• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2021

15:26

SRBI NISU GENOCIDAN NAROD, ŽELIMO ISTINSKO POMIRENJE SRBA I BOŠNJAKA!

mbpi.gov.rs

Politika

SRBI NISU GENOCIDAN NAROD, ŽELIMO ISTINSKO POMIRENJE SRBA I BOŠNJAKA!

Podeli vest

Srbi nikada neće prihvatiti odluke međunarodnih predstavnika kojim se srpski narod proglašava za genocidan. Jedini cilj ovakvih odluka jeste slabljenje našeg naroda na Balkanu, rušenje dejtonske Republike Srpske i njeno utapanje u centralizovanu Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi srpski narod bio manjina bez političkog značaja. Oni koji donose ovakve odluke protiv Srba, žele da čitavu Bosnu i Hercegovinu vrate tri decenije nazad, u nove podele i sukobe, umesto da se priča o budućnosti i istinskom pomirenju Srba i Bošnjaka, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović

 

On je posetio Zvornik i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom ovog grada Zoranom Stevanovićem.

Popović je najavio da će Vlada Republike Srbije pomoći da u Zvorniku bude uspostavljen Inovacioni
startap centar gde će mladi iz tog kraja učiti kako da postanu uspešni inovatori i preduzetnici.

- Cilj je da osposobimo i ohrabrimo mlade da postanu inovatori u mestima gde žive i rade. Ovaj kraj je poznat po vrednim i preduzimljivim ljudima. I sa jedne i sa druge strane Drine. Treba da radimo na povezivanju i oblikovanju načina razmišljanja mladih. Da mlade učimo da misle i da veruju u svoje ideje, to je ključ razvoja preduzetničke kulture i inovacija - rekao je Popović. 

Foto: mbpi.gov.rs

Ministar je istakao da je Srbija spremna da pruži Republici Srpskoj svu neophodnu materijalnu i
ekspertsku podršku da ojača svoje kapacitete u razvoju inovacija i novih tehnologija.

- Pravi prijatelj ti neće dati ribu, već će te naučiti da pecaš. Želimo da podelimo znanje i pomognemo Republici Srpskoj da kao i Srbija postane IT sila u ovom delu Evrope. To je način da zadržimo mlade u Republici Srpskoj i podignemo životni standard koristeći sopstveno - rekao je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović zahvalio se ministru Popoviću, Vladi Srbije i predsedniku
Vučiću na svemu što rade za razvoj Republike Srpske.

- Podrška koju nam ministar Popović i Vlada Republike Srbije daju u realizaciji ideje izgradnje
Inovacionog startap centra u Zvorniku još jedan je dokaz stalne pomoći Srbije Republici Srpskoj -
izjavio je Stevanović i tom prilikom izrazio posvećenost grada Zvornika daljem snaženju veza između Republike Srpske i Srbije.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51