• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

12:47

VI BISTE DA KOMADATE SRBIJU RADI MIRA NA BALKANU! Vama je dobro samo kad Srbija ne misli o Srbima i kad Srbima možete da radite šta hoćete!

printscreen RTV Pink

Politika

VI BISTE DA KOMADATE SRBIJU RADI MIRA NA BALKANU! Vama je dobro samo kad Srbija ne misli o Srbima i kad Srbima možete da radite šta hoćete!

Podeli vest

Aleksandar Vulin je ocenio da jučerašnji događaj na Cetinju jasno govore koliko je bitno da svi Srbi budu složni i da uvek nastupaju kao jedinstven politički narod

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova on je gostujući na TV Pink rekao da je zadatak ove generacije političara da stvori srpski svet da bi zaštitio Srbe.

- Ne budemo li ga mi stvorili, bojim se da sledeću generaciju Srba nećemo ni dočekati. Pogledajte kakav je to stepen mržnje i antisrpskog raspoloženja ničim izazvan. Jučerašnji događaji u Crnoj Gori mogu samo da se porede sa linčom predsednika Vučića u Srebrenici - rekao je Vulin.

Istakao je da Srbija nema aspiracije ni prema jednom centimetru bilo čije teritorije van svojih granica, ali da ne treba da postoje ni aspiracije prema 13 odsto naše teritorije koja se zove Kosovo i Metohija.

- Nemojte da imate takve ideje da komadate Srbiju, da bi to sačuvalo mir i bezbednost na Balkanu. Znači, Balkan je bezbedan, miran i stabilan samo kada Srbija ne misli o Srbima i kada možete Srbima da radite šta hoćete - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Zamoljen da prokomentariše izjavu srpskog patrijarha Porfirija koji je kazao da su u Crnoj Gori snajperima pokušali da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija, Vulin je rekao da to ne bi bio prvi put da se spremao atentat na mitropolita Joanikija iz snajpera.

- Ne mogu da potvrdim, ali ni da demantujem, ali, ono što mogu da podsetim je da je pre nekog vremena, na sadašnjeg mitropolita Joanikija pucano u hotelu Kraun Plaza i to potvrdilo se iz snajpera. Očigledno nije nemoguće da se takve stvari dešavaju - rekao je Vulin.

Dodao je da ako se to moglo desiti u to vreme u Beogradu, zašto ne bi moglo i na Cetinju.

Ministar policije je kazao da je slušao predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića kako sa velikom dozom cinizma govori o tome da su patrijarh i mitropolit izvršili desant na Cetinje i došli pod jakim merama obezbeđenja.

Upitao je Ðukanovića sa koliko je on telohranitelja došao na Cetinje i od koga se on to čuva.

- Sa koliko je telohranitelja Ðukanović došao, nisu možda bili nenaoružani, pa kakav je onda on desant učinio? On, predsednik države, ne može da dođe u svoje Cetinje bez telohranitelja, od koga se on to krio, znamo zašto se moraju štititi patrijarh i mitropolit, od njega i njegovih, a od koga se on štitio, od patrijarha, mitropolita, da ga neće tamjanom kakvim pogoditi - upitao je ministar Vulin gostujući na TV Pink.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Ala ste se vi iz vlasti rasirili od jutros po drzavnim televizijama kao da narod glup ne zna sta je bilo pa morate da prevedete.

Brutalan

pre 2 godine

Ne bi oni to radili da nemaju podršku zapadnih sila.Prema tome reci to i obrati se na pravu adresu naravno ako smeš i nemoj se praviti pametan političar.

Realno

pre 2 godine

'Oma mi je lakse, kada znam da Voolin & tetka bdiju nad srbstvom!

Vulin: Niko ne mrzi Srbe kao bivši Srbi!
Politika

Vulin: Niko ne mrzi Srbe kao bivši Srbi!

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da nasilje na Cetinju, pokrenuto i organizovano od strane predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i DPS-a pokazalo još jednom da su Srbi najprogonjeniji i najobespravljeniji narod u Evropi

05.09.2021

12:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija