• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.08.2021

16:00

MIHAJLO (12) JE NAPADNUT SAMO ZATO ŠTO JE SRPSKE NACIONALNOSTI! Ovaj napad je sramota međunarodne zajednice!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

MIHAJLO (12) JE NAPADNUT SAMO ZATO ŠTO JE SRPSKE NACIONALNOSTI! Ovaj napad je sramota međunarodne zajednice!

Podeli vest

Petar Petković saopštio je da je grupa starijih Albanaca danas oko 14 sati u centru Kosovske Kamenice napala 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Mihajla S. bez ikakvog povoda, da mu je nanela povrede po licu, nakon čega je dečak hospitalizovan u bolnici u tom mestu

Dečak je pored fizičkih povreda pretrpeo je ogroman stres, naveo je Petković i dodao da će Kancelarija pružiti svu raspoloživu pomoć porodici povređenjog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu.

Petković dodaje da mu je otac dečaka kazao da je Mihajlo išao u prodavnicu kao i svakog dana, ali da ga je po povratku napala grupa i vređala na albanskom jeziku.

- Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto KIM. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja idu na ruku izgrednicima - naveo je Petković.

Petković je naglasio da su dečakove povrede i stres sramota pre svega međunarodne zajednice za koju "ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti".

- Nažalost, antistrpsko raspoloženje i uzavrela retorika koju svakoga dana slušamo iz Prištine generiše i stimuliše ovakve napade prema Srbima. Zatražićemo i zvanično da se poveća bezbednost u srpskim sredinama na prostoru KIM, kao i da međunarodne organizacije na KiM izvrše snažan pritisak na vlasti u Prištini da prekinu sa politikom nekažnjavanja i najoštrije sankcionišu počinice - istakao je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17