• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2021

13:17

VULIN SA KOMESARKOM EU razgovarao o rešenju problema iregularnih migracija! /FOTO/

www.mup.gov.rs

Politika

VULIN SA KOMESARKOM EU razgovarao o rešenju problema iregularnih migracija! /FOTO/

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je u Beogradu sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, organizovanog kriminala i korupcije

Ministar Vulin je istakao da je za rešenje problema iregularnih migracija neophodno da Evropska unija zauzme jedinstveno, zajedničko rešenje i naglasio da Srbija neće biti parking za migrante.

Ministar je ukazao da je od početka migrantske krize Srbija imala human i odgovoran pristup, što je prepoznato i više puta pohvaljeno od strane međunarodne zajednice.

Ministar Vulin i komesarka Johanson složili su se da migracije nisu nov fenomen i da će one uvek postojati te da je zato zajednički zadatak ne da se one spreče, već da se urede na legalan način. U tom kontekstu saradnja i zajednički rad evropske Agencije za graničnu i obalsku stražu - Fronteksa i srpske policije je dobar pravac. 

„Danas na granici sa Bugarskom otpočinjemo novi vid saradnje i drago mi je što ćemo dobiti podršku Fronteksa angažovanjem njihovih pripadnika koji će se sa srpskim graničarima boriti protiv iregularnih prelazaka granice“, rekao je ministar Vulin.

Foto: www.mup.gov.rs

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, ministar Vulin je naglasio odličnu saradnju Srbije sa Evropolom, a komesarka Johanson je istakla da Evropska unija podržava Srbiju na polju unapređenja borbe protiv organizovanog kriminala, suzbijanja korupcije i posebno u oblasti vladavine prava, a u kontekstu procesa evrointegracija Srbije. 

Komesarka je naglasila da je Srbija pouzdan partner u rešavanju iregularnih migracija i izrazila zadovoljstvo zbog dolaska pripadnika Fronteksa na granicu Srbije i Bugarske, što će značajno unaprediti saradnju.

Foto: www.mup.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija