• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2021

14:57 >> 15:09

NAŠEM NARODU DATI JASAN SIGNAL DA OVDE BRINEMO O NJIHOVIM INTERESIMA! Opozicija složna, jedinstvo sa vlasti u podršci Republici Srpskoj

Tanjug/Rade Prelić

Politika

NAŠEM NARODU DATI JASAN SIGNAL DA OVDE BRINEMO O NJIHOVIM INTERESIMA! Opozicija složna, jedinstvo sa vlasti u podršci Republici Srpskoj

Podeli vest

Stranke opozicije koje učestvuju u međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije pozdravile su poziv koji im je uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić da prisustvuju sutrašnjim razgovorima sa rukovodstvom Republike Srpske

Predsednik parlamenta Ivica Dačić je juče na konferenciji posle sastanka Radne grupe za dijalog najavio da će se nastaviti praksa obavljanja konsultacija oko nacionalnih i državnih pitanja, i u tom smislu je istakao da je predsednik Vučić pozvao predstavnike političkih stranaka na razgovore s rukovodstvom Republike Srpske.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine


Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović smatra da je ideja dobra, da će ako tako odluče stranački organi ići na te razgovore i da misli da na njima treba svi da se pojavi, jer to, kako kaže, nije politikantsko, već ozbiljno političko i nacionalno pitanje.

- Srbija treba sada da pokaže u najvećoj mogućoj meri jedinstvo u podršci RS. To je naš narod, treba im poslati signal da i ovde postoje ljudi koji brinu i koji su spremni da je brane i da postoji neka vrsta jedinstva po tom pitanju - naveo je Jovanović.

 

Radikali, DSS i Dveri politički jedinstveni


Ocenjuje da Vučićev poziv nije "politikantski" i da on nema ništa od toga, odnosno ne može da dobije, kako kaže, nikakve političke poene.

- To nadilazi priču o strankama i stranačkim interesima, mislim da je važno što je došlo do tog poziva i ja ću učiniti sve da se odazovem bez ikakvog problema. Mislim da je to dobra stvar - rekao je Jovanović.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Miloš Jovanović DSS

 

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović kaže da će poziv predsednika Vučića svim članovima Radne grupe da prisustvuju sastanku sa delegacijom RS preneti Predsedništvu pokreta koje je jedino ovlašćeno da donese odluke po tom pitanju.

- Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da je primer jedinstva vlasti i opozicije u RS dobar primer kako treba zajednički nastupati kada su nacionalni i državni interesi u pitanju - rekao je Obradović.

Obradović poručuje da bez obzira na ideološke razlike stranke treba da budu jedinstvene kada je ugrožena RS ili kada treba braniti KiM u sastavu Srbije.

Foto: Instagram/obradovic_bosko

Boško Obradović Dveri


- Nažalost, u Srbiji nemamo primere dobre prakse poput ovog iz RS, ali videćemo da li će se u budućnosti konačno i po tom pitanju nešto početi da se menja, ali ono što je za mene važno jeste da i iz Srbije dođu glasovi podrške u RS, njenom rukovodstvu, i glasovi protivljenja izmenama Krivičnog zakonika BiH - rekao je Obradović.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj rekao je da će na taj sastanak ići.

- Mislim da i stranke u Srbiji moraju da izraze političko jedinstvo po pitanju situacije u Republici Srpskoj i da pruže maksimalnu podršku rukovodstvu Republike Srpske. Srebrenica je tačka preko koje se pokušava slamanje kičme srpskom narodu kao jedinom državotvornom narodu u ovom delu Balkana i zato nam je preko potrebno jedinstvo oko pitanja od nacionalnog interesa - rekao je Šešelj.

On je poručio da "nikada nijedna politička garnitura ne sme prihvatiti tu laž da se u Srebrenici desio genocid".

Foto: Beta

Aleksandar Šešelj SRS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija