• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

17.08.2021

22:32

ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE OBJASNIO ALBANCIMA ZAŠTO ĆE IH SRBI PREGAZITI, AKO... Debakl Amerike u Avganistanu je obrazac za...

Politika

ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE OBJASNIO ALBANCIMA ZAŠTO ĆE IH SRBI PREGAZITI, AKO... Debakl Amerike u Avganistanu je obrazac za...

Podeli vest

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Jakov Kedmi govorio je o razlogu neuspeha američkih napora da stvori avganistansku vojsku.

Brzi uspeh militanata talibanske terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji može se objasniti tradicionalnom nesposobnošću vojnih instruktora iz Sjedinjenih Američkih Država da formiraju efikasne strane oružane snage.

Ovo mišljenje, izrazio je bivši šef izraelske specijalne službe Jakov Kedmi.

Ekspert je primetio da se za njega "pobedonosni marš talibana u Avganistanu", koji se dogodio neposredno nakon povlačenja američkog oružanog kontingenta iz ove zemlje, čini "prirodnim rezultatom američkih aktivnosti" u ovoj državi. 

PANIKA U PRIŠTINI, SERVER TEŠI ALBANCE! Ameri beže iz Kabula, ali neće sa KiM! NE ZA SADA, ALI DAĆE BOG...

Kedmi je neuspeh američkih napora u obučavanju avganistanske vojske objasnio tradicionalnom nesposobnošću Amerikanaca da obučavaju oružane snage drugih zemalja.

Stručnjak je primetio da je "slabost Vašingtona posebno uočljiva u poređenju sa rezultatima rada sovjetskih vojnih instruktora u Vijetnamu, Avganistanu i na Kubi ".

- U Iraku je postojala ozbiljna vojska, jer ju je obučavao SSSR. A onda su Amerikanci odlučili da pripreme iračku vojsku. I pobegli su otprilike na isti način na koji je sada avganistanska vojska. Nije važno koga predaju. Ono što naprave puste da propadne. Bilo je tako i u Vijetnamu . rezimirao je Kedmi objašnjavajući zašto je avganistanska vojska, pažljivo pripremljena od strane SAD nestala.

Foto: Printskrin

Podsetimo, posle debakla SAD u Avganistanu i ekspresnog zauzimanja države od strane talibana u Prištini je zavladala panika.

AMERI NAMAGARČENI! TALIBANI OBEĆALI PUTINU, NEĆEMO DIRATI CENTRALNU AZIJU, A KINI DA NEĆE PODRŽATI UJGURE! Bajden predao Avganistan, a dobio veliko ništa!

Priština se plašio da će sličan scenario zadesiti i lažnu državu. Uzalud su ubeđivanja NATO i SAD, ali i njihovih portparola da se to neće desiti.

Strah od Srbije je prevelik!!! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kahones

pre 2 godine

Šta vi pričate., kakav debak Amerike i pakta, a oni 30g sprečavali ovo i sada više neće. Šta su Ameri krivi, zbog toga da Avganistanska vojska prepušta vlast svojim radikalnim islamistima. Krivoslavni Srbi samo neka krenu na Kosovo ako imaju muda...

A99

pre 2 godine

nije to strah od Srbije .. vec strah od PRAVDE .. !!! i opravdan je ... vrlo ...

PRIŠTINA CRTA METU NA ČELU SRBIMA, NAJNOVIJI NAPAD TO DOKAZUJE! Kancelarija za KiM: Sve ovo je refleksija neodgovornih poruka prištinskih političara!
Politika

PRIŠTINA CRTA METU NA ČELU SRBIMA, NAJNOVIJI NAPAD TO DOKAZUJE! Kancelarija za KiM: Sve ovo je refleksija neodgovornih poruka prištinskih političara!

Napad na srpskog mladića u Bošnjačkoj mahali, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu, saopštila je danas Kancelarija za KiM

17.08.2021

17:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija