• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2021

16:48

PREPONOSAN SAM NA SRPSKE FINANSIJE! Siniša Mali objavio sjajne vesti!

Tanjug

Politika

PREPONOSAN SAM NA SRPSKE FINANSIJE! Siniša Mali objavio sjajne vesti!

Podeli vest

Preponosan sam na srpske finansije, jer se u poslednje vreme nižu potvrde uspešne ekonomske politike koju vodimo, izjavio je ministar finansija Siniša Mali povodom današnje vesti da je EBRD duplo povećao prognozu privrednog rasta Srbije na šest odsto za 2021. godinu

Srbija hrabro ide napred, napisao je Mali na instagramu.

- Mi znamo da možemo bolje, jer smo uložili svo neophodno znanje i posvećeno smo radili na održavanju naše ekonomije, dodatnim izdavanjima u okviru tri paketa pomoći prošle i ove godine od oko osam milijardi evra, kako bismo umanjili negativne posledice virusa korona. Izbegli smo crne scenarije, održali našu privredu i potrošnju, posvetili se rastu ekonomije. Na vreme smo prepoznali nove izvore rasta, svesni da cemo postici uspeh nikad većim kapitanim ulaganjima i tranziciom ka zelenoj energiji - istakao je Mali.

Navodi da zato i ne čudi što smo lideri na Zapadnom Balkanu po pitanju očekivane stope rasta.

- A, računamo da ćemo ostvariti i jedan od tri najbolja rezultata u Evropi. To će omogućiti rast plata i penzija, odnosno rast životnog standarda. Posebno smo posvećeni izgradnji i rekonstrukciji zdravstvenih kapaciteta, nabavci lekova i vakcina. Još malo je ostalo do postizanja kolektivnog imuniteta, jer treba smanjiti rizike i neizvesnost koju nosi kretanje novog delta soja virusa. Zato, budite odgovorni i vakcinišite se - poručio je Mali.

Verujem u još veći napredak, koji će se postići upornošću i odgovornošću, dodao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 3 godine

jos samo i gradjani da budu makar samo ponosni na licna primanja pa cemo na pice.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija