniti.

Boban

pre 2 godine

Djilas je najveca sramota Srbije i srpskog naroda.

Dragana

pre 2 godine

Koliko treba da mrzis svoju drzavu da gazis po njoj kao Djilas.

Rade R

pre 2 godine

Toliko su bedni i odvratni da ne treba trošiti puno reči na njih, na izdajnike!

Tina

pre 2 godine

Sta de drugo moglo i očelivsti od izdajnika Djilasa da se on pita, on bi Kosovo već prodao.

Sofija

pre 2 godine

Не могу да схватим ове изјаве али желиш да владаш Србијом и над српским народом.Нешто му није уреду са главом

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija