• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2021

10:07

NAPADI NA MENE I VUČIĆA SE UVEK ISTO SPROVODE! Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad!

ministarstvo unutrašnjih poslova

Politika

NAPADI NA MENE I VUČIĆA SE UVEK ISTO SPROVODE! Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad!

Podeli vest

Napadi na predsednika Vučića ili mene imaju svoj uzrok, ali i uvek isti način na koji se sprovode. Kriminalcima se najpre sastavi izjava koju sa više ili manje umešnosti ponove. Zatim se izjava nezvanično dostavlja za to pripremljenim medijima koji je plasiraju uz odgovarajuću opremu, naslov, podnaslove, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS Aleksandar Vulin

 

"Naslov mora da pogodi lica koja se napadaju, sam tekst i njegova oprema ne smeju da izazivaju sumnju u istinitost tvrdnje ili da navode na pitanja o motivu i kredibilitetu onog ko je izjavu dao. Nije bitno ko je rekao, pa ni šta je rekao, već ko je meta. Zatim se uključuju uvek isti političari ili analitičari da komentarišu objavu i onda se njihove izjave prenose kao samostalna vest. U svakom sledećem prenošenju zanemaruje se izvor informacije, a u naslov se izvlače zaključci ili pogodni delovi izjava. Na kraju se tako obrađene vesti prenose u medijima u regionu koje u potpunosti zanemaruju izvor, a daju svoje tumačenje zaključaka i izjava. Prenete izjave ne služe da bi se čitaoci u regionu informisali o dešavanjima u Srbiji, već da bi se stvorila ili potvrdila slika o Srbiji i njenom rukovodstvu. Tako obrađene vesti se još jednom vrate u našu zemlju i prenesu u medijima koji su čitavu priču pokrenuli i dogovorili. I tako od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića mesara, do hrvatskog Jutarnjeg lista i nazad", poručio je Aleksandar Vulin odgovarajući na napade medija iz regiona na predsednika Vučića i njega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boris

pre 2 godine

Ovo je već postalo jako providno da iza svega stoji opozicija.

Danijela

pre 2 godine

Opozicija može da pokušava na sve načine da naruši ugled Vulina i Vučića ali sve im to pada u vodu jer narod odavno zna kakvi su oni lažovi.

Anka

pre 2 godine

Pa ovo je klasičan tip kampanje opozicije! Kada nemaju šta drugo da ponude građanima.

Todora

pre 2 godine

Neki očigledno koriste ovu situaciju kao pokušaj za prikupljanje političkih poena. Sramota!

Vanja

pre 2 godine

Nije na mestu da se ismeva i napada činjenica da je Srbija danas bezbednija zemlja zahvaljujući blagovremenom reagovanju što se tiče Belivukovog klana.

Sara

pre 2 godine

Samo malograđani mogu da veruju kriminalcima. Da im je za verovati, ne bi bili tamo gde jesu.

biljana

pre 2 godine

Uvek sam bila za Vucica. Ja sam nezaposleno lice fakult. obrazovano pred penzijom. Neka obrati gdin Vulin sta mu radi saobr. policija. Proverite gde vrebaju ljude da naplate nepropisno prelazenje ulice. U Voj.Stepe kod br 218 mi napisa kaznu na 5000 din za dva koraka predjena preko ulice gde je suzeno i nema nikog. Iskrljesteni policajac koji je meni nezaposlenoj, mladom studentu i zeni kontroloru iz tramvaja sa minimalcem platom obratio se kao da smo poslednji olos i kriminalci i trazio licne karte i nije rekao zasto i pretio privodjenjem. Jos mi je otac bio kuci sa 89 god i mrtav bolestan tek izasao iz bolnice. Neka znam da drzavi treba novac ali ovaj nacin i postupak a i mesto gde naplacuju kaznu gde su dva koraka je sramno. Ja sam pomislila da su u blizini krim. lica pa ih jure. Da je neki put veliki pa da kazem. Nek informer slika i vidi o cemu se radi. Siroko tramv. stajaliste i posto ne znam tu lokaciju krenem na dole i nigde prelaza samo dele dva koraka od parne strane. Posle sam dugo plakala sta me snaslo. Plus imam sudjenje koje traje 12 god gde hoce da mi otmu kucu civilnom prodajom. Zbog svega cu sledeci put razmisliti kakva je drzava prema lojalnim gradjanima

Ivana

pre 2 godine

Znamo da rade mafijaši u Srbiji, svaki napad je iz zatvora. Ovo je strašno koliko mediji brane kriminalce, građani ne veruju nijednom kriminalci ni ubici vferuju Aleksandru Vučiću koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17